Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 7. 6. 2020.

| Sport

Goleada na "Čairu" i preokret Radničkog, skandiranje protiv Uprave kluba

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Rad jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser4
MIhajlović prekinuo polugodišnji "post", Mitrovićev prvenac u seniorskom timu; foto: Vanja Keser

Uzbudljiva utakmica, na kojoj je viđeno čak sedam golova, crveni karton, obilje izglednih akcija i potpuni preokret Radničkog, koji je u 20. minutu gubio od Rada sa 2:0, viđeni su u utakmici 28. kola Superlige, koja se igrala na "Čairu". Nišlije su na kraju slavile sa 4:3, a "meraklije" ih podržale svega pola sata, pošto su odale počast preminulom navijaču Saši Stojanoviću Japi i skandirale "Uprava napolje".

Goleadu na "Čairu" otvorio je Veljko Trifunović u 11. minutu, a Andrija Kaluđerović duplirao prednost gostiju svega devet minuta kasnije. Pogocima Nikole Čumića u 28. minutu i Stefana Mihajlović u 30. minutu meč je ponovo vraćen u egal.

Prednost Rada vratio je Kaluđerović u 51. minutu, ali je samo četiri minuta kasnije je na 3:3 izjednačio mladi Stefan Mitrović, kome je ovo prvi gol od kada je u seniorskom pogonu Radničkog. Radnički Rad jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser1 Foto: Vanja Keser

Od 77. minuta Rad je bio primoran da igra sa igračem manje, pošto je Nemanja Petrović dobio drugi žuti karton.

Prvo vođstvo domaćem sastavu i konačnih 4:3 postavio je ponovo mladi tandem u 86. minutu. Mitrović je presekao pas gostiju, ubacio u peterac, a Čumić oštrim udarcem loptu sproveo u mrežu. U samoj završnici Čumića je zamenio debitant Dragan Nedeljković, a mladi Užičanin koji će u dresu Radničkog odigrati još preostale dve utakmice nagrađen je gromoglasnim aplauzom.


"Meraklije" odale poštu Belom i Japi i skandirali pritiv Uprave

Iako je bilo najavljeno da će biti otvorene samo zapadna i istočna tribina, najvatrenije pristalice oba kluba zauzele su svoja mesta na jugu i severu. Ipak, navijači Radničkog su tu ostali svega pola sata, tokom kojih su tradicionalno u 11. minutu odali poštu pre 20 godina poginulom fudbaleru Ivan Krstiću Belom, kao i Saši Stojanoviću Japi.

Navijač "Reala sa Nišave" i gitarista benda Totalni klošari preminuo je prošlog meseca, a "kolege" sa južne tribine odale su mu počast transparentom, skandiranjem i bakljadom. Meraklije jun 2020 Radnički Rad "Meraklije" ostale na stadionu pola sata; foto: JV/M. J.

U pauzama su navijači skandirali i "Uprava napolje", a aplauzom im se pridružio i deo publike sa istoka i zapada "Čaira".

Podsetimo, pre nekoliko dana ponovo je za predsednika kluba izglasan Ivica Tončev, koji je, kao i u prethodnom mandatu svoju funkciju "zamrzao". Razlog takvom potezu je kršenje Zaokona o sportu koji kaže da javni funkcioneri ne mogu biti na rukovodećim pozicijama u sportskom klubu, a Tončev je državni sekretar.


Radnički loše otvorio meč, ali preokrenuo

Potpuno neočekivano, Rad je od samog početka imao inicijativu. Dva puta u prvih 10 minuta su "građevinari" imali velike šanse da povedu, oba puta je poslednjem trenutku reagovala odbrana niškog sastava. Radnički Rad jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser3 Foto: Vanja Keser

Ipak, treća je bila sreća za goste. Branislav Milošević je centrirao sa leve strane, a Veljko Trifunović skočio i glavnom pogodio gol Radničkog, u 11. minutu.

Prednost su Beograđani duplirali već u 20. minutu, kada je sa sredine terena lopta stigla do Andrije Kaluđerovića, koji je prihvatio i šutirao sa petnaestak metara.

Na 1:2 smanjio je Nikola Čumić, u 28. minutu, koji je sam oduzeo loptu od rivala i znalački je posla po zemlji iza leđa golmana Dušana Markovića.

Svega dva minuta kasnije rezultat je vraćen na egal, a ponovo je jedan od aktera bio mladi reprezentativac Srbije. Stefan Mihajlović je na centru oduzeo loptu rivalu i poslao je Čumiću. Zicer rođenog Užičanina skinuo je jedan od protivničkih igrača, ali je Mihajlović bio priseban i poslao je u gol. Radnički Rad jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser5 Foto: Vanja Keser

Ovo je bio prvi pogodak Beograđanina nakon šestomesečne pauze, iako je početkom sezone bio najbolji strelac lige.

Najviše problema Nišlijama stvarao je upravo njihov bivši igrač Dušan Živković. Leskovčanin je na "Čairu" prikazao ono što nije dok je nosio dres domaćih - sjajni driblinge, a jedan šut mogao je dodatno da iskomplikuje situaciju. Bio je jako opasan, ali je Borivoje Ristić skočio i vrhovima prstima odbrio loptu.

U završnici prvog poluvremena još dve odlične prilike da odvede Radnički do prvog vođstva imao je Čumić, ali je jedna udarila u stativu, a druga otišla preko.

"Građevinari" su povratili status vodećeg u 51. minutu, Trifunović je prošao po levoj strani i lep udarac poslao u gol Nišlija, ali ga je skinuo Ristić. Ipak, na odbitak je naleteo iskusni Kaluđerović i smestio loptu u mrežu. Radnički Rad jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser6 Foto: Vanja Keser

Svega četiri minuta potrajalo je ovo vođstvo gostiju, pošto je u 55. minutu Stefan Mitrović zabeležio svoj prvi gol u seniorskom timu Radničkog. 17-godišnjak je na poluvremenu zamenio Milosava Sićovića, a posle svega 10 minuta na terenu uspeo da levicom zatrese mrežu gostiju.

Radnički Rad jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser7 Foto: Vanja KeserJoš jedan detalj obeležio je ovaj meč, mladi Strahinja Tanasijević pokušao je da oduzme loptu Čumiću, ali su oba igrača pala, a fudbaler Rada je ostao na zemlji. Po reakcijama njegovih saigrača moglo se zaključiti da je reč o ozbiljnoj povredi. Hitna pomoć ga je odvezla na nosilima, a publika obodrila glasnim aplauzom.

Od 77. minuta Rad je ostao sa igračem manje, pošto je sudija Igor Stojiljković dao drugi žuti karton Nemanji Petroviću.

Četiri minuta pre kraja meča po prvi put je poveo Radnički. Opet su egzekutori bile mlade snage, koje u ovoj završnici Superlige, koja nema rezultatski značaj, posebno dolaze do izražaja u svim ekipama. Mitrović je centrirao sa desne strane, a Čumić uhvatio volej i još jednom savladao Markovića, za konačnih 4:3.

28. kolo Superlige: Radnički - Rad 4:3 (2:2)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 400

Glavni sudija: Igor Stojiljković

Strelci: 0:1 Trifunović (11. minut), 0:2 Kaluđerović (20. minut), 1:2 Čumić (28. minut), 2:2 Mihajlović (30. minut), 2:3 Kaluđerović (51. minut), 3:3 Mitrović (55. minut), 4:3 Čumić (86. minut)

Žuti kartoni: Petrović, Milošević, Jovanović

Crveni kartoni: Petrović (77. minut)

Radnički: Ristić, Sićović (od 46. minuta Mitrović), Bjeličić, Miloradović, Letić (od 82. minuta Meleg), Pantelić, Pejović (od 82. minuta Ćirković), Čumić (od 90. minuta Nedeljković), Subotić (od 82. minuta Kojić), Knežević, Mihajlović

Rad: Marković, Dobrijević, Patrović, Tanasijević (od 65. minuta Nikolić), Milošević, Busnić, Zogović (od 82. minuta Stojanović), Lazarević, Živković (od 82. minuta Dedijer), Trifunović (od 72. minuta Jovanović), Kaluđerović (od 82. minuta Ilić)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklija63

    22:17 // 8. 6. 2020.

    Sve mogu da shvatim ali nikako nazovi Nislije da navijaju za Bg. blizance i da nama pravim Nislijama-MERAKLIJAMA drze slovo,mars u sela odakle ste i dosli

    • Topčiderski lavori

      15:19 // 9. 6. 2020.

      Što se ljutite na nas, pa mi samo više volimo neke titule nego da navijamo za svoj grad... kad nemamo svoje, dobre su i tuđe... posle nekoliko godina se i stvarno poistovetiš s tim... mislim da se to zove stokholmski sindrom... evo ako nećeš za topčiderske blizance probaj da navijaš za Levski ili Ludogorec (Steauu, Vardar, BATE Borisov)... da viš kolko je dobro, veselo... ima žemske, ima sve...

    • Ouzo

      05:49 // 11. 6. 2020.

      Sve si ti ,druze, u pravu, ali je ne mogu da shvatim da se navijaci SRPSKOG kluba nazivaju - meraklijama ili delijama !
      Zar je malo bilo 5 vekova pod Turcima ? Tako neka se zovu navijaci tuskog kluba ! Ima li neki vojvodjanski klub da navijaci nose tursko ime ?

  • Palilulac

    18:37 // 8. 6. 2020.

    Bravo MERAKLIJE. Prazan Jug, puna loża. Jesam u godinama, ali se iskreno nadam praznoj loži i punom jugu. NEMA PREDAJE PORAZ. NIJE OPCOJA. PA DA PIVO PIJEMO.

  • Kladza

    10:33 // 8. 6. 2020.

    Dok je kladza bice i para.Bitna je kvota.Definicija uspeha kladza, kladza pa izadjes na kvotu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: