Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 20. 6. 2013.

| Sport

"Grad se ne meša u odluke Radničkog"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Milan-Pesic-1.JPG
Milan Pešić, gradski većnik resorno zadužen za sport

Grad Niš je tu da obezbedi deo novca za klub i pomogne Upravnom odboru Radničkiog, ali se ne meša u izbor trenera i organizaciju, kaže gradski većnik za sport Milan Pešić.

Ni 15 dana od formiranja novog Upravnog odbora Radničkog nije poznato ko će preuzeti trenersko mesto. Predsednik Upravnog odbora kluba iz Niša Darko Bulatović i rukovodstvo traže rešenje, a Grad se neće mešati u konačnu odluku, kaže Pešić.

- Grad se ne meša u rad sportskih organizacija u tom delu. Niti ja, niti bilo ko iz Grada ne može da vodi računa ko će biti trener. Sugestije su da se nađe što bolji trener za što manje para, jer, jednostavno, para u ovom trenutku još nema. Znači, da li će to biti neki trener iz Niša, ili neko sa strane, na Upravnom odboru je da odluči kog će izabrati trenera. Mi jednostavno kao Grad možemo da pomognemo, da finansiramo, možda nekim stručnim delom, što se tiče apliciranja prema Ministarstvu ili prema nekim drugim fondovima gde bi “Radnički” mogao da nađe svoja sredstva, da pomognemo - rekao je Milan Pešić, većnik za sport.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je ranije pominjao da će klub potpisati ugovore sa 3 sponzora koja će obezbediti po milion dinara na mesečnom nivou. Imena eventualnih sponzora još nisu poznata.

- Radi se o firmama koje su van Niša i od prvog dana kada smo razgovarali, mi smo svesni toga da u Nišu nema puno firmi koje bi mogle da izdvoje velika sredstva za “Radnički”. Jednostavno, dok se ne potpišu ugovori, gradonačelnik je tražio od nas da to ne izađe u medijima, tako da onog trenutka kad bude gradonačelnik potpisao ugovore sa tim firmama, znaćemo koje su - kaže Pešić.

Milan Pešić Milan Pešić

Rok za završetak rekonstrukcije 3 tribine stadiona Čair pomeren je za 31. jul.

- Nadam se da će do kraja jula meseca biti sve gotovo, mislim na ove tri tribine koje su sada u rekonstrukciji. Dobili smo lokacijsku dozvolu za zapadnu tribinu. Kada sve završimo, onda možemo da dobijemo građevinsku dozvolu i krenuti sa radovima - kaže Milan Pešić.

Pešić je nedavno najavio da bi u Nišu moglo da se formira Sportsko društvo u kom bi u početku bilo 7 superligaških klubova. Formiranje Sportskog društva donelo bi, prema Pešićevim rečima, dosta olakšica.

- Konkretno, za niške klubove znači lakše funkcionisanje i smanjivanje troškova. Znači, funkcionišu, da kažem, stvarno na jednom zavidnom nivou. Pomažu jedni druge, ako treba neka pomoć, oni su tu da jednostavno deluju, da i prema sponzorima deluju zajednički, da dobiju sredstva - ističe Pešić.

Kako bi ime "Radnički" uticalo na klubove u Sportskom društvu, zašto se kasnilo sa postavljanjem sijalica na reflektore, kako teku radovi na stadionu Čair, kako teku pripreme za rekonstrukciju zapadne tribine i koji su bili zadaci Komisije za sport, možete opširnije pogledajte u emisiji "15 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kilerce

    09:58 // 21. 6. 2013.

    Dokle para za klub koji nije u zadnjih 10 godina ni jedan rezultat postigao.o čijem uspehu?o kakvom uspešnom klubu radnički.?????????

  • vlada

    17:45 // 20. 6. 2013.

    Veliki mislilac i strucnjak...Milan Pesic

  • Mile

    15:43 // 20. 6. 2013.

    Zavrsavanje fakulteta za fizicku kulturu od strane Pesica se jos uvek prepricava po hodnicima tog fakulteta, svinjske polutke u gepecima profesora kovertice, takav kadar ce resiti sve probleme u gradu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: