Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:55, 25. 8. 2018.

| Sport

"Goleada" na "Čairu" i podela bodova između Radničkog i Napretka

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Gzira
Sledeći je Čukarički; foto: Vanja Keser

Prava "goleada" viđena je na "Čairu" u meču 6. kola Superlige, pošto je utakmica između Radničkog i Napretka završena sa 3:3, a četiri gola "palo" je za svega 15 minuta, u samoj završnici meča. Od 3 pogotka, niški sastav je 2 postigao iz penala, a meč je obeležio i crveni karton za Sašu Stojanovića, kao i trener Milorad Kosanović, koji je napustio teren nakon što je arbitar prvi put pokazao na belu tačku.

Prva ozbiljnija prilika za Radnički dogodila se već u 8. minutu, dobro je šutirao Nikola Drinčić, ali se golman Napretka Nikola Petrović bacio na pravu stranu i nekako odbranio.

Po prvi put se mreža zatresla nakon pola sata igre. Aleksa Vukanović je šutirao, Borivoje Ristić taj udarac sprečio, ali je lopta otišla u polje, na nju je "naleteo" Samuel Regis Baha i lobovao mladog golmana za vođstvo Kruševljana.

Ipak, Nišlije su izjednačile u samoj završnici poluvremena. Nakon što je Nermin Haskić u 43. minutu pao u kaznenom prostoru rivala, arbitar je dosudio penal, a Aleksandar Stanisavljević tu priliku iskoristio da izjednači.

Nakon što je sudija pokazao na belu tačku, trener Napretka Milorad Kosanović napustio je teren, a sudija mu nije dozvolio da se na svoje mesto vrati u drugom delu meča, pa je njegov pomoćnik predvodio tim.

U 70. minutu poveli su ponovo Kruševljani (2:1), pošto je Vukanović iskoristio nepažnju golmana niškog sastava i "proturio" loptu kroz njegove noge. Samo dva minuta kasnije mogla je repriza ovog gola da bude viđena na "Čairu", ali se ovog puta Ristić iskupio i "skinuo" tu loptu.

Svega 3 minuta kasnije Aleksandar Jovanović, koji je desetak minuta pre toga ušao u igru, oboren je u kaznenom prostoru, a ovog puta Nermin Haskić je iskoristio ovu priliku za novo izjednačenje.

Gužvu pred golom u 80. minutu iskoristio je Radovan Pankov, pošto je prvo pokušao Nikodijević, Petrović to odbranio, ali onda nije i šut Pankova, koji je "naleteo" na odbijenu loptu.

Zbog prejakog starta ubrzo potom je Radnički ostao sa igračem manje, a crveni karton "udeljen" je Saši Stojanoviću. Nakon samo 3 minuta, gosti su iskoristili prednost i izjednačili, pogotkom Ibrahima Ndiaje.

Ovo je prvi remi niškog tima ove sezone u domaćem šampionatu, pošto je prethodno zabeležio 4 pobede i jedan poraz. Radnički je sada na drugoj poziciji u Superligi, sa bodom prednosti u odnosu na lučansku Mladost i sa dva boda zaostatka u odnosu na lidera Crvenu zvezdu, koja uz to ima i utakmicu manje.

Sledeću utakmicu niški sastav igraće sledećeg vikenda, kada će gostovati Čukaričkom u Beogradu.

Superliga, 6. kolo: Radnički – Napredak 3:3 (1:1)

Stadion: Čair, Niš

Glavni sudija: Dragan Čolović

Publika: 1.500

Crveni kartoni: Saša Stojanović (83. minut)

Strelci: 0:1 Samuel (30. minut), 1:1 Stanisavljević (45. minut), 2:1 Vukanović (70. minut), 2:2 Haskić (75. minut), 3:2 Pankov (80. minut), 3:3 Ndiaje (86. minut)

Radnički: Ristić, Pankov, Stanisavljević (od 64. minuta Aleksandar Jovanović), Aksentijević, Crnomarković, Haskić, Grbić (od 45. minuta Stojanović), Drinčić, Noma, Stanković, Ranđelović (od 55. minuta Nikodijević)

Napredak: N. Petrović, Kostić, Vulić, Vukanović (od 77. minuta Alivodić), Vešković, Boranijašević, Ostojić, M. Petrović, Samuel Regis (od 84. minut Ivanović), Ndiaje, Zec (od 84. minuta Rušević)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasha

    22:18 // 26. 8. 2018.

    Strašno, bruka i sramota, pa zar je ovo prvoligaška utakmica. Pa bolje utakmice se gledaju u Niškoj zoni..., još kad počitah u novinama spektakl, goleada pitam se gde sam ja bio...

  • deki

    21:51 // 26. 8. 2018.

    Napredak nas je nadigrao pošteno vrlo loša igra naseg tima,igrači kao da nemaju snagu.

  • Roki

    13:18 // 26. 8. 2018.

    Ovi nasi igraci ko bunike da jedu...Caki,kao fer i najbolji fudbaler veoma naivno dobio crveni...Koliko puta treba da im se kaze i nauce da olako i naivno gube loptu na sredini terena i iz toga primamo golove iz kontri.Da izlaze i blokiraju udarce sa ivice 16m,ma briga njih.Prica onaj Lalat,ali nema kome.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: