Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:00, 25. 11. 2017.

| Sport

Goleada na "Čairu" i zaslužena pobeda Radničkog

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
fudbal Radnicki
Arsić ponovo nepograšiv iz slobodnog udarca; foto: Vanja Keser

Konačno je dobru partiju pružio Radnički i prekinuo seriju bez pobede, koja je trajala čitavih 6 kola Super lige. Njihov protivnik bio je Zemun, kome domaći nisu ostavili mnogo prostora za igru i deklasirali ih sa 4:1, u 18. kolu najjačeg domaćeg takmičenja, na stadionu "Čair".

Iako je od početka igra bila spora i bez značajnijih prilika, u 9. minutu je iz naizgled bezazlene situacije Slaviša Stojanović centrirao, a Milan Pavkov na desetak metara od gola prihvatio loptu i proslao je pravo u mrežu rivala.

Nije prošlo dugo, svega 7 minuta, kada je slobodan udarac dosuđen Nišlijama, a Lazar Arsić ga je izveo iz pozicije sa koje ne promašuje i duplirao prednost svoga tima. Ipak, u 35. minutu Marko Mrkić je blizu centra terena izgubio loptu, a onda je zatajila i odbrana domaćeg sastava, pa je Nikola Beljić lako našao pogodnu poziciju za šut i savladao Mladena Živkovića na golu Radničkog. VAK-7957 Foto: Vanja Keser

Sa 2:1 je i završeno prvo poluvreme, a nakon pauze su gosti počeli ozbiljno da pritiskaju svoje domaćine. I pored nekoliko solidnih prilika nisu uspeli da izjednače, ali su na drugoj strani njihovi protivnici postigli još jedan pogodak. U 58. minutu Mrkić je centrirao, a njegov imenjak Tomić lepo lobovao golmana i ponovo ućutao tridesetak navijača Zemuna na "Čairu".

Nakon diskutabilne situacije, pošto je lopta pogodila u ruku jednog od gostujućih fudbalera, sudija je dosudio penal, Mrkić ga sigurno izveo, za njegov prvi pogodak ove sezone, a ovim rezultatom je utakmica i završena.

Ovo je bila prva pobeda Nišlija nakon 6 kola Super lige, ali i pored toga, nisu uspeli da napreduju na tabeli, te su zadržali 7. poziciju. Sledeću utakmicu igraju već u sredu, a protivnik je još jedan novajlija među elitom - Mačva iz Šapca.

Super liga, 18. kolo: Radnički - Zemun 4:1 (2:1)

Stadion: Čair, Niš

Glavni sudija: Miloš Đorđević

Gledalaca: 400

Strelci: 1:0 Pavkov (9. minut), 2:0 Arsić (16. minut), 2:1 Beljić (35. minut), 3:1 Tomić (58. minut), 4:1 Mrkić (76. minut)

Radnički: Živković, Tomić, Slaviša Stojanović (od 85. Aleksandar Jovanović), Mrkić, Arsić, Aksentijević, Raspopović (od 78. Petrović), Pavkov, Simunović (od 45. Miladinović), Noma, Stanković

Zemun: Ostojić, Božović, Vuković, Bubanja, Kiso, Luković (od 84. Stojanović), Mladenović (od 69. Lasickaš), Pajović, Asani, Marković, Beljić (od 77. Đalović)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Numancia

    18:12 // 27. 11. 2017.

    Nikad turski meraklija,uvek JUZNOPRUGAS!

  • marko

    07:21 // 27. 11. 2017.

    Uprava napolje

  • Radnicki ili Radnik

    14:10 // 26. 11. 2017.

    Sjajna uprava sa Toncevom na celu je uspela da dovede celih 400 gledalaca po suncanom jesenjem danu.
    Toliko dobro funkcionise klub da cemo se boriti za sredinu tabele ...
    A Evropa mozda neki drugi put sa nekim drugim ljudima.
    Postali smo Radnik

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: