Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:05, 30. 10. 2016.

| Sport

Gol Mrkića za pobedu Radničkog nad Vojvodinom

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Mrkic-RADnicki---Vanja-Keser
Izdanak škole fudbala Radničkog rutinski savladao Kordića za pobedonosni gol; foto: Vanja Keser

Šestim golom u sezoni Marka Mrkića, Radnički je minimalnim rezultatom savladao Vojvodinu u derbi meču 14. kola Superlige na solidno popunjenom Čairu.

Nišlije su veći deo meča odigrale taktički besprekorno, defanzivno je ekipa Milana Rastavca delovala skoro pa perfektno na terenu, a jedan gol u mreži Novosađana bio je dovoljan za tri jako vredna boda.

Radnički je u ovom meču izašao sa kombinovanom sredinom terena zbog suspenzije Stanojevića i povrede Stojanovića. Petrović je sa desnog beka prekomandovan na zadnjeg veznog i odlično se snašao, dok je 18-godišnji Nikola Mitrović dobio šansu na poziciji Cakija Stojanovića, odigrao jako zrelo i pokazao da tim sa Čaira u budućnosti može da računa na njega.

Posle početnog odmeravanja snaga, prva uzbuđenja na Čairu viđena su u 15. minutu. Centarfor Radničkog Milan Pavkov lepo je prihvatio loptu na 25 metara od gola, otresao svog čuvara, izašao 1 na 1 sa golmanom i sa 7-8 metara iskosa gađao bliži ugao i pogodio stativu.

U 22. minutu “Real sa Nišave” je došao do prednosti. Radoš Bulatović je u stilu ofanzivnog veziste vukao loptu nekih 50 metara, dodao do Mitrovića, a posle starta veziste gostiju Maksimovića lopta se odbila do Mrkića, koji je plasirao loptu pored Kordića i postigao svoj šesti gol ove sezone - 1:0.

Strateg niškog tima Milan Rastavac taktički je besprekorno postavio tim. Defanzivno je tim Radničkog delovao dosta kompaktno, prilazi golu Vladimira Bajića bili su zatvoreni, pa gostujući fudbaleri nisu za čitavo prvo poluvreme ozbiljnije pripretili.

U poslednjem minutu prvog poluvremena drugi žuti karton dobio je defanzivni vezista Vojvodine Novica Maksimović, pa su Nišlije čitavo drugo poluvreme bile brojčano nadmoćnije.

Brojčana nadmoć dodatno je motivisala Nišlije koje su na startu drugog poluvremena bile još rastrčanije i poletnije. Arsić je sjajno manevrisao u veznom redu, krila Mrkića i Apostolovića bila su konstantna pretnja po odbrambenu liniju Vojvodine, čiji igrači nikako nisu mogli da dođu do poseda lopte.

Posle perioda igre bez šansi, domaći tim je u 68. minutu mogao da duplira prednost. Mitrović je sa leve strane lepo proigrao Pavkova na petercu, ali je njegov šut pravovremeno izblokirao jedan štoper novosadskog tima, pa je lopta završila na spoljnem delu mreže.

U 81. minutu viđeno je po jedno uzbuđenje ispred oba gola. Prvo je nakon prodora Živkovića po desnoj strani, i asistencije Arsića Pavkov iz izgledne pozicije za gol šutirao visoko preko gola. Odmah je Vojvodina na drugoj strani stvorila prvu, ujedno i izuzetno opasnu priliku za gol. Trujić je odlično probio, ušao u kazneni prostor i poslao loptu na drugu stativu, gde je usamljeni Babić za delić sekunde zakasnio da sprovede loptu u mrežu.

U 86. minutu Čair je zanemeo za tren. Posle faula Jovanovića nad Melegom na 18 metara od gola, Babić je perfektno izveo slobodnjak, golman Bajić ostao ukopan, no lopta je uzdrmala prečku.

Finiš meča je obilovao uzbuđenjima, a Radnički je u 2 minuta uputio dva dobra šuta, prvo preko Pavkova, zatim je i Arsić probao, a oba puta lopta je završila pored gola.

Do kraja meča viđene su još dve velike prilike za gol. Prvo je Mitrovićev šut za overu trijumfa izblokiran u poslednji čas, a onda je na drugoj strani šut Babića završio pored stative.

Sa osvojena tri boda Nišlije su “zakuvale” situacija na vrhu tabele. Radnički je 5. sa 27, Napredak 4. sa 28, a Vojvodina i Partizan dele 2. i 3. mesto sa 29 bodova.

U 15. kolu niški tim će naredne sedmice gostovati Javoru u Ivanjici.

RADNIČKI - VOJVODINA 1:0 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Glavni sudija: Petar Piper (Čačak)

Žuti kartoni: Bulatović, Jovanović, Stanković, Mrkić (Radnički), Maksimović, Trujić, Jovančić, Antić (Vojvodina)

Crveni karton: Maksimović (Vojvodina)

Radnički: Vladimir Bajić, Radoš Bulatović (od 92. Nikola Stevanović), Nikola Stanković, MIloš Radivojević (od 83. Aleksandar Ignjatović), Aleksandar Jovanović, Miloš Petrović, Nikola Mitrović, Lazar Arsić, Andreja Apostolović (od 70. Dušan Živković), Marko Mrkić, Milan Pavkov

Vojvodina: Marko Kordić, Vladimir Kovačević, Bogdan Planić, Ivan Lakićević, Nikola Antić, Novica Maksimović, Dejan Meleg, Filip Malbašić, Dušan Jovančić, Nikola Trujić (od 80. Siniša Babić), Aleksandar Paločević (od 70. Nikola Ašćerić)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor

    14:04 // 31. 10. 2016.

    Cestitke momcima, narocito za prvo poluvreme, ne znam kad sam video boljih 45 minuta na Cairu. Ispromasivali smo se na pocetku drugog i odmah je bilo jasno da ce biti zavrsnica za infarkt. Ne znam zasto je ekipa pala i to slicno kao protiv Napretka, sa igracem vise...imam utisak da se malo strah uvuce u igrace a i fizicka sprema bi morala biti malo bolja. Stoper Stankovic (33) standardno vrlo los.

  • Ivan

    12:24 // 31. 10. 2016.

    Produziti ugovore Arsicu, Bulatovicu i Mrkicu. Svidja mi se Spartanski mentalitet koji je Rastavac usadio igracima. Nema vise meke i labave igre nego sve prsti od duela na svim stranama terena kao Atletiko Madrid. Na polusezoni pronaci jos jednog stopera, levog beka, zadnjeg veznog i centarfora. Tada mozemo uci ozbiljnije u pricu o Evropi. Sve je ovo lepo ali uvek moze bolje.

  • roki

    09:48 // 31. 10. 2016.

    Zamolio bih sve navijace i ljubitelje Radnickog da odamo minut cutanja porazu Vojvodine i Lalatovicu..................................................................................Hvala.I da odamo sve cestitke Radnickom na pobedi i zalaganju...Svaka cast momci...Puno srece u Ivanjici i naravno-obradujte Nas pobedom i nova 3 boda....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: