Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 19. 5. 2023.

| Sport

Grad uveo izvođača radova u školu "Mika Antić"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
OŠ Mika Antić1; foto: Stranka slobode i pravde
Počeli radovi; foto: Stranka slobode i pravde

Na početku konferencije za medije, čiji je poziv objavljen na zvaničnom sajtu Grada manje od četiri sata od događaja, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da smatra da je važno da obavesti novinare da su juče uveli izvođača radova u školu "Mika Antić", čija rekonstrukcija košta oko 300.000 evra, ali i da će deo od prodatih ulaznica ići u humanitarne svrhe.

Dragana Sotirovski Gradonačelnica pozvala novinare da obiđu radove zajedno sa njom; foto: JV / Tamara Radovanović Konferenciju za medije, koja je trajala malo manje od sat vremena, a koja je najavljana kao predstavljanje trenutno aktuelnih projekata, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski počela je rečima da je "vreme da najavimo dva važna događaja koje pripremamo i za koje postoji veliko interesovanje u ovom trenutku".

Naredne nedelje potpisaćemo zvaničan ugovor sa Košarkašim savezom Srbije jer nas očekuje veliki košarkaški spektakl, a to je Evropsko prvenstvo za juniore u košarci koje će u poslednjoj nedelji jula biti u našem gradu. Juče smo uveli izvođača radova u školu "Mika Antića" koji će raditi na rekonstrukciju te sale gde će biti održan deo prvenstva. Ono što je važno, ulaznice će biti prodavane po simboličnoj ceni. Formiraćemo tim koji će novac od prodatih ulaznica dati određenoj humanitarnoj organizaciji, odnosno upotrebiće se u humanitarne svrhe. Smatram da je to važno da vas obavestim. Ko želi, možemo zajedno da obiđemo radove koji su počeli u sali Osnovne škole "Mika Antić" - istakla je Sotirovski.

Izvođači su izabrani pre desetak dana, a pobednice na tenderu su firme Izogradnja plus iz Niša i Multitek elektronik iz Leskovca. U tenderskoj dokumentaciji ranije je navedeno da je rok izvođenja radova 35 radnih dana.

Ukupna cena sa PDV-om je 35.609.673,60 dinara, što je 303.666 evra. Deo novca, kako je ranije najavila gradonačelnica, biće izdvojen od para koje su ostale nakon organizacije Kupa Radivoja Koraća.

predrag danilovic i dragana sotirovski, potpisivanje ugovora, gradska kuca nis, foto ljubica jocic Uskoro još jedno potpisivanje ugovora; foto: Ljubica Jocić Osim o najavi potpisivanja ugovora sa Košarkaškim savezom Srbije, informacijama da je izvođač počeo radove i da će deo novca od prodaje ulaznica ići u humanitarne svrhe, na konferenciji je bilo reči o pripremama za slavu Niša, maturskom plesu, mitingu, otkazanoj operi u Narodnom pozorištu i Ulici vojvode Putnika.

Podsetimo, Niš će od 22. do 30. jula ugostiti najbolje evropske košarkaše do 18 godina. Decembra 2021. godine Košarkaški savez Srbije je objavio da će Niš biti domaćin tog prvenstva, a krajem 2022. godine je gradonačelnica Niša najavila da domaćin prirpema halu i sale dve osnovne škole.

Pripreme za ovaj važan sportski događaj, prema ranijim najavama, počele su krajem prošle godine, međutim tereni gde će se igrati mečevi i obavljati treninzi još nisu rekonstruisani.

Niš je grad košarke bez košarkaških timova u najjačim seniorskim takmičenjima, a jula ove godine je ugostio seniorsku košarkašku reprezentaciju koja je izgubila od Belgije u hali "Čair". Meč se, osim po porazu, pamti i po tome što se igrao dva dana jer je prvog dana nestalo svetla u hali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: