Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:50, 26. 12. 2017.

| Sport

Gejo, Paunović i Mihajlović u konkurenciji za sportistu Niša

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Mihajlović, Paunović, Gejo
"Najposebnije" priznanje Ivanu Miljkoviću; foto: Džudo klub Kinezis, Vanja Keser, Gimnastički klub Niš

U najužu konkurenciju za najboljeg sportistu grada ušli su Staša Gejo, takmičarka Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš, Miloš Paunović, takmičar Gimnastičkog kluba Niš i Milan Mihajlović, džudista Kinezisa. Naisa, Kinezis i Ski-klub Niš u konkurenciji su za najbolji kolektiv, a za nagradu najboljeg mladog sportiste u najužem izboru su Aleksa Krstić, Nikola Stefanović i Andrija Petković.

Ovu nominaciju Gejo je dobila zahvaljujući tituli prvaka Evrope, bronzi na kontinentalnom prvenstvu u kombinaciji tri discipline. Osvojila je i Svetske igre u Poljskoj, a godinu je završila na 6. mestu svetske rang-liste.

Džudista Mihajlović je postao balkanski prvak, odbranio titulu prvaka Srbije i pomogao Kinezisu u velikm klupskim uspesima, a razlog za nominaciju Miloša Paunovića objasnio je predsednik Sekcije sportskih novinara Niša Dušan Jocić.

Miloš Paunović je osvojio prva mesta na krugovima i razboju u finalu po spravama, prvo mesto sa ekipom i drugo u višeboju na Apsolutnom prvenstvu Srbije, prvo mesto na krugovima, drugo sa ekipom i treće u višeboju na Prvenstvu Srbije. Osvajač je Kupa u višeboju, drugi sa ekipom u Kupu Srbije - rekao je Jocić.

Rukometašice Naise su ove godine igrale finale Kupa Srbije i osvojile četvrto mesto u Superligi. Univerzitetski džudo i sambo klub Kinezis, osvojio je peto mesto na turniru Lige šampiona u Beogradu, a ove godine taj rezultat potvrdio osvajanjem vicešampionskog zvanja na Superligi u Zrenjaninu.

Skijaški klub Niš proglašen je za najuspešniji klub u 2017. godini u sistemu takmičenja Skijaškog saveza Srbije, a njihovi takmičari su bili ukupni pobednici Prvenstva Srbije u Alpskom skijanju i Alpskom kupu u slalomu i veleslalomu.

Sa Svetskog juniorskog prvenstva u sambou Aleksa Krstić doneo je bronzanu, sa državnog zlatnu i bronzanu medalju. Svojom pobedom doneo je svom klubu ključni trijumf u Superligi, senzaciju protiv Crvene zvezde u četvrtfinalu.

Tu je i Nikola Stefanović, Streličarski klub Niš, juniorski i seniorski prvak i rekorder države u disciplini Indoor, osvajač prvog mesta u ukupnom plasmanu na Centralnoevropskom kupu u kategoriji juniora - ispričao je Jocić.

Zauzeo je deveto mesto u ukupnom plasmanu na Evropskom kupu mladih i Andrija Petković, plivač Svetog Nikole, osvajač 15 medalja na državnim prvenstvima, vlasnik državnog rekorda. On je i sa reprezentacijom Srbije osvojio srebro na Prvenstvu centralne Evrope u Rumuniji.


Žiri predvodi legendarni golman Radničkog

Žiri koji odlučuje o dobitnicima priznanja čine, osim niških sportskih novinara, članova Sekcije, i dosadašnji dobitnici priznanja "sportista godine Niša", a uloga predsednika ovogodišnjeg žirija poverena je Draganu Panteliću, legendarnom golmanu Radničkog, koji je zapravo i prvi dobitnik ovog priznanja daleke 1979. godine.

Za sportskog novinara godine izabran je Tomislav Todorović, šef dopisništva Politike i Sportskog žurnala iz Niša. Samom organizacijom veoma je zadovoljan i predsednik Sekcije sportskih novinara Niša Dušan Jocić.

Interesovanje je zaista bilo rekordno, kapacitet restorana odavno je popunjen, slobodnih mesta nema, imaćemo sigurno 450 gostiju, a među njima i mnogo onih sa oznakom „specijalni“, tako da očekujem da u organizacionom smislu, iako je to delovalo teško ostvarivo, nadmašimo sve dosadašnje Izbore sportiste godine Niša. Ostalo je da proglasimo najbolje i da se svi opustimo i uživamo ove večeri - zaključio je Jocić.

Sportski bal, 39. po redu, biće održan u sredu 27. decembra u restoranu Bolji život 2.


Specijalna priznanja

Sekcija sportskih novinara Niša dodeliće i nekoliko specijalnih priznanja, van zvaničnih kategorija. Dobitnik jednog od njih je Jovan Jovanović, dugogodišnji generalni sekretar Saveza za školski sport Niša, za izuzetan doprinos ovoj sportskoj oblasti.

Tu je i Dušan Projović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, koji sa uspehom predstavlja naš grad u najužem rukovodstvu ove respektabilne i trofejne organizacije.

Priznanje će, posthumno, dobiti Zoran Stojiljković, koji je nedavno preminuo, a koji je svojevremeno bio proglašen i za sportsku ličnost godine Niša. Za odlazak u penziju, Sekcija će nagraditi svog nekadašnjeg predsednika, doajena niškog sportskog novinarstva Edu Crnalića.

"Najposebnije od svih priznanja", kako kažu, otići će u ruke Ivana Miljkovića, najtrofejnijeg niškog sportiste svih vremena, koji je ove godine završio svoju blistavu karijeru i pravo iz patika "uskočio" u funkcionersku fotelju, postavši vrlo uspešan potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Oblak

    12:39 // 27. 12. 2017.

    Očigledno je nesklad između milionskih ulaganja iz budžeta grada u sport.Za 200.000.000 dinara (čitaj 1.7 milona evra) koliko grad uloži direktno u klubove za godinu dana rezultati su morali da budu daleko bolji.Ovako smo spali na Stašu,Miloša i Milana, a da ne govorimo o kvalitetu sportskih klubova kada je recimo Skijaški klub Niš u najužoj konkurenciji.
    Koliko je ulica moglo da se asvaltira?

  • Mara

    11:23 // 27. 12. 2017.

    Biće onaj,ko ima vezu

  • Dragan Petrovic

    03:44 // 27. 12. 2017.

    A Novak Radulovic kao da je iz Temisvara a ne iz Nisa..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: