Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gimnastički klub Niš

  • Gimnastički centar

    Predstavljeno idejno rešenje Gimnastičkog centra u Nišu, rokovi gradnje nepoznati

    Na površini od 3.000 kvadratnih metara u Čairu u Nišu u planu je izgradnja Nacionalnog gimnastičkog centra sa salom od 1.400 kvadrata, najavljeno je nakon sastanka u Gradskoj kući u Nišu. Ova ideja nije nova, a sada je predstavljeno idejno rešenje. Još se ne zna početak izgradnje, niti rokovi, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ga najavljuje kao višegodišnji projekat.

    (14) detaljnije
  • Apsolutno prvenstvo Srbije

    Gimnastičari iz Niša apsolutni prvaci Srbije

    Na Apsolutnom prvenstvu Srbije takmičari Gimnastičkog kluba Niš još jednom su pokazali da su najbolji pošto su odbranili titulu koju godinama ne daju nikom. Ekipu su činili Dušan Đorđević, Petar Veličković i Aleksandar Miljković, a Dušan i Petar osvojili su još osam medalja u pojedinačnoj konkurenciji.

    (3) detaljnije
  • Dušan Đorđević

    Posle 17 godina medalja za srpsku gimnastiku - Nišlija treći na Svetskom kupu

    Veliki uspeh za srpsku i nišku gimnastiku napravio je Dušan Đorđević, član Gimnastičkog kluba Niš, koji je osvojio bronzanu medalju na Svetskom kupu u bugarskoj Varni u disciplini preskok. Ovo je prva medalja posle 17 godina za Niš i Srbiju na svetskim kupovima. Đorđević za Južne vesti kaže da je ponosan i što je "tik ispod olimpijskog vicešampiona na ovoj spravi".

    (1) detaljnije
  • Gimnasticki klub Nis, Kup Srbije 1

    Niški gimnastičari vladari Kupa Srbije

    Još jednom su takmičari Gimnastičkog kluba Niš pokazali znanje i talenat pošto su na drugom kolu Kupa u Novom Sadu osvojili prvo mesto u ekipnoj konkurenciji i time su ukupni osvajači ovog nadmetanja, a u pojedinačnoj konkurenciji su osvojili sva tri mesta. Ovde nije završena sezona pošto ih čeka Apsolutno prvenstvo Srbije.

    (1) detaljnije
  • VAK_7208

    Staša Gejo četvrti put najbolji sportista Niša, Piksi sportska ličnost

    Drugi put uzastopno, četvrti put ukupno, Staša Gejo je najbolji sportista Niša, odlučio je žiri na Izboru sportiste godine Niša. Za najbolji kolektiv izabran Džudo klub Kinezis, a najbolji mladi sportista je njegov izdanak Igor Vračar. Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije, primio je nagradu "Sportska ličnost Niša", a zlatni vaterpolista Sava Ranđelović prvi "Sportski Gran pri".

    (14) detaljnije
  • gknis-foto-gknis

    Osam medalja za niške gimnastičare

    Proteklog vikenda u Novom Sadu održano je držano prvenstvo u gimnastici, a gimnastičari GK „Niš“ osvojili su osam medalja, od toga dve zlatne, 3 srebrne i 3 bronzane.

    (4) detaljnije
  • gimnasticki klub nis, foto gk nis

    Gimnastičari iz Niša najbolji u Srbiji

    Na Državnom šamionatu, kao i apsolutnom Prvenstvu Srbije u Novom Sadu, takmičari Gimnastičkog kluba Niš osvojili su ukupno 24 medalje i time osvojili zvanje najboljih na oba takmičenja. Nišlije su na oba turnira osvojile po osam zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja.

    (2) detaljnije
  • Gimnastički klub Niš

    Nišlije na Svetskom kupu u gimnastici - jedno 20. i dva 8. mesta

    Dvojica takmičara Gimnastičkog kluba Niš nadmetali su se na Svetskom kupu u Mađarskoj - Petar Veličković je na konju sa hvataljkama bio 20, dok je Dušan Đorđević uspeo da se plasira u finale i na parteru i preskoku i nadmetanje u obe discipline završio kao osmoplasirani.

    (1) detaljnije
  • ok nis

    Budžet za sport veći za 13 miliona, značajno više para za OK Niš, VK Nais i ŽFK Mašinac

    Ove godine bi iz budžeta Niša trebalo da 410 miliona dinara ode za sport, što je uvećanje od 13 miliona u odnosu na prošlu godinu. I ovog puta će skoro petina para otići Fudbaskom klubu Radnički, a dosta više novca u odnosu na prethodnu godinu dobiće Vaterpolo klub Nais, Odbojkaški klub Niš i Ženski fudbalski klub Mašinac.

    (9) detaljnije
  • GK Nis-zenska ekipa

    Gimnastičari Niša osvojili 13 medalja na Otvorenom prvenstvu Srbije

    Četiri šampionske pozicije, četiri druga mesta i 5 bronzanih medalja osvojili su takmičari Gimnastičkog kluba Niš na Prvenstvu Srbije u apsolutnoj kategoriji za žene i muškarce u Novom Sadu.

    (1) detaljnije
  • Gimnastički klub Niš

    Sedam medalja za niške gimnastičare u Kupu, sledi Prvenstvo Srbije

    Iako oštećeni povredom Petra Veličkovića, gimnastičari Niša u 2. kolu Kupa osvojili su 7 medalja, od čega su 3 bile zlatne - i to na tri različite sprave. Ovo je bila odlična uvertira za Prvenstvo Srbije, za koje u niškom klubu kažu da je najznačajnije u sezoni.

    (1) detaljnije
  • GKNis-devojcice1

    Mlade niške gimnastičarke treće u Srbiji

    U finalu Pionirske lige Srbije u ženskoj gimnastici u Novom Sadu takmičarke Gimnastičkog kluba Niš osvojile su treće mesto u kategoriji do 12 godina, dok su u drugim starosnim kategorijama i bile blizu medalja i postolja.

    (3) detaljnije
  • PGLS19-BSergej01

    Mladi gimnastičari sa juga Srbije uspešni u Pionirskoj ligi

    U finalu Pionirske lige Srbije, koje će biti održano 23. novembra u Novom Sadu, učestvovaće 12 gimnastičara iz Pirota, Prokuplja i Niša pošto su osvojili ukupno 12 medalja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji ovogodišnje Pionirske lige.

    (1) detaljnije
  • Nemanja Marjanović Gimnastika

    U Pionirskoj ligi jugoistoka Prokupčani najbolji, Nišlijama prve medalje

    Gimnastičari iz Prokuplja, Pirota, Knjaževca i Niša takmičiće se u Pionirskoj gimnastičkoj ligi jugoistočne Srbije, čije je 1. kolo održano u Nišu. Najuspešniji je bio prokupački Topličanin, ali je takmičenje poseban značaj imalo za domaćine, čiji su se mladi gimnastičari okitili prvim medaljama i time nagovestili, kažu u klubu Niš, povratak muške sportske gimnastike u grad na Nišavi.

    detaljnije
  • kupJuga-Nemanja

    Mladi gimnastičari Niša osvojili "Kup juga"

    Posle više od pet godina, u Nišu je održano regionalno gimnastičko takmičenje u muškoj konkurenciji, na kojem su mališani Gimnastičkog kluba Niš, uzrasta do 8 godina, priredili iznenađenje i osvojili „Dečji kup juga“. Nišlije su trijumfovale ispred Olimpa iz Knjaževca, Sokola 2011 iz Pirota i Topličanina iz Prokuplja.

    detaljnije
  • ritmicka-gimnastika.jpg

    Tri niška gimnastičara na Svetskom prvenstvu

    Na Šampionatu sveta, koje će od 25. oktobra do 3. novembra biti održano u Dohi, Gimnastički klub Niš će imati troje predstavnika jer će u ženskoj konkurenciji nastupiti Jelena Stamenković, dok će se kod muškaraca nadmetati Miloš Paunović i Petar Veličković.

    detaljnije
  • gimnastika

    Gimnastičari Niša državni prvaci, na prvenstvu osvojili 15 medalja

    Na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu takmičari Gimnastičkog kluba Niš osvojili su 15 medalja, od čega tri zlatne, sedam srebrnih i 5 bronzanih. Muška ekipa je još jednom bila najbolja u državi.

    (4) detaljnije
  • gimnastičari Niš

    Niški gimnastičari uspešni na Svetskom kupu

    Osjek je bio domaćin Svetskog kupa i ugostio brojne gimnastičare sa svih strana sveta, a među njima i četvoro Nišlija. U ovako velikoj konkurenciji, oni su se četiri puta našli među prvih 20.

    (1) detaljnije
  • Mihajlović, Paunović, Gejo

    Gejo, Paunović i Mihajlović u konkurenciji za sportistu Niša

    U najužu konkurenciju za najboljeg sportistu grada ušli su Staša Gejo, takmičarka Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba "Niš", Miloš Paunović, takmičar Gimnastičkog kluba "Niš" i Milan Mihajlović, džudista "Kinezisa". "Naisa", "Kinezis" i Ski-klub "Niš" u konkurenciji za najbolji kolektiv, a za nagradu najboljeg mladog sportistu u najužem izboru su Aleksa Krstić, Nikola Stefanović i Andrija Petković.

    (4) detaljnije
  • gimnastičari Niš

    Sa prvenstva Srbije niški gimnastičari doneli 13 odličja

    Na vratilu, razboju, parteru, preskoku i krugovima, momci i devojke iz Gimnastičkog kluba Niš takmičili su se na Apsolutnom prvenstvu Srbije i za dva dana osvojili 13 medalja, od čega 3 zlatne, 2 srebrne i 8 bronzanih.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: