Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:04, 4. 6. 2018.

| Sport

Grujić: Finale Lige šampiona je nešto za šta se živi

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Grujić Mažić tim finale Lige šampiona
Dosta pažnje privukle su sudijske greške tokom ove sezone Lige šampiona, ali su Mažđić i ekipa to "izgladili" za kraj; foto: privatna arhiva

Olimpijski stadion u Kijevu, u publici 70.000 ljudi, na terenu Liverpul i Real Madrid koji “jurišaju” da krunišu sezonu i osvoje trofej klupskog prvaka Evrope, a oko terena jedan Nišlija. Reč je o sudiji Danilu Grujiću, koji za Južne vesti kaže da je to finale “nešto za šta se živi”.

Sve pohvale dobio je tim Milorada Mažića nakon suđenja u finalu Lige šampiona. Posebno ponosan bio je, kaže Grujić, šef sudijske organizacije UEFA Pjerluiđi Kolina.

Nije lako staviti Srbe da sude finale Lige šampiona, pored Nemaca, Francuza, Italijana. Imao je i on neki pritisak verovatno od nekih koji su i jači od njega tamo. Nije lako, nije bilo svejedno nikome, ali na kraju je prezadovaljan bio, čestitao nam je posle utakmice, ušao u svlačionicu, baš je bio prezadovoljan - priča Grujić.

Grujić Kolina "Znaš da te gleda milionski auditorijum i da mora svaka odluka da ti bude na mestu"; foto: privatna arhivaJedna od situacija o kojima se i dalje polemiše na društvenim mrežama, svakako je start Serhija Ramosa nad Mohamedom Salahom, koji je teren napustio u suzama. Bes je među navijačima izazvao Španac, koji je po mnogima namerno držao ruku Egipćanina dok je padao, tako mu nanevši ozbiljnu povredu. Ipak, Grujić smatra da na utakmici niko od sudija nije mogao da proceni šta je bila Ramosova namera.

Mi ne možemo da procenimo da li je bila njegova namera da ga povredi ili ne. Jednostavno je to bio običan faul, čak nije bio ni za žuti karton, to je bio običan faul, kako smo ga mi videli. Posle šta se izdešavalo, kako je on to uspeo, ne znam - priča Grujić.

Bilo je i lepih scena te večeri na stadionu u glavnom gradu Ukrajine, poput sjajnih “makazica”, kojima je Garet Bejl “presudio” Englezima, a Grujić je pun utisaka i smatra da je finale najjačeg klupskog takmičenja nešto što mora da se doživi.

To je neki predivan osećaj, stvarno mora da se doživi. Da sudiš finale Lige šampiona je san svakog sudije, definitivno. Taj san sam ispunio. Cela atmosfera ta tri, četiri dana, koliko smo bili tamo bila je jednostavno veličanstvena. Živi se za to finale, diše se za njega. Stvarno smo bili spremni za to, spremali smo se dugo za tako nešto, ovo je bila jedna nagrada, šlag na tortu - pun je utisaka Nišlija.

Ovaj san je Grujić ostvario, a onaj koji preostaje je finale Svetskog prvenstva. Ceo Mažićev tim nastavlja da radi na sebi, priča on, i sprema se za nove izazove, kakvi god oni bili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: