Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:05, 15. 12. 2021.

| Sport

Gradski većnik najavio da budžet za sport u Nišu ipak neće biti dodatno smanjen

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
hala cair ok nis
I u 2022. godinu sportskim klubovima 200 miliona; foto: Vanja Keser

Iako je bilo najavljeno da će iz gradskog budžeta Niša za sport u 2022. godini biti izdvojeno manje novca nego prethodne, to je demantovao gradski većnik za sport Aleksandar Stojičić. On je za televiziju Nova S rekao da će sportski klubovi, kao i prethodne godine, podeliti 200 miliona dinara.

Prema Nacrtu budžeta Niša za predstojeću godinu, sportskim klubovima trebalo je da pripadne svega 148 miliona, ali da će doći do ispravke, a da će budžet za sport ostati isti kao ove godine najavio je većnik zadužen za sport.

S obzirom na rezultate niških klubova u tekućoj sezoni, gde se većina njih nalazi na poslednjim pozicijama, Stojičić je na jednoj od lokalnih televizija najavio i sastanak sa predstavnicima klubova, kako bi probali da reše probleme koje imaju.

I naredne godine će za sport biti izdvojeno 200 miliona, dok će još dodatnih 50 miliona biti u infratrukturu. Kao i prethodnih godima imamo naravno klubove od prioriteta, a to su svi superligaši. Večina njih nalazi se u vrlo teškoj poziciji, ali ćemo uskoro organizovati sastanak sa predstavnicima klubova, da pokušamo da rešimo probleme koje imaju i da im pomognemo što više možemo - rekao je Stojičić.

Većnik je najavio i da će za razliku od ove godine rad Komisije za sport biti mnogo ažurniji, te da će klubovi na novac moći da računaju već februara, a ne kao u tekućoj kada su novac od Grada dobili tek sredinom godine.

Važno je da klubovi znaju u kakvoj su situaciji i čime mogu da raspolažu. Pokušaćemo da taj komisijski rad završimo što pre i da oni već februara imaju jasnu sliku, ali i da nastave bez problema svoje trenažne procese i plaćanja - najavio je Stojičić.

Iako je većnik najavio da će budžet za sport u narednoj godini biti isti kao ove, u Nacrtu budžeta još piše cifra od 148 miliona dinara. Prema rečima pojedinih odbornika, kojima je poslata odluka o budžetu, odluka se može promeniti amandmanom koje Veće podnosi.

Nezadovoljni odnosom Grada prema niškom sportu vaterpolisti Naisa protestovali su ispred gradske kuće, zahtevajući da predsednik Srbije, koji je u tom trenutku boravio u Nišu, stane u odbranu niškog sporta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ždral

    05:09 // 16. 12. 2021.

    To što je dotični većnik za sport, nije sramota za njega, nego za grad. A da on ima iole malo sramote i da voli ovaj grad, bio bi na čelu protiv malverzacija a ne na čelu malverzacija!

  • Milan Krstić

    21:43 // 15. 12. 2021.

    U budzetu jos uvek stoji 148 miliona. Da li je većnik govorio neistinu ili će se sutra pred skupštinu pisati amandman još uvek nejasno. Videćemo.....!

  • Sportista

    21:06 // 15. 12. 2021.

    Malo je 200 Miliona dinara za razvoj i uspeh u sportu. Milijardu dinara je korektna svota novca da bih Niš bio razvojni centar sporta za jug Srbije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: