Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 3. 7. 2013.

| Sport

"Grad će pomoći niškoj odbojci"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Picture-222.jpg
Odbojkaši Univerziteta u Nišu na prijemu u Gradsku kuću

Gradonačelnik Niša i većnik za sport napravili su prijem za odbojkašku selekciju Univerziteta u Nišu koja je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu i rekli da će Grad pomoći razvoju odbojke.

Odbojkaši Univerziteta u Nišu koji su ostvarili veliki rezultat osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu razgovarali su sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem i većnikom za sport Milanom Pešićem, bivšim odbojkašem.

- Jedan izuzetan rezultat, čast je i moja kao bivši odbojkaš. Prošle godine su osvojili zlatnu medalju, ove godine su ovi momci vicešampioni. Nadam se da će nastaviti karijeru u Nišu. Razgovarao sam sa novom Upravom Odbojkaškog kluba Niš i nadam se će "kupiti" ovu ekipu. I oni bi za 2, 3 godine mogla da igra u Superligi. Grad će odvojiti novac za takmičenja Univerziteta, a trudićemo se da im obezbedimo i termine za vežbanje - rekao je Milan Pešić.

Niš ima evropske vicešampione u odbojci, a Odbojkaški klub Niš je trenutno u trećoj ligi. Momci koji se bore za niški Univerzitet bi se vratili u svoj grad.

- Ako nađemo zajednički jezik sa novom Upravom, vratili bismo se u Niš. Klub ne bi plaćao stanarinu, hranarinu jer smo kod kuće. Odbojka je u odnosu na ostale sportove jeftina. Koliko mesečno treba za fudbal, toliko godišnje treba za odbojku - pričaju odbojkaši.

odbojkasi

Ova ekipa je prošle godine osvojila titulu prvih Evropskih univerzitetskih igara u Kordobi, a sledeće godine će pokušati da se plasira u Roterdam na druge Igre i da brani titulu.

- Mnogo nisu svesni koliko su jaka univerzitetska takmičenja. U protivničkim ekipama igraju reprezentativci Poljske, Holandije. Niš davno nije imao jednu ovako darovitu generaciju koja je u igračkoj zrelosti. Grad ima jedinstvenu priliku da 15 odbojkaša vrati u Niš i da se ekipa bori i protiv Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine i Radničkog - rekao je Nebojša Jovanović, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza u Nišu.

Odlazak odbojkaša na Kipar finansiralo je Ministarstvo omladine i sporta i Univerzitetski sportski savez Niša.

- Teška su vremena. Univerzitet nema infrastrukturu, Grad pomaže koliko može. A ovi momci su pružili maksimum i omogućili su da Niš osvoji medalju na evropskom takmičenju - dodao je Jovanović.

Nebojša Jovanović i Vesna Marinković iz Univerzitetskog sportskog saveza Niša su proteklih godina bili uz niške studente koji su se borili na različitim takmičenjima, pa je ovaj uspeh i njihov.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jova

    19:51 // 3. 7. 2013.

    Čestitke "Univerzitetskoj selekciji" na postignutom uspehu !!!
    A poruka za "bivšeg odbojkaša" i gradsko rukovodstvo!
    Niš ima i ŽOK "STUDENT" , koji na jesen ponovo igra u PRVOJ LIGO SRBIJE !!!

  • Milan Stojkovic

    18:33 // 3. 7. 2013.

    ne znam zasto ali (opet) ne verujem...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: