Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 21. 1. 2021.

| Sport

Gaćinović: Rezultati na pripremama nisu najbitniji

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
fk radnicki, anatalija, pripreme, foto fk radnicki 2
Trener Vladimir Gaćinović zadovoljan pripremama; foto: FK Radnički

Ekipa Radničkog iz Niša nalazi se u Turskoj na pripremama za drugi deo sezone u Superligi, a nakon pet dana treninga i jedne kontrolne utakmice, trener Vladimir Gaćinović je istakao da im rezultati na pripremama nisu najbitniji jer je važnije da se spreme na najbolji mogući način. Strateg tima sa "Čaira" kaže da očekuje dolazak bar jednog novog igrača u narednom periodu, ali ne otkriva ime ili poziciju.

fk radnicki, anatalija, pripreme, foto fk radnicki 1 Nova provera u četvrtak; foto: FK Radnički

Dva treninga dnevno imaju fudbaleri Radničkog, prepodne u teretani, a potom i na terenu, a u prethodnom periodu imali su i jednu proveru i to protiv poljskog prvoligaša Jagelonije koja je bila bolja sa 3:0.

Utakmica je došla posle samo 15 treninga. Mogu da budem zadovoljan kako smo izgledali u prvom poluvremenu. Mislim da smo u najmanju ruku bili ravnopravan protivnik kvalitetnoj Jageloniji, koja se nalazi u završnoj fazi priprema, za razliku od nas. Imali smo dobre momente i da je bilo malo sreće, meč je mogao da se okrene na našu stranu. Iz ovog meča možemo puno da naučimo. Provera je bila prava i dobra, a iz grešaka se najbolje uči. Videli smo na čemu smo, a ja sam dobio jasnu sliku na koje igrače realno mogu da računam, a koji još nisu na nivou da bi mogli da igraju ozbiljan superligaški fudbal - kaže Gaćinović.

fk radnicki, anatalija, pripreme, foto fk radnicki 3 Još četiri kontrolna meča; foto: FK Radnički

Prema planu, Radnički bi u Turskoj trebalo da odigra još četiri kontrolna meča, a prvi je u četvrtak, 21. januara od 13 sati protiv ruskog drugoligaša Alanije iz Vladikavkaza.

Pred nama su još četiri meča i oni će nam dati jasniju sliku kada je u pitanju sastav. Očekujemo dolazak još minimum jednog igrača, a nedostajala su nam i ova dvojica reprezentativaca jer su oni standardni prvotimci. Treba napomenuti i da nama rezultati na pripremama nisu najbitniji. Važnije od toga je da se spremimo na najbolji mogući način, da uigramo linije i da budemo na maksimumu 6. februara kada se nastavlja sezona u našoj ligi - dodao je Gaćinović.

Sledeća provera Nišlija je 23. januara kada igra protiv člana najjače ukrajinske lige Inholec, a tri dana kasnije očekuje ih duel sa ruskim drugoligašem Akronom iz Toljatija. Poslednji meč u Anataliji Radnički bi trebalo da igra 28. januara protiv poljskog drugoligaša LKC-a iz Lođa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: