Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 21. 11. 2016.

| Sport

Gajić i Miljković predstavili kandidature u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Gajic-i-Miljkovic---Lj.-J.
"Bolja saradnja klubova iz unutrašnjosti sa glavom organizacije"; foto: Lj. J.

Pred trenerima i predstavnicima odbojkaških klubova i saveza Niša, Leskovca, Novog Pazara, Vranja i drugih gradova nekadašnji selektor Jugoslavije Zoran Gajić predstavio je svoju kandidaturu za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije, a Ivan Miljković za prvog potpredsednika.

Izbori za prvog čoveka Odbojkaškog saveza su u nedelju 27. novembra, a dvojica kandidata su aktuelni prvi potpredsednik Vladimir Grbić, nekadašnji najbolji igrač Evrope, osvajač brojnih reprezentativnih medalja i Zoran Gajić, selektor reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila, između ostalog, olimpijsku i evropsku zlatnu medalju.

Dok sam bio selektor rekao sam da će sve te medalje izgubiti sjaj ako ne bude bolje svakom i najmanjem klubu u najudaljenijem selu. Tako i sada mislim. Plan mi je da se poboljša saradnja sa udruženjima klubova, trenera i sudija i granskim savezima. Utisak je da su oni udaljeni od glave organizacije. Potrebne su promene Statuta jer predsednik može mnogo toga sam da odluči, a to meni ne bi trebalo – kaže Gajić.

Podršku Gajićevoj kandidaturi dali su i Slobodan Boškan, Andrija Gerić, Vasa Mijić, Slobodan Kovač, Đula Mešter i Veljko Petković, članovi reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju. A on je za prvog saradnika izabrao jednog od najboljih korektora, legendarnog Ivana Miljkovića, rođenog Nišliju.

Nisam očekivao poziv Gajića, ali sam posle razgovora odlučio da mu pružim podršku. Nije bitna osoba koja će biti na čelu Saveza, već plan i tim ljudi koji je uz njega. Znamo da nisu problemi samo nedostatak lopti i termina u salama, bićemo uvek dostupni da zajedno rešimo probleme klubova – rekao je Miljković.

Miljkovićeva uloga će biti, prema Gajićevim rečima, i da uspostavi čvrste veze u inostranstvu.

Zadovoljstvo mi je što sam došao da čujem koji su problemi klubova. Odbojka mi je dala puno i spreman sam da joj vratim mnogo više – istakao je Miljković.

Gajić i Miljković su predstavili plan rada sa 14 tema, a kandidat za predsednika planira da do izbora obiđe više gradova i popriča još jednom sa predstavnicima klubova o njihovim problemima.

Gajic-i-Miljkovic-2---Lj.-J. Miljkoviću odbojka dala puno i hoće da joj vrati mnogo više; foto: Lj. J.

Jedna od najvažnijih tema mu je pravljenje Srpske škole odbojke i stručno usavršavanje trenera. Prema Gajićevom planu, treneri bi provodili vreme sa selektorima reprezentacija i tako napredovali. A kao najveće probleme ističe nedostatak novca u odbojci, ali i nedovoljno transparentnosti troškova.

Već 20 godina ponavljam pitanje „Gde su pare?“. Mora da se zna koliko Savez dobija od sponzora, od Olimpijskog komiteta, sertifikata i koliko ima para. Marketing mora da odgovori da li možemo da zaradimo od odbojke – dodaje bivši selektor Jugoslavije.

Kao bitan segment Saveza Gajić ističe naučno-istraživački tim koji bi davao podatke da li su timovi spremni za takmičenja i procenjivao da li dečaci i devojčice imaju talenta za ovaj sport.

Ono što klubove najviše brine je podrška Odbojkaškog saveza Srbije regionalnim savezima i da li bi Gajić i Miljković bili uvek dostupni pošto imaju važeće ugovore u svojim klubovima.

Obećao sam da ću igrati ove sezone i to ću ispuniti. Neće se promene u Savezu desiti prve nedelje, prva tri meseca, treba vremena. Do tada će se završiti sezona, ali preuzeću svoje obaveze od prvog dana – istakao je Miljković.

Predstavnici regionalnih okruga sa juga Srbije otvoreno su dali podršku Gajiću i Miljkoviću koji bi, prema njihovim rečima, bio prvi čovek sa juga poslednjih godina u najvišem rukovodstvu Saveza.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: