Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:15, 15. 7. 2022.

| Sport

Goleada na ”Čairu” završena remijem, Partizan u nadoknadi sa penala do boda

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
20220715_215922
Rikardo u nadoknadi vremena doneo bod Partizanu; foto: M. M.

Fudbaleri niškog Radničkog i pored vođstva od 3:1 nisu uspeli su da dođu do prvog trijumfa u novoj sezoni, pošto su u 2. kolu Superlige na svom terenu remizirali sa Partizanom rezultatom 3:3 (1:1). Strelci za niški tim bili su Mlađović, Dimić i Jovanović, dok su golove za tim iz Humske postizali Natho, Urošević i Rikardo.

Preslikan početak utakmice kao sa stadiona ”Rajko Mitić” viđen je u Nišu, samo što su sada niški fudbaleri prvi postigli pogadak. Marjanović je izveo prekid, nakon odbitka lopta je došla do Mlađovića na drugoj stativi koji je glavom šalje iza leđa Stevanovića.

Prva prilika na drugoj strani viđena je u 5. minutu, ali je udarac mladog Petkkovića glavom otišao iznad prečke. Ipak, crno-beli do izjednačnja stižu u 11. minutu. Strelac gola za Radnički, Mlađović, napravio je prkršaj nad Vujačićem na ivici kaznenog prostora, a sudija Trifković je nakon konsultacije sa VAR sobom pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Natho, poslao loptu u jednu, golmana u drugu stranu i doneo radost crno-belom taboru. FK Radnički Radnički nije uspeo da sačuva vođstvo od 3:1; foto: Jelena Mišić /JV

Do pauze za osveženje igrača priliku za goste imao je i Rikardo, ali je Drobnjak pravovremenim istrčavanjem sprečio preokret. Crno-beli su nastavili sa pritiskom, a šanse se u razmaku od dva minuta propuštali Rikardo i Vujačić.

Uzvratili su i izabranici Tomislava Sivića u 37. minutu, kada su Pejović i Petrov izradili odbranu Partizana, ali je kapiten niškog tima iz izgledne pozicije pogodio prečku. Do kraja prvog dela ekipa Ilije Stolice postigala je gol, međutim Urošević je, nakon šuta Filipovića glavom, bio u nedozvoljenoj poziciji.

Niški tim i u drugom delu stiže prvi do gola. Igrao se 50. minut kada je Jovanović na desnoj strani pobegao Šehoviću, pronašao Dimića na nekih 11 metara, a ovaj udarcem po zemlji drugi put zatresao mrežu Stevanovića. Samo dva minuta kasnije svoj udarac sa distance probao je Pejović, ali je golman tima iz prestonice sada bio na mestu.

Sjajnih 10 minuta tim sa ”Čaira” krunisao je i trećim golom. Mitrović je sada bio u ulozi asistenta, dok je Jovanović sa ruba šesnaesterca uhvatio volej koji je Stevanović nije mogao da zaustavi. Veliku šansu u za još ubedljivije vođstvo imao je u 67. minutu mladi Mitrović, kada je pobegao svojim čuvarima i šutrao pored gola.

Kazna za taj promašaj stigla je samo nekoliko minuta kasnije. Urošević je nesmetano primio loptu na nekih 25 metara od gola, okrenuo se i po zemlji smanjio prednost Radničkog. Nervoza koja se na terenu kuvala od starta utakmice eskalirala je u 77. minutu kada su svi igrači oba tima našli u klinču, a žutim kartonima kažnjeni su Aksentijević i Mlašović na jednoj, odnosno Zdjelar i Urošević na drugoj strani. FK Radnički Izabranici Tomisalava Sivića okreću su evropskim kvalifikacijama; foto: Jelena Mišić /JV

U 80. minutu još jednom je probao Pejović, ali njemu Stevanović nije dozvolio da se upiše u listu strelaca. Kapiten Nišlija bio je blizu gola i tri minuta kasnije kada je njegov slobodnjak završio na prečki.

Krenuli su do kraja fudbaleri Partizana svim silama da dođu bar do boda u Nišu, a iako su na terenu bili slabiji rival uspeli su da dođu do boda. U poslednjem minutu nadoknade Lutovac je umakao Mlađoviću, koji je po drugi put na meču skrivio najstrožu kaznu. Siguran sa bele tačke bio je najbolji strelac Superlige u prošloj sezoni Rikardo Gomeš i tako spasio svoj tim poraza.

Radnički je posle utakmica sa večitim rivalima u uvodnom delu sezone sakupio jedan bod, a 22. jula ih čeka evropski izazov protiv malteške Gzire.

Mocart Superliga 2. kolo: Radnički Niš - Partizan 3:3 (1:1)

Stadion: Čair;

Sudija: Dejan Trifković;

Strelci: Radnički: Mlađović, Dimić, Jovanović; Partizan: Natho (penal), Urošević, Rikardo (penal);

Žuti kartoni: Radnički: Tolordava, Mlađović, Aksentijević, Mesarović, Petrov; Partizan: Filipović, Marković, Zdjelar, Urošević, Belić;

Crveni kartoni: /

Radnički: Drobnjak, Aksentijević, Savić, Tolordava, Mlađović, Pejović, Marjanović (od 74. minuta Mesarović), Mitrović, Jovanović (od 67. minuta Štulić), Dimić (od 67. minuta Mićibući), Petrov (od 90. minuta Tomić);

Partizan: Stevanović, Filipović (od 46. minuta Šehović), Vujačić, Marković, Urošević, Zdjelar, Andrade (od 84. minuta Holender) , Natho (od 57. minuta Lutovac), Petković (od 57. minuta Belić), Mening (od 67. minuta Terzić), Rikardo;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    19:01 // 16. 7. 2022.

    Igrač Radničkog sa brojem 30 napravio je 2 dosuđena penala. Da li će neko ispitati da li je on to napravio slučajno ili ne????

  • gari

    18:58 // 16. 7. 2022.

    Mladjoviću, mirno li spavaš...

  • Var tehnolog

    17:56 // 16. 7. 2022.

    Radnicki je bio bolji ! Sivic je nadmudrio Stolicu !
    Pitanje je zbog cega se nisu onako tukli, jurili sudiju, igrali ostro, ginuli za dres, protiv Zvezde? A, da protiv njih se ne sme !

    • Box

      16:05 // 18. 7. 2022.

      Protiv Zvezde su igrali jos bolje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: