Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 15. 3. 2016.

| Sport

Futsal: Kalči gradski derbi, slavio i Kopernikus

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kalca1503.jpg
Nema predaje u borbi za titulu; foto: FB stranica "KMF Kalča Memoris"

Futsaleri niškog Kalče savladali su u gradskom derbiju ekipu Niš 92 rezultatom 8:5 u 15. kolu Prve futsal lige Srbije, dok je Kopernikus pobedio Vranje sa 5:2.

Minulog vikenda na programu je bio sudar dve ekipe iz Niša, a pobedu je odneo formalni domaćin ekipa Kalče. Jesenji prvak pobedio je popularne “policajce” u meču sa mnogo golova, a već na poluvremenu imali su ogromnu prednost - 4:0.

U nastavku su futsaleri Niša u jednom trenutku izjednačili na 5:5, ali su u finišu igrači Kalče sa 3 gola u mreži protivnika rešili pitanje pobednika - 8:5 i ostvarili 11. pobedu u šampionatu.

Treći niški prvoligaš Kopernikus ostvario je bitnu pobedu protiv Vranja u borbi za opstanak. Duel dve ekipe koje se bore za opstanak pripao je domaćem sastavu koji je već u prvom poluvremenu stekao lepu prednost (3:0), koju do kraja nije ispuštao - 5:2.

Posle kompletnog 15. kola stanje u vrhu tabele ostalo je nepromenjeno, pošto su tri prvoplasirane ekipe Ekonomac, Deus i Kalča ostvarile pobede. Niški tim nalazi se na 3. mestu sa 36 bodova, koliko ima i drugoplasirani Deus ali ima bolji međusobni skor i gol-razliku od Kalče. Na čelu tabele nalazi se kragujevački Ekonomac sa 37 bodova.

Uprkos porazu u gradskom derbiju, ekipa Niš 92 zadržala je 7. mesto sa 16 bodova, dok je Kopernikus, nakon pobede u direktnom okršaju, prestigao na tabeli Vranje i sada je deveti sa 12 bodova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: