Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Fudbalski savez Srbije

  • fss 13

    Fudbalski "orlići" u Leskovcu igraju sa Severnom Irskom, karte od 100 dinara

    Mlada reprezentacija Srbije okupila se u Novom Sadu gde će se pripremati za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i mečeve protiv Luksemburga, 22. marta u gostima, kao i protiv Severne Irske koji će se igrati 26. marta na stadionu "Dubočica" u Leskovcu. Ulaznice za ovaj meč su u prodaji, a cene su od 100 do 300 dinara.

    (2) detaljnije
  • Icepi gi svi, Radnicki, stadion, foto Ljubica Jocic

    FSS kaznio Radnički i Radnik - Nišlije i Surduličani treba da plate po 3 miliona

    Zbog saopštenja u kojima komentarišu suđenje na mečevima Superlige, Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Radnički iz Niša, Radnik iz Surdulice, Novi Pazar, Crvenu zvezdu i Partizan sa po 3 miliona dinara.

    detaljnije
  • fudbal, sudija

    Zbog gađanja sudija i komentarisanja suđenja protiv Radničkog pokrenuti postupci

    Protiv Fudbalskog kluba Radnički iz Niša pokrenuti su postupci zbog komentrisanja suđenja i zbog propusta u organizaciji meča sa Javorom nakon kog su glavni sudija Momčilo Marković i sudije polivani vodom i sokovima i gađani sitnim predmetima, prenosi Sport klub. Iz Fudbalskog saveza Srbije ne odgovaraju na pitanja, a eventualne odluke o kaznama se očekuju na narednoj sednici Disciplinske i etičke komisije.

    (3) detaljnije
  • sportski-centar-fss.jpg

    Niš dobija Sportski centar "Mini-Pazova" na Loznom kalemu

    "Na parceli od 6,7 hektara na lokaciji Lozni kalem previđena je izgradnja Sportskog centra po uzoru na onaj u Staroj Pazovi sa po dva terena sa prirodnom i veštačkom travom, upravna zgrada sa svim pratećim sadržajima, tribina, reflektori", najavili su iz Fudbalskog saveza istočne Srbije. Izgradnja bi, prema najavam, trebalo da počne na proleće, a potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović rekao je da je FSS opredelio sredstva, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski da Grad ustupa zemljište.

    (20) detaljnije
  • Fudbalski klub Radnički, stadion Čair

    Disciplinska komisija greškom zabranila Radničkom da registruje igrače

    Fudbalskom klubu Radnički iz Niša i Voždovcu iz Beograda, pred početak prelaznog roka, Disciplinska komisija izrekla je meru zabrane registracije novih igrača. Iz Radničkog kažu da su na vreme izmirili svoje obaveze, pa je iz Fubalskog saveza stiglo saopštenje da je zabrana ukinuta.

    (2) detaljnije
  • dragan stojkovic piksi

    Piksiju po 4. put nagrada FSS-a za najboljeg trenera

    Selektor A reprezentacije, Nišlija Dragan Stojković Piksi dobitnik je tradicionalnog priznanja Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije za 2023. godinu, odlučio je Odbor za hitna pitanja FSS-a.

    (14) detaljnije
  • Srbija, fudbal, Leskovac

    Piksi: Kovali smo plan i taktiku u Nišu, a egzekucija je bila u Leskovcu [foto]

    Nakon remija sa Bugarskog u Leskovcu (2:2) i meča posle koga je Srbija obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo prvi put od osamostaljenja, selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi, rođeni Nišlija, rekao je da je "ovaj deo zemlje bio i ostao u njegovoj duši i to se nikad neće promeniti". Niš i Leskovac su bili važan deo ovog uspeha - "kovali smo plan i taktiku u Nišu, a egzekucija je bila u Leskovcu", rekao je najpoznatiji Pasipoljanac.

    (34) detaljnije
  • leskovac, fudbal, reprezentacija, foto fss

    Srbija iz Leskovca otišla u Evropu

    Posle 24 godine reprezentacija naše zemlje biće na Evropskom prvenstvu, a to su fudbaleri Srbije obezbedili u Leskovcu remijem sa Bugarskom (2:2). Srbija, koju sa klupe vodi Nišlija Dragan Stojković Piksi, imala je podršku punih tribina stadiona "Dubočica".

    (15) detaljnije
  • fudbalska reprezentacija u nis, foto fss 3

    Foto-vest: "Orlovi" stigli u Niš odakle "lete" u Leskovac

    Fudbalska reprezentacija Srbije stigla je u Niš gde će biti do nedelje, 19. novembra kada će otići u Leskovac gde će na stadionu "Dubočica" dočekati Bugarsku u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. "Orlove" su sačekali građani i građanke Niša koji će dva dana biti domaćini ekipi svog sugrađanina Dragana Stojkovića Piksija.

    (9) detaljnije
  • srbija, fudbal, foto fss

    "Orlovi" očekuju podršku svih 90 minuta u Leskovcu

    Vest da je UEFA umanjila kaznu i da će jedna tribina stadiona "Dubočica" biti puštena za navijače obradovala je selektora Dragana Stojkovića Piksija i golmana Predraga Rajkovića koji je rekao da očekuje podršku svih 90 minuta u Leskovcu i da će pobediti i otići na Evropsko prvenstvo. Utakmica je u nedelju, 19. novembra.

    (6) detaljnije
  • Fudbalska reprezentacija Srbije

    UEFA smanjila kaznu - jedna tribina stadiona u Leskovcu otvorena za navijače

    Na utakmici koju fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Bugarske 19. novembra u Leskovcu, zapadna tribina stadiona "Dubočica" biće otvorena za navijače, dok će na ostale tri tribine ulaz biti dozvoljen samo deci do 14 godina u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije. Još nije poznato kada će i po kojoj ceni karte biti u prodaji za zapadnu tribinu.

    (2) detaljnije
  • Deca, stadion, tribina

    Ulaz na meč reprezentacije u Leskovcu samo za osnovne škole, fudbalske klubove i škole fudbala

    Fudbalski savez Srbije pozvao je sve osnovne škole, škole fudbala i fudbalske klubove koji rade sa decom osnovnoškolskog uzrasta da organizovano dođu na poslednju, odlučujuću utakmicu kvalifiikacija za UEFA Evropsko prvenstvo koju Srbija igra protiv Bugarske u nedelju, 19. novembra na stadionu "Dubočica" u Leskovcu.

    (2) detaljnije
  • stadion Čair

    Niš - usputna stanica fudbalskoj Evropi

    Dok Niš više od 13 godina čeka novi stadion, Leskovac je za kratko vreme dobio i novi stadion i Evropu, a ugostiće i reprezentaciju Srbije. Poslednji put reprezentacija naše zemlje na "Čairu" je igrala pod imenom Srbija i Crna Gora, a novembra će možda ugostiti Piksijeve "orlove" samo na treningu i na putu do Leskovca. Niš je stanica i fudbalerima Čukaričkog i njihovim gostima u Evropi jer ima hotele i aerodrom koji su neophodni za utakmice pod okriljem UEFA.

    (9) detaljnije
  • Fudbalska reprezentacija Srbije

    Fudbalska reprezentacija u Leskovcu - na tribinama samo deca

    Zbog "rasističkog ponašanja navijača" Fudbalski savez Srbije kaznila je UEFA sa 50.000 evra i zatvaranjem tribina za gledaoce iznad 14 godina. Fudbalsku reprezentaciju Srbije, koja 19. novembra u Leskovcu može da posle 24 godine obezbedi plasman na Evropsko prvenstvo, pratiće samo deca, a Savez je kažnjen i zbog loše kontrole prodaje karata i korišćenja pirotehnike i lasera na meču sa Crnom Gorom u Beogradu. Iz FSS-a kažu da će se žaliti.

    (7) detaljnije
  • stadion leskovac

    FSS osniva preduzeće koje će brinuti o stadionu u Leskovcu

    Na sastanku Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije odlučeno je da bude osnovano preduzeće FSS stadioni d. o. o. koje će se, prema najavama, baviti upravljanjem novih fudbalskih objekata u Leskovcu, Zaječaru i Loznici. Stadionom na jugu Srbije, prema dosadašnjoj odluci Gradskog veća, upravlja Ustanova za sport i fizičku kulturu Sportsko rekreativni centar "Dubočica".

    (11) detaljnije
  • Fudbalska reprezentacija Srbije

    Vučić najavljuje da 9. novembra počinje prodaja karata za fudbalski meč Srbije i Bugarske

    Iako još nema informacija iz Fudbalskog saveza Srbije o početku prodaje ulaznica za meč kvalfikacija za Evropsko prvenstvo koje će fudbalske reprezentacije Srbije i Bugarske odigrati 19. novembra u Leskovcu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će prodaja startovati 10 dana pre utakmice. Na jugu Srbije vlada veliko interesovanje za ovu fudbalsku predstavu koja će biti igrana na terenu novog stadiona u Leskovcu koji ima 8.136 mesta.

    (16) detaljnije
  • Rok za prijavu je 20. januar

    Radnički: Suđenja sve gora - FSS odgovara: Penal za Nišlije bio greška

    "Zato što nema jasne kontrole, suđenja su iz kola u kolo sve gora. Tako će i biti dok se ne utvrdi odgovornost onih koji su doveli srpski fudbal u takvu situaciju", piše u saopštenju Fudbalskog kluba Radničkog upućenog Draganu Džajiću, predsedniku Fudbalskog saveza Srbije. Ubrzo nakon ovog obraćanja, usledilo je saopštenje FSS-a u kom se navodi da je "ukupan broj grešaka do ovog kola bio minimalan", ali i da je načinjena greška na meču Radnički - IMT (1:0) kada je sudija dosudio penal za tim iz Niša.

    (12) detaljnije
  • radnicki tsc, nis, foto jelena misic

    Radničkom ukinuta suspenzija, klub raskinuo saradnju sa petoricom stranaca

    Do kraja prelaznog roka ostale su još tri nedelje, a Fudbalski klub Radnički će moći da registruje eventualna pojačanja pošto je iz FIFA stigao nalog za ukidanje suspenzije zbog neizmirenog duga prema bivšem igraču Giorgiju Papunašviliju. Iz kluba su se, sa druge strane, zahvalili na saradnji skoro svim strancima, osim Bazilu Jamkamu.

    (6) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: