Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:29, 28. 1. 2022.

| Sport

Gradonačelnik Leskovca očekuje da za Dubočicu zaigraju Japanci, Kinezi i ”malo Afrikanci”

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Goran Cvetanović, Fk Dubočica
Možda na novom stadionu budu igrali igrači iz Azije i Afrike; foto: M. M.

Kako bi fudbalerima Dubočice uručio jakne, koje su donacija Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga i poželeo sreću u drugom delu sezone, trening leskovačkog srpskoligaša obišao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Međutim, osim želje da gradski klub na novom stadionu, čiji se završetak očekuje početkom naredne godine, zaigra Superligu, gradonačelnik je poručio Upravi da očekuje da redove Dubočice, kako sam kaže, pojačaju Japanci, Kinezi i ”malo Afrikanci”.

Nisu se baš Leskovčani proslavili u jesenjem delu šampionata, jer u trećem rangu takmičenja zauzimaju tek 6. mesto na tabeli i daleko su od povratka u Prvu ligu. Ipak, za gradonačelnika Cvetanovića oni su ambasodori Leskovca, pre svega zbog plasmana osminu finala Kupa i duela sa Partizanom. Prvi čovek Leskovca nije sakrio ni želju da bi voleo da dres Dubočice u narednim sezonama zaduže fudbaleri iz Azije i Afrike.

Veliko hvala igračima i svima vama koji nam dajete veliko zadovoljstvo, dobri ste ambasadori, ali očekujem da tu imamo Japance, Kineze, malo Afrikance, da pojačaju naš domaći klub - rekao je Cvetanović.

Dodaje i da je srećan i što se jedan proslavljeni Leskovčanin vratio u svoj rodni kraj da bude šef stručnog štaba Dubočice, ali je ipak u svom obraćanju, novom treneru - pogrešio prezime. FK Dubočica Cvetanović omašio prezime novog trenera; foto: M. M.

Po saznanjima, klub je ozbiljno pojačao i igrački kadar, ali i stručni klub. U Leskovac se vratio poznati fudbaler, reprezentativac Jugoslavije, gospodin Marko Petrović (Perović), igrač Crvene zvezde, Vojvodine, a znam da je nastupao za Italijane, Špance i Holanđane. Sada se, nakon 30 godina, vratio u svoj rodni grad - rekao je Cvetanović.

Gradonačelnik Leskovca je istakao i da se radovi na stadionu odvijaju brže od planiranog, da se završetak očekuje u februaru ili martu 2023. godine, ali i da se raduje što će 100 godina postojanja kluba Dubočica proslaviti na, kako je rekao, velelepnom stadionu.

Ne mogu, a da ne kažem da me izuzetno raduje što radovi idu brže nego što je planirano. Očekujemo da završetak kompletnog stadiona bude februara ili marta 2023. godine, kao i da na velelepnom stadionu proslavimo veliki jubilej, kakav je 100-godišnjica kluba - rekao je Cvetanović.

Podsetimo, iz budžeta za sport fudbaleri Dubočice, uz rukometaše Dubočice 54, dobili su najviše novca, po 22,7 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LIPOVICA

    19:57 // 30. 1. 2022.

    Mesko bre kakve veze ti imaš sa Jablanički fudbalski savez pa deliš jakne koje su oni kupili-obezbedili.
    Mesko šta lupaš --da će igraju ovija,onija,žuti,crni,beli igrači.
    Mesko u Dubočicu treba da igraju naša deca iz Leskovac,Grdelicu,Han,Lebane,Medveđu a ne belosvetski anonimusi.
    Mesko gledaj da nađeš nekoga obrazovanog i imučnog čoveka za predsednika kluba.
    Dušan Savić je idealno rešenje .

  • bata-ljuba,nislija

    15:48 // 30. 1. 2022.

    Volim Leskovac jer su mi roditelji poreklo otuda,ali moram da izrazim nezadovoljstvo neznanjem i nepoznavanjem tema koje vrlo cesto njihov gradonacelnik komentarise i najcesce se blamira.Nisu to samo sportske teme vec i ozbiljne drustvene teme,te me cudi da nema nekog savetnika u materiji koju komentarise izvodi za kljucke koji su najcesce pogresni.Savetujem leskovacko gradsko rukovodstvo da upozo

    • Razbibriga

      20:46 // 30. 1. 2022.

      Znaci, Ljubo, nisi nislija, vec leskovcanin !

  • Raznizani krampini

    18:27 // 28. 1. 2022.

    Vrlo često ne puštate komentare za naši Leskovcani.Na sliku deluje ko da sveti vodicu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: