Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 9. 11. 2020.

| Sport

Gimnastičari iz Niša najbolji u Srbiji

Autor:Ljubica Jocić, Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
gimnasticki klub nis, foto gk nis
Ekipa Niša najbolja u Srbiji; foto: Miloš Paunović

Na Državnom šamionatu, kao i apsolutnom Prvenstvu Srbije u Novom Sadu, takmičari Gimnastičkog kluba Niš osvojili su ukupno 24 medalje i time osvojili zvanje najboljih na oba takmičenja. Nišlije su na oba turnira osvojile po osam zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja. Takmičari prokupčakog Topličanina osvojili su 6 medalja i to po jednu zlatnu i bronzanu i 4 srebrne.

Zbog epidemije korona virusa takmičenja su održana u drugačijem formatu, ali to nije smetalo niškim gimnastičarima da se vrate sa odličnim rezultatima.

paunovic i djordjevic na postolju, foto gk nis Dvojica niških gimnastičara na postolju u višeboju (Paunović i Đorđević); foto: Miloš Paunović

Na Državnom prvenstvu učestvovalo je 36 takmičara iz 9 timova.

Za Gimnastički klub Niš, koji je osvojio prvo mesto, nastupili su Dušan Đorđević, Petar Veličković, Aleksandar Miljković, koji se vratio takmičenju posle pet godina i iskusni Miloš Paunović, dok je trener bio Saša Veličković.

U višeboju Paunović je zauzeo drugo mesto, a Đorđević treće.

Dušan Đorđević je bio prvi na parteru i preskoku, dok je bio treći na krugovima. Petar Veličković je zauzeo prvo mesto na konju sa hvataljkama, a Miloš Paunović je bio drugi na parteru, krugovima i razboju, a treći na konju sa hvataljkama i vratilu.

gimnasticki klub nis Odličan rezultat za Nišlije; foto: Miloš Paunović

Sa po četiri zlatne, srebrne i bronzane medalje Niš je završio prvi takmičarski dan.

Na Apsolutnom prvenstvu Srbije učestvovalo je 35 takmičara iz 10 timova, a i ovde je niška ekipa zauzela prvo mesto sa po četiri zlatne, srebrne i bronzane medalje.

U višeboju je Paunović bio drugi, a Đorđević treći.

Kao i prvog dana, Đorđević je zauzeo prvo mesto na parteru i preskoku i treće mesto na krugovima, Veličković je bio prvi na konju sa hvataljkama, a Paunović je zauzeo drugo mesto na parteru, krugovima i razboju, a treće mesto na konju sa hvataljkama i vratilu.

U niškom timu, kako je potvrdio Miloš Paunović, prezadovoljni su rezultatima.


Prokupčani sa šest medalja

Prokupčani zadovoljni uspehom na Državnom prvenstvu u gimnastici; Foto: privatna arhiva, P. M. Prokupčani zadovoljni uspehom na Državnom prvenstvu u gimnastici; Foto: privatna arhiva, P. M.

Na Državnom prvenstvu gimnastičari GK Topličanina osvojili su 6 medalja i to po jednu zlatnu i bronzanu i 4 srebrne.

Na Prvenstvu Srbije u B programu prvo mesto u višeboju osvojio je Milovan Čomić, a drugo mesto u višeboju, finale po opremi i parteru i treće mesto u skipu osvojio je Uroš Grujić, dok se Andrija Babić sa takmičenja vraća sa srebrnom medaljo u finalu po opremi.

Svi takmičari kluba su opravdali moja očekivanja, postigli smo zapažene rezultate u jakoj konkurenciji i pokazali da iako jedan od najmlađih, naš klub zauzima značajno mesto na gimnastičarskoj karti Srbije. Prokuplje je uvek bilo rasadnih mladih talenata u sportu, a naš klub je to i dokazao uspesima koji postižu naši članovi - rekao je Predrag Mladenović, trener GK Topličanin.

Dodaje da je ovo jedno od najvažnijih takmičenja tokom godine, te da očekuje da će i u narednom periodu takmičari ovog kluba osvajati još sjajnije medalje i samim tim promovisati ne samo klub, već i sam Grad Prokuplje kao i čitavu Toplicu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ana

    07:33 // 10. 11. 2020.

    Bravo momci! Gimnastika je sjajan sport i trebalo bi je više promovisati među decom. Divno je što niški gimnastičari nastavljaju tradiciju svojim odličnim rezultatima.

  • Mara

    14:45 // 9. 11. 2020.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: