Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:27, 6. 11. 2020.

| Sport

Fudbalski derbi juga na "Čairu" - u Radničkom kadrovski problemi, Radnik kompletan

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Radnički Radnik
Duel jedina dva kluba sa juga u Superligi; foto: Vanja Keser

U 14. kolu Superlige na stadionu "Čair" jedina dva kluba sa juga zemlje u najjačem domaćem fudbalskom prvenstvu odmeriće snage. I dok je surdulički Radnik posle dužeg vremena kompletan, u niškom Radničkom ima kadrovskih problema, kako kada je reč o povredama igrača i kartonima, tako i kada je u pitanju korona zbog koje neće računati na trenera i jednog igrača.

Domaćina ovog susreta sa klupe neće predvoditi šef struke Milan Đuričić, jer je zaražen virusom korona, već će tu ulogu preuzeti njegov pomoćnik Zumbul Mahalbašić. On neće moći da računa na povređenog Dušana Pantelića, Žarka Markovića koji je dobio crveni karton u prošlom kolu, kao i Nenada Gavrića koji je takođe zaražen koronom.

To su izuzetno bitni fudbaleri za našu igru, ali imamo dugačku klupu i igrače koji su spremni da ih zamene na pravi način. Bez obzira na probleme koji nas prate, mi smo se za ovaj susret spremali u dobroj atmosferi. Veoma smo motivisani i želimo da pobedom odemo na reprezentativnu pauzu, tokom koje ćemo imati vremena da mnoge stvari u igri dovedemo u red - rekao je Mahalbašić.

Najavljuje napadački fudbal i optimističan je po pitanju ishoda.

Radnik je dobra i disciplinovana ekipa, imaju u svojim redovima sjajnog strelca Makarića, veoma su borbeni, ali dobro smo ih izanalizirali i smatram da ćemo se mi pitati na ovom meču - rekao je Mahalbašić.

Radnički ima 21 bod i nalazi se na 8. poziciji Superlige, dok se Radnik nakon prošlog vikenda i poraza od Crvene zvezde vratio u zonu ispadanja - zauzima 15. mesto sa 14 bodova.

Pre dve nedelje Nišlije su protiv Partizana prekinule lošu seriju od četiri meča bez pobede. Sa druge strane, Surduličani su u prošlom kolu prekinuli dobru seriju od četiri vezane utakmice bez poraza.

Trener Radnika Slavoljub Đorđević će moći da računa na sve fudbalere, s obzirom na to da su se Zoran Danoski i Dušan Brković oporavili od povreda, a Vuk Mitošević odradio kartone.

Radnički je jedna fenomenalna ekipa, naročito kod kuće. Jako dobar tim, jako dobar kolektiv, odlični kolektiv. Promenili su trenera, treneru Đumiju želim da se što pre oporavi. On zna svoj posao, tačno se vide ideje i vidi se igra, očekuje nas baš teška utakmica. Mi znamo šta ko smo, šta smo i koliko možemo, mislim da smo iskoristili pouke posle utakmice sa Crvenom zvezdom. Verujem u moje momke, očekujem da pružimo odličnu utakmicu i napravimo pozitivan rezultat - rekao je Đorđević.

Početak utakmice zakazan je za 16 sati. Igra se bez publike, ali će zainteresovani delove duela moći da pogledaju u okviru multiprenosa na televiziji Arena sport 1.

Inače, nakon ovog meča sledi dve nedelje reprezentativne pauze.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gari

    16:52 // 7. 11. 2020.

    Poluvreme 0:1...

  • Gari

    18:37 // 6. 11. 2020.

    Ne zna se ko je gori!?!? Bice ovo "burazerski" derbi... Vec se spremaju "opravdani razlozi" za poraz od surdulicana.

    • Dejan

      19:08 // 6. 11. 2020.

      Kako će neke domaće kladionice da sviraju od sreće, a i neki domaći pojedinci...

  • Dzamutka

    18:11 // 6. 11. 2020.

    Derbi- haha, ho-ho, hi,hi, haha! Mi, sa evropskim uspesima i tradicijom, ovi do juce igrali na poljane ! Pod ovom vlascu ni sportska istorija se ne postuje !

    • Joviči

      10:48 // 9. 11. 2020.

      Vi sa evropskim uspesima pukoste kao lubenica na sred vaše poljanče u Čegar ha ha ha...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: