Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 11. 12. 2018.

| Sport

Gradonačelnik fudbalere nazvao najgorim sportistima Leskovca

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
cvetanovic fudbal
Ponovo kritike na račun leskovačkih fudbalera, foto: B. A.

Nakon izjave da je sport najveći izvor korupcije, te da će se stadion graditi tek kada fudbalski klubovi pokažu rezultate, prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović rekao je da su leskovački fudbaleri najgori sportski ambasadori ovog grada.

Iako, kako sam kaže, možda nije kompetentan da komentariše sport, Cvetanović se u raspravu upustio na današnjoj sednici Gradskog veća na kojoj se odlučivalo o dodeli novca za sportske organizacije za 2019. godinu.

Ideja je bila da se povećaju sredstva da bi oni klubovi koji su ušli u viši rang takmičenja dobili više novca koji im realno treba. Ja sad saznajem da je i pored povećanja, pojedinim klubovima smanjeno po 50.000 dinara, a pre svega mislim na plivače i vaterpoliste koji su naša perspektiva - kaže Cvetanović.

Nikada se, kaže, nije mešao u radove komisija, ali je morao da iskaže svoj stav o nepravednoj raspodeli novca.

Možda nemam zakonsko pravo da kritikujem, ali imam zakonsko pravo da iskažem svoj stav. Vi ste kao komisija smanjili tim najboljim sportistima grada, pravim ambasadorima, po 50.000 dinara sa njihovog budžeta kako bi dali fudbalerima koji su najgori ambasadori. Ma kakvi ambasadori, najgori sportisti našega grada - rekao je Cvetanović.

Dodao je i da se nikada ni za jednu ekipu ili pojedinca nije zalagao, niti na bilo koji način uticao na raspodelu novca, ali da nije u redu da se “individualnim sportistima smanji budžet zarad fudbalera”.

Ideja je bila da se konkurs sprovede u decembru kako bi klubovi novac dobili na početku 2019. godine kako bi efikasno organizovali turnire i takmičenja. Ali ne ovako. Aman ljudi! Imate li malo osećaja za pravdu i postugnute rezultate - kaže Cvetanović.

Prvi čovek grada dodaje i da je već nekoliko puta predlagao da se od 3 kluba - Dubočice, Oriona i Sloge oformi jedan klub koji će da napreduje i kojim će “grad da se ponosi”, ali da niko još nije ništa preduzeo po tom pitanju.

Moravac Orion i Dubočica trenutno igraju Srpskoj ligi, trećem rangu takmičenja, a zauzimaju četvrto i 13. mesto, dok je Sloga deseta u Zoni jug, četvrtom rangu.

Inače, predlog da se u narednoj godini finansira 105 sportskih udruženja, za šta će bit izdvojeno 60 miliona dinara, gradsko veće, nakon prozivke Cvetanovića, nije izglasalo.

Podsetimo, Cvetanović je početkom godine kritikovao sport u Leskovcu rekavši tada da je “izvor korupcije” iako nije pojasnio na koje sportove, klubove i rukovodstva misli.

Nakon toga, svoj stav izneo je i o novom gradskom stadionu. Iako je izgradnju najavio i predsednik Aleksandar Vučić, Cvetanović je rekao da najpre očekuje rezultate fudbalera, nakon čega će biti izgrađen stadion.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • solunac

    14:17 // 14. 12. 2018.

    Fudbal bi trebalo u celoj Srbiji da funkcionise na amaterskom principu. Fudbal nije zasluzio na osnovu rezultata da dobije ni dinara. Vaterpolo, odbojka, kosarka, atletika i plivanje kao bazicni sportovi zasluzuju novcana sredstva!

  • Sasa

    23:13 // 12. 12. 2018.

    Čovek ništa nije slagao. I prva fudbalska liga je ubi bože, a treća i četvrta tek ne pitsj.

  • dv

    12:25 // 12. 12. 2018.

    pa da vise ulazes u taj fudbal oni bi dali rezultat

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: