Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 2. 2. 2020.

| Sport

Futsal reprezentacija Srbije danas protiv Francuske: Jaki su, ali izmoreni

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
futsal Srbija Ukrajina Nemanja Momčilović
Pobeda danas osigurava Srbiji makar baraž za plasman na SP; foto: Vanja Keser

Veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo načinila je Srbija juče pobedivši Ukrajinu, a ukoliko danas, 2. februara, savlada Francusku, sigurno će se naći na poziciji koja vodi u baraž. Taj meč igra se od 16:30 u hali "Čair", a sudeći prema onome što su oba tima prikazala juče - biće teško i neizvesno.

Francuzi su bili fizički dominantni u odnosu na Špance u jučerašnjem meču, a to će u duelu sa srpskim futsalerima još više biti izraženo. Stalno su igrali na ivici faula, često je prelazili, a protiv Španaca, od kojih su izgubili sa 3:1 (0:0), bilo je mnogo žestokih duela i grubih startova.

Ukrajinci su tokom prvog dana kvalifikacija u Grupi B prikazali najmanje, ali su Srbi odigrali dobar meč i slavili sa 5:2. Selektor Goran Ivančić ocenio je utakmicu kao "neverovatnu", rekao da su igrači uradili sve što su se dogovorili, a posebno je bio zadovoljan koliko su trčali.

Posebno u drugom poluvremenu smo skoro sve vreme vršili visok pritisak i bili na njihovoj polovini terena. Ukrajina je odigrala za nijansu slabije nego što sam očekivao. Momčilović nas je držao, imao je par intervencija, i s obzirom na to da je imao operaciju u decembru ovo je za njega bila jedna velika utakmica - rekao je Ivančić.

Stoga se nada će isto ponoviti i protiv Francuske. U slučaju trijumfa, Srbija će bez obzira na druge rezultate obezbediti sebi neko od prva dva mesta u Grupi B, odnosno najmanje plasman u baraž za Svetsko prvenstvo.

Očekuje nas još jedna teška utakmica. Reprezentacija Francuske je neverovatno fizički dominantna, visoki su i imaju fenomenalan individualni kvalitet. Međutim, oni su imali težak meč, tako da je sve otvoreno. Mi smo napravili prvi korak koji je bio neophodan u celoj ovoj priči i možemo mirnije da uđemo u završnici. Zahvaljujem se publici na sjajnoj podršci i molim ih da ponovo ako mogu dođu u ovolikom broju - priča Ivančić.

Nakon Srba i Francuza, na parket "Čaira" će Španci i Ukrajinci, od 20:30.

Ponedeljak, 3. februar, označen je kao dan pauze u kvalifikacijama za SP, dok će se u utorak igrati odlučujuć dueli - Francuska - Ukrajina i Srbija - Španija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bratislav Milenković

    20:16 // 2. 2. 2020.

    Svaka čast našim momcima. Samo je žalosno što RTS 1 ni reč nije spomenuo u drugom dnevniku. Nego pričaju o Američkom ragbiju, Kobiju Brajanu itd. Žalosno....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: