Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:26, 31. 1. 2020.

| Sport

Futsaleri spremni za "Čair": Da se ponovi meč sa Ukrajinom iz 2016.

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Reprezentacije Srbije u futsalu trening januar 2020 2 foto Južne vesti Vanja Keser
Spremni za veliki izazov; foto: JV/Vanja Keser

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počinju sutra, 1. februara u hali “Čair”, a u srpskom timu kažu da su spremni za veliki izazov i duele sa Ukrajincima, Špancima i Francuzima. Na otvaranju će dočekati Ukrajince, a reprezentativac Srbije Marko Pršić priželjkuje reprizu četvrtfinala Evropskog prvenstva pre četiri godine, kada su "orlovi" savladali Ukrajinu pogotkom kapitena Miloša Simića u poslednjoj sekundi.

Od 1. do 4. februara četiri selekcije boriće se u hali "Čair" za prvo mesto koje obezbeđuje plasman na Svetsko prvenstvo, eventualno drugu poziciju, koja vodi u baraž.

Ja uvek volim da dođem u Niš, i da igram pred realno uvek punim “Čairom”. Svi znamo kakav je Niš domaćin, nadam se da će tako biti i svih ovih četiri dana turnira. Možda bi bilo najlepše da ovde bude nešto poput EURO-a 2016. i da kapiten reši utakmicu kao tada protiv Ukrajine. Mi moramo da budemo prenapaljeni na ovom turniru. U ovoj grupi nijanse odlučuju, a te nijanse će doći iz te prenapaljenosti i agresivnosti - priča Pršić.

Goran Ivančić Miloš Simić Marko Pršić futsal foto Južne vesti Vanja Keser Očekuju sjajnu atmosferu u Nišu; foto: JV/Vanja KeserNa otvaranju, u subotu od 16:30, Srbi igraju sa Ukrajincima i u tom duelu veruju u pobedu, iako su rivali na UEFA rang listi četiri pozicije bolje plasirani. U nedelju će u istom terminu domaća selekcija igrati sa Francuzima, timom koji se u ovoj grupi najslabije kotira. Ponedeljak je dan pauze, a u utorak je na programu “poslastica” - Srbija - Španija.

Nadam se da ćemo pobedom otvorimo turnir, da se lepo odmorimo i odigramo sa Francuskom, a onda i sa Španijom, što da ne? Što je Španija u futsalu, to smo mi u vaterpolu, a sada je Španija dobila Srbiju u vaterpolu, pa se nadam sličnom epilogu i kod nas. Naravno, kontra strane - optimističan je Pršić.


U sastavu i futsaler niškog Kalče

Među 14 futsalera koja je selektor Goran Ivančić odabrao da predstavljaju Srbiju na ovom turniru, nalazi se futsaler niškog prvoligaša Kalče Denis Ramić, kao i Prokupčanin Nemanja Maksimović. Doduše, golman je prošlog meseca imao operaciju, ali Ivančić se nada da će moći da brani.

Sem Momčilovića, od golmana je tu Jakov Vulić iz Crvene zvezde. Čast novoosnovanog, a trenutno lidera Prve lige Crvene zvezde braniće i Strahinja Petrov, a od futsalera koji nastupaju u najjačem domaćem prvenstvu dres nacionalnog tima obući će još i Ninoslav Aleksić iz Novog Pazara. Reprezentacije Srbije u futsalu trening januar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser Priželjkuju da se "osvete" španskim futsalerima za poraz koji su naneli njihovi vaterpolisti srpskim; foto: JV/Vanja Keser

Na spisku su još i kapiten Miloš Simić iz mađarskog tima Haladaš, Stefan Rakić i Marko Pršić koji nastupaju za rumunski Imperial Vet, Darko Ristić iz rumunske Informatike, Dragan Tomić i Jovan Lazarević iz belgijske ekipe Hale Goik, Vladan Vesić iz bosanskog Mostara Staklograda, Nikola Matijević iz još jednog bosanskog tima Salines, kao i Miloš Stojković iz hrvatske Crnice.

Još sa šireg spiska izostao je jedan od najboljih golmana u Evropi Miodrag Aksentijević.

Bio je pozvan još u Holandiji, ali je rekao da misli da je vreme da mladi dođu na njegovo mesto. Nakon toga su bili neki članci u novinama koje ne bih želeo da komentarišem, jer nije takav bio razgovor između nas - rekao je Ivančić.

Cena ulaznica za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo je 100 dinara za tribine i 200 dinara za parter po utakmici. Kupuju se na biletarnici hale "Čair", za svaki meč posebno.

Svi mečevi se igraju od 16:30 i 20:30, a satnica svih mečeva dostupna je ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • anna

    19:29 // 31. 1. 2020.

    Jel' neka televizija prenosi utakmice ili bar neki snimak da puste?

  • jovan

    19:26 // 31. 1. 2020.

    Da li ima karte da se kupe ??????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: