Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:56, 7. 8. 2013.

| Sport

Hala Čair još nije suva

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
800x600-Picture-182.jpg

Mesec i po dana nakon nevremena kada je poplavljena hala Čair u Nišu, parket se još nije osušio. U Sportskom centru Čair očekuju da se hala sredi septembra.

Nevreme koje je pogodilo Niš juna ove godine izazvalo je poplavu koja se iz Zetske ulice spustila do ulaza na istoku hale Čair. Tada je uništen parket i u hali nisu mogle da se igraju utakmice, pa je zato i Svetska liga u odbojci pomerena u Beograd.

- Dolazila je ovlašćena firma, koja je postavila parket. Prema njihovom savetu, mi smo odradili protokol i izmerena je pre desetak dana količina vlage u donjem delu parketa koja je iznosila 14,5%. Vlaga treba da se smanji na 6% i to bi trebalo da se desi sredinom avgusta - kaže Dragan Perić, direktor Sportskog centra Čair.

Osim parketa, ostatak hale Čair nije pretrpeo velika ošećenja, kaže Perić.

- Sve je ostalo u redu, svi delovi hale su u funkciji. Obavljen je pregled u prisustvu ovlašćenih servisera i osiguravajuće kuće. Išli smo sektor po sektor i dobili smo zvaničnu cifru koja treba da se sanira. Mislim da će većina, što se tiče osigranja, biti pokriveno - istakao je Dragan Perić.

Dan nakon poplavljivanja hale Čair, gradonačelnik Niša Zoran Perišić je rekao da je ona neupotrebljiva do septembra.

- Nadamo se da ćemo uraditi do tada, ali može nas usporiti tenderska procedura jer moramo da idemo po skraćenom postupku. To će nam najviše vremena oduzeti. Dali smo dve hale kao alternativu koje zadovoljavaju trenažne i takmičarske standarde - ističe Perić.

Niš će biti domaćin Svetskog prvenstva za rukometašice od 7. do 22. decembra, a kao što je poznato, u Čairu će igrati i reprezentacija Srbije.

- Dobra je strana što parket samo treba da se hobluje i lakira i da se stave nove linije. Parket je podneo opterećenje te vlage, nema potrebe da se stavi novi parket. To je sreća u nesreći. Dali su ljudi svoju ponudu, mi samo treba da podnesemo zahtev za naknadu štete osiguranju - objasnio je Perić.

Hala Čair je poplavljena 23. juna uveče, kada su odmah reagovale ekipe Vatrogasne službe, JKP “Naisusa” i Sportskog centra.

- Od momenta kada se desila poplava, nama su 24 časa dnevno uključeni lufteri - objasnio je Perić.

Niški klubovi su počeli sa pripremama, a treninge će za sada obavljati u teretani i u dve sale, u Durlanu i Duvaništu.

- Već smo dali raspored u salama škola “Dušan Radović” i “Mika Antić”, u teretani i na atletskoj stazi u sali u Duvaništu. Neki klubovi su počeli pripreme - dodao je Perić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    18:57 // 8. 8. 2013.

    Policija da uhapsi i kazni one koji su pustili da kisa padne i pokvasi novu halu koja je skoro rekonstruisana i u koju je utroseno 900 miliona!

  • Meteorolog

    16:40 // 8. 8. 2013.

    U petak najavili pljuskove sa grmljavinom... Sta cemo sad?

  • hedonist

    21:34 // 7. 8. 2013.

    ovakve izjave su u 21veku ,u doba tehnike i tehnologije za rubriku"verovali ili ne"!poveriti ovakav objekat nesposobnjakovicima je ravno mazohizmu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: