Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 22. 12. 2021.

| Sport

Gejo, Kocić i Stanković u najužem izboru za najboljeg sportistu Niša

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Staša Gejo, Miroslav Kocić, Andrija Stanković
Staša Gejo, Miroslav Kocić ili Andrija Stanković?

Da li će za najboljeg sportistu Niša u 2021. godini biti izabrana Staša Gejo, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš, Miroslav Kocić, prošlosezonski kapiten Rukometnog kluba Železničara ili karatista kluba Elid Andrija Stanković, biće poznato u sredu, 22. decembra na tradicionalnom Izboru sportiste godine. U najužem izboru za najbolji sportski kolektiv su Ženski rukometni klub Naisa, Džudo klub Kinezis i Gimnastički klub Niš, a troje najboljih u konkurenciji mladog sportiste su streličar Mihajlo Stefanović, stonoteniser Đorđe Petrović i džudista Igor Vračar.

Žiri, koji osim niških sportskih novinara, članova Sekcije, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja “Sportista godine Niša”, odlučio je ko će poneti priznanja. Ove godine predsednica žirija je Suzana Stanojević, najbolji sportista Niša za 1998. godinu, jedna od najboljih srpskih fudbalerki svih vremena i nekadašnja igračica Mašinca.

Sekcija sportskih novinara Niša čuva svoju tradiciju i u najtežim vremenima. Teškim i sa epidemiološkog aspekta za organizaciju manifestacije, teškim, čini se nikad težim, i za niški sport. Ipak, čak i u ovakvim uslovima bilo je klubova i takmičara koji su ostvarili rezultate vredne nagrada i dobiće ih danas popodne, na svečanosti u malo izmenjenoj formi u odnosu na uobičajeni “Sportski bal”, ali uz ništa manje glamura, uz svečani koktel u hotelu “New city” - kažu u Sekciji.

Trostruka dobitnica priznanja Staša Gejo je ove godine osvojila treće mesto u disciplini bolder na Svetskom prvenstvu u Moskvi, dok je na Svetskom kupu u Insbruku bila treća u bolderu. Sa Masters takmičenja u Gracu donela je srebrnu medalju u bolderu, a prvakinja je Srbije u bolderu i ima dva prva mesta na Prvenstvu Srbije u disciplini težinsko penjanje na prirodnim stenama.

Prošle sezone kapiten Rukometnog kluba Železničar, sada član komšijske Dubočice iz Leskovca Miroslav Kocić, bio je zvanično najbolji igrač ARKUS lige. Kao kapiten je predvodio “Želju” do četvrtog mesta na tabeli i plasmana u Evropu, kao i do fajnal-fora nacionalnog Kupa.

Andrija Stanković je u najjačoj federaciji postao seniorski državni prvak i u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Pobednik je Kupa Srbije, pobednik Trofeja Beograd, turnira međunarodnog karaktera, a Srbiju je predstavljao na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

U konkurenciji najboljih sportskih kolektiva su Naisa, Kinezis i Gimnastički klub Niš.

Finale Kupa Srbije, koje je tesno izbubila od Jagodine, drugo mesto u osnovom delu Superlige, polufinale plej ofa i osmina finala EHF kupa u tekućoj sezoni rezultati su Naise ove godine.

Džudo klub Kinezis je četvrtu godinu zaredom, a osmi put ukupno, bio na postolju Superlige, a ovu godinu niški borci su završili kao treći. Bili su najbolja ekipa na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore i Prvenstvu Srbije za juniore, dok su na pojedinačnom seniorskom šampionatu bili četvrti po broju osvojenih medalja.

Gimnastički klub Niš ima prvo mesto na Prvenstvu Srbije za seniore, trofej ukupnog pobednika Kupa Srbije i Apsolutnog prvenstva države u Novom Sadu.

Za najboljeg mladog sportistu Niša u najužem izboru su Mihajlo Stefanović iz Streličarskog kluba Niš, Đorđe Petrović iz Stonoteniskog kluba Železničar i Igor Vračar iz Džudo kluba Kinezis.

Mihajlo je najmlađi seniorski državni prvak u istoriji srpskog streličarstva i to na otvorenom i zatvorenom. Najbolji je i u juniorskoj konkurenciji na otvorenom, a vicešampion u zatvorenom.

Kao član Stonoteniskog kluba Železničar Đorđe Petrović je osvojio treće mesto. Na juniorskom Balkanskom prvenstvu Đorđe je doneo dve srebrne medalje.

Igor Vračar se sa svih evropskih kupova ove godine vratio sa medaljom. Deseti je junior na svetskoj rang-listi u kategoriji do 100 kilograma, a u jednom momentu nalazio se i na drugom mestu.

Za sportsku ličnost Niša je izbaran Dragan Stojković Piksi, a Sportski Gran pri pripao je Savi Ranđeloviću, zlatnom vaterpolisti Srbije.

Nagradu „Sportski novinar godine“, kako je to ranije saopšteno, dobija Kristina Krstić, novinar Niške televizije, čiji su trud nagradile kolege.

Dodeljivanje nagrada najboljima biće u sredu, 22. decembra u hotelu "New city", a snimak manifestacije biće emitovan dan kasnije od 21 sat na RTV Belami.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Veverica

    16:44 // 22. 12. 2021.

    A Novak Radulović?

  • Fore xand

    14:24 // 22. 12. 2021.

    Da je trenirao stoni tenis i da razumem... ;-)

  • Luka

    10:56 // 22. 12. 2021.

    A zet na Sotirovsku? Nista???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: