Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 31. 3. 2014.

| Sport

Gradski derbi pripao VIK Naisusu

Autor:Sanja MirkovićIzvor:Južne vesti
mali-fudbal-naisus-kalca.jpg

U 16. kolu Prve futsal lige Srbije KMF VIK Naissus savladao je ekipu KMF Kalče rezultatom 4:2 (1:2) u gradskom derbiju u Nišu. Meč je odigran u hali “Čair” pred oko 300 ljubitelja malog fudbala.

Ovaj susret imao je veći značaj za ekipu VIK Naissusa, koja se nalazi u donjem delu tabele Prve futsal lige. Na drugoj strani, igrači Kalče imali su priliku da bez problema donesu 3 boda “sa strane”, ali su ispustili šansu nakon rezultatskog preokreta domaćih. Na parketu se odvijala borba za svaku loptu i susret je protekao sa četiri žuta kartona.

Od samog početka obe ekipe su krenule napadački i agresivno. Iako rezultat u prvoj deonici pokazuje suprotno, više šansi za pogodak imali su igrači Naissusa, koji su u ovom meču bili domaćini. Gosti su ipak zapretili prvi i to preko Radovanovića koji je u 2. minutu šutirao pored gola. Usledila je kontra preko Trojanovića ali je goman Kalče bio siguran na svom golu. Pokušao je i Lutovac sa velike udaljenosti da zatrese mrežu gostiju, ali Pavlović upisuje još jednu intervenciju.

Na prvi gol čekalo se do 8. minuta, kada Marko Ilić postiže pogodak za Kalču.

Odmah je usledila kazna na drugoj strani kada su domaći preko Milačića došli do izjednačenja. Milačić je uputio šut sa leve strane, a lopta je krivudavom putanjom prošla kroz noge nekoliko protivničkih igrača i završila u mreži Pavlovića.

Ubrzo je postignut i treći gol, ovog puta u režiji gostujuće ekipe koja preko Miloša Zlatkovića dolazi do novog vođstva od 1:2.

Nekoliko minuta kasnije Rajković je pokušao da izjednači rezultat, međutim lopta je završila pored stative. Sa druge strane Nikola Micić je nakon brze kontre pokušao da poveća prednost, ali je i on bio neprecizan. Zatim je golman Pavlović poslao dugu loptu pravo na Radovanovića koji pogađa okvir gola.
Poslednju šansu da dodje do izjednačenja za VIK Naissus nije iskoristio Miloš Milačić nekoliko sekundi pre kraja prvog poluvremena. Na odmor se otišlo sa rezultatom 1:2.

Drugi deo igre u potpunosti je pripao igračima Naissusa. Oni su prikazali bolju i organizovaniju igru koja je na kraju krunisana pobedom. Trebalo im je čitavih 5 minuta da postignu pogodak i dođu do rezultatskog egala, a ubrzo i do prvog vođstva. U listu strelaca upisao se Siniša Trojanović. Lopta koja je najpre pogodila golmana Pavlovića odbila se ponovo u noge Trojanovića i on je sada šalje pravo u gol. Minut kasnije Danilo Lutovac dovodi svoj tim u prednost od 3:2.

Svojim drugim pogotkom Lutovac je u 32. minutu pokopao nade Kalče da može da izbegne poraz. Imao je Naissus šanse i za bolji rezultat, ali su njegovi igrači opterećeni imperativom pobede grešili i umesto mreže pogađali samo okvir gola.

Poslednjih 5 minuta obeležila je igra na polovini domaćih. Igrači Kalče su pokušavali na sve načine da ublaže prednost, ali bezuspešno. Nije im pomogao čak ni igrač više, golman Pavlović, koji je proveo nekoliko minuta na protivničkoj polovini terena. Nijedna od brojnih šansi nije uspešno realizovana, a najbolju šansu da ublaži poraz imao je Nikola Stanković .

Celokupnu situaciju na terenu bolje su iskoristili igrači Naissusa i zasluženo odneli pobedu od 4:2, a obe ekipe su u ovom susretu dokazale da se u Nišu igra kvalitetan futsal. 

Naissus je ovom pobedom napredovao za poziciju i sada se nalazi na 8. mestu tabele, odmah ispod gradskog rivala, KMF Kalče.

U narednom kolu ekipu VIK Naissusa očekuje teško gostovanje u Kragujevcu, gde će zaigrati protiv ubedljivog lidera na tabeli, KMF Ekonomca. Kalča će sa druge strane zaigrati u još jednom gradskom derbiju, protiv KMF Kopernikus Vidre, u Nišu. Obe utakmice su na programu sledećeg vikenda. 

KMF VIK NAISSUS – KMF KALČA 4:2 (1:2)

Dvorana: Hala „Čair“, Niš.

Gledalaca: 300.

Strelci: Miloš Milačić u 9. minutu, Siniša Trojanović u 25. minutu, Danilo Lutovac u 27. i 32. minutu (VIK Naissus) ; Marko Ilić u 8. minutu, Miloš Zlatković u 10. minutu (Kalča).

Sudije:  Goran Radulović, Saša Milenković ; Delegat: Nenad Mutavdžić

Žuti kartoni: Danilo Lutovac (Vik Naissus); Pavle Pavlović, Alen Kocić, Nikola Micić (Kalča)

KMF VIK Naissus:  Ivan Stojanović, Danilo Dragišić, Nemanja Mitrović,  Ljubiša Pešić, Miloš Kostić, Ivan Rajković, Siniša Trojanović, Danilo Lutovac, Bojan Živadinović, Andrija Stanković, Miloš Milačić, Dušan Stojković.

KMF Kalča: Pavle Pavlović, Stojan Savić, Miloš Zlatković, Alen Kocić, Nikola Micić, Jovica Antonić, Marko Radovanović, Bojan Denić, Nikola Stanković, Marko Ilić, Marko Vukadinović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MaX9

    00:45 // 1. 4. 2014.

    Pozdrav za najlepšu novinarku:-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: