Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:49, 2. 3. 2019.

| Sport

Goleada na "Čairu" i het-trik Haskića za preokret i rekord Radničkog

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
rdnicki
Sada Rikardo Gomeš po broju pogodaka u Superligi za Haskićem zaostaje 3 gola; foto: JV / Vanja Keser

Prava goleada viđena je u južnjačkom derbiju, protivno svim očekivanjima, zbog lošeg stanja terena na stadionu "Čairu". Iako je surdulički Radnik prvi poveo, het-trik Nermina Haskića doneo je preokret i još jedan oboreni rekord za Radnički, s obzirom na to da je ovo prvi put u istoriji da veže 7 pobeda u elitnom rangu takmičenja.

Sa 16 pogodaka na svom kontu, Bosanac se makar na par sati osamio na prvom mestu liste najboljih strelaca Superlige. On je za sobom ostavio Partizanovog Rikarda Gomeša, koji će priliku da ga sustigne imati od 18 sati u “večitom derbiju”.

Utakmica 24. kola Superlige na "Čairu" počela je zabunom među domaćim fudbalerima u kaznenom prostoru, pa je trenutak njihove nepažnje iskoristio gost na najbolji mogući način. Sa udaljenosti od par metara glavom je pogodio Miloš Milovanović i to već u 3. minutu. VAK-8030

Izjednačenje je stiglo nakon samo 5 minuta. Iz samog ugla kaznenog prostora centrirao je Petar Grbić, lopta je zakačila jednog od gostujućih fudbalera i otišla pravo do Nermina Haskića, koji je na isti način kao i Milovanović nešto ranije postigao izjednačujući pogodak.

Lazar Ranđelović je imao dobar pokušaj u 29. minutu, ali se Nikola Vasiljević atraktivno bacio i skinuo loptu. Samo minut kasnije vođstvo je svom timu doneo Haskić. Ponovo se Bosanac našao u neposrednoj blizini gola, prihvatio Ranđelovićevu loptu i poslao je iza leđa Vasiljevića.

VAK-8015 U završnici prvog poluvremena Nišlije su dodatno povisile svoju prednost. Slobodan udarac Aleksandra Todorovskog stigao je do Nikole Drinčića, koji je centrirao i “namestio” het-trik Haskiću.

Šansu da broj pogodaka uveća na 4 ispustio je Haskić u drugom delu, kada je bio neprecizan i šutnuo odmah pored gola rivala, nakon čega ga je Nenad Lalatović izveo iz igre i ukazao priliku mladom Petru Petroviću.

U 63. minutu projektil Stefana Đorđevića poleteo je sa ivice kaznenog prostora i uleteo u sam ugao gola Radnika za velikih 4:1. Imao je Radnik priliku da smanji zaostatk za "komšijama" kada je Aleksandar Todorovski u kaznenom prostoru oborio doskorašnjeg saigrača Uroša Damnjanovića. Penal je izveo mladi reprezentativac Srbije Igor Zlatanović, ali se lopta obila o stativu. VAK-7940

Još 3 prilike imale su Nišlije tokom poslednjih 10 minuta, ali je sve odbranio Vasiljević, koji se pri jednoj našao na zemlji, te su lekari morali da intervenišu. Ipak, krajnji rezultat meča je ostao 4:1, za 7. pobedu Radničkog u nizu i čvrstu drugu poziciju, a Radnikov ostanak u zoni plej-ofa.

U sledećem, 25. kolu Superlige koje se igra u sredu, 6. marta, oba tima sa juga igraće protv Beograđana - Radnik će dočekati Voždovac, dok će Radnički igrati derbi kola, pošto će gostovati Partizanu.

Superliga, 24. kolo: Radnički - Radnik 4:1 (3:1)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 1.500

Glavni sudija: Bojan Nikolić

Žuti kartoni: Zlatanović, Đorđević

Strelci: Za Radnički Haskić (8, 30. i 43. minut) i Đorđević (63. minut), za Radnik Milovanović (3. minut)

Radnički: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Bondarenko, Drinčić (od 68. minuta Noma), Grbić, Kojašević, Ranđelović (od 70. Čumić), Haskić (od 62. minuta Petrović)

Radnik: Vasiljević, Đorđević, Milovanović, Stevanović, Pajović, Ristović (od 69. minuta Damnjanović), Kojić, Stanisavljević (od 69. minuta Kovačević), Keremeh, Bojić (od 59. minuta Nikolić), Zlatanović

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    14:59 // 4. 3. 2019.

    Čestitke na još jednoj pobedi, bravo momci !! !!Teren i dalje oranje, da li je moguće da jedan prvoligaški klub ima ovako loš teren ? ??
    Nekada je Radnički imao travu iz Pirota, jedan od najboljih terena(ako ne i najbolji) u tadašnjoj SFRJ, a sada...
    Sramota je da drugoplasirani tim gleda 1000-1500 ljudi u gradu od
    200 000 stanovnika !!!! Više publike gleda Radnički na strani nego kod kuće !!!!

  • drax

    15:57 // 3. 3. 2019.

    Bravo momci idemo dalje melji redom

  • Mara

    07:00 // 3. 3. 2019.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: