Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 10. 5. 2016.

| Sport

Golman niškog Radničkog pozvan u reprezentaciju

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
490x370-aleksandar-jovanovic-golman.jpg
Reprezentativni poziv kruna uspešne sezone; foto: Vanja Keser

Čuvar mreže niškog Radničkog Aleksandar Jovanović dobio je debitantski poziv od selektora Slavoljuba Muslina za naredno okupljanje reprezentacije Srbije.

Novi selektor A selekcije odlučio je da malo “promeša” karte i za prijateljske utakmice protiv Kipra, Izraela i Rusije pozvao je 8 debitanata, a među njima je i 23-godišnji čuvar mreže “Reala sa Nišave”.

Neverovatan osećaj. Za ovaj trenutak treniram od malena. Ovaj poziv je plod mog rada cele sezone, kao i Radničkog, i drago mi je da sam ga dobio u trenutku kada nosim dres mog matičnog kluba. Još uvek sam u šoku, saznao sam iz novina pre 10, 20 minuta, stvarno ne znam šta još da dodam - istakao je on.

Jovanović je ove sezone jedan od najistaknutijih pojedinaca u Radničkom i deo najvećeg aduta niškog tima - kompaktne i organizovane odbrane.

Tokom čitavog prvenstva branio je sa velikom dozom samopouzdanja i na taj način ulivao sigurnost saigračima. Nekada je svojim intervencijama direktno uticao na ishode pojedinih utakmica, poput meča s početka šampionata kada je u finišu utakmice 3. kola protiv Crvene zvezde u Beogradu odbranio jedanaesterac Aleksandru Kataiu.

Podsetimo, u intervjuu za Južne vesti početkom 2016. godine on je priznao da sanja dres reprezentacije, tako da se može reći da Aca sada živi svoj san.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saki

    09:02 // 11. 5. 2016.

    Dobar je samo bi malo trebao bolje da reaguje kad su u pitanju korneri odnosno malo vise da istrcava i boksuje lopte koje padaju u petercu!

  • Jova

    15:30 // 10. 5. 2016.

    Po meni trenutno nas najbolji golman. Ali ne brani za blizance pa je ovaj siri spisak mozda i maximum. Decko nije linijas ima dobre reflekse , solidno se postavlja. Nije savrsen ali od Kahrimana , Stojkovica i Rajkovica je bolji!

    • fudbal

      15:43 // 10. 5. 2016.

      @ Jova
      Jovo, ne preteruj. Acko je dobar golman i svaka mu čast na pozivu. Ne treba osporavati kvalitet ostalih golmana. Radnički volim i pratim 40 godina, pa smatram da sam objektivan u ovoj oceni, a to je da sva 4 golmana sa spiska zaslužuju poziv. Hajde da se radujemo ovom pozivu i izvlačimo pozitivne stvari, a ne odmah da pljunemo po nekom. Sportski pozdrav !

  • Нишлија

    15:23 // 10. 5. 2016.

    Браво за нашег голмана и све честитке! Доказ да и Раднички расте и да се развија.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: