Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:19, 12. 10. 2011.

| Sport

Hala Čair nema visinu za Dejvis kup

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
teniseri
Da li ćemo ih gledati u niškom Čairu? foto: teniskisavez.com

Zbog nedovoljne visine hale Čair, meč teniskih reprezentacija Srbije i Švedske neće biti odigran februara 2012. godine u Nišu, potvrdio je Miodrag Tomić, potpredsednik Teniskog saveza Srbije.

Iako je prethodnih dana kružila priča da će se Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić pokloniti i pred niškom publikom u renoviranoj hali Čair, to se neće desiti. Razlog je nedovoljna visina hale!

Hala Čair ima visinu od 10 metara, a za vrhunski tenis je potrebno najmanje 12.

- ITF je jako rigorozan kada je Svetska grupa u pitanju, on ima svoje standarde koji su najviši. Za Dejvis kup je potrebno 12 metara. Mi smo probali da kontaktiramo ITF da nam dozvoli da nešto manja visina bude ovde, međutim oni apsolutno nemaju prostora tu i drže svoj standard. I definitvno se meč Svetske grupe neće igrati u niškoj hali Čair - rekao je potpredsednik Teniskog saveza Miodrag Tomić za Južne vesti.

Neće biti tenisera u Nišu, međutim, možda ćemo gledati naše najbolje teniserke jer, kako je Tomić rekao, standardi odigravanja mečeva FED grupe su niži.

- Probaćemo da organizujemo u Nišu FED Kup jer su tu standardi malo niži, ali to ćemo tek videti. Znaćemo kada dobijemo neku selekciju koja može da igra ovde u Srbiji - dodao je Tomić.

Hala Čair je dobila najviše ocene od Evropske rukometne federacije i odigravanje mečeva Evropskog prvenstva će biti na evropskom nivou. Ipak, da li se mislilo samo na rukomet, a ne i na druge sportove, nismo dobili odgovor.

- Posle tri i po decenije hala Čair rekonstruisana je po svim evropskim standardima i sugestijama koje su dostavljene iz EHF-a - Piše na sajtu Grada Niša.

Gradonačelnik Miloš Simonović je trenutno u Briselu i rekao nam je da će tek sutra, kada dođe u Niš, moći da odgovori na pitanje. Koordinator projekta rekonstrukcije hale Miomir Pešićje trenutno u inostranstvu i ne javlja se na telefon.


Sporna i odbojka

Dva metra deli nas od vrhunskog tenisa, ali možda i od svetske odbojke.

Kako su nam rekli u Odbojkaškom savezu Srbije pravila Svetske odbojkaške federacije nalažu da je za odigravanje utakmica Svetske lige potrebno da hala ima visinu od 12 metara.

Ipak, i pre rekonstrukcije je hala bila visoka samo 10 metara, pa nam je Odbojkaška federacija "progledala kroz prste". Odbojkaši i odbojkašice su igrali u Nišu pred prepunim tribinama, a to će sigurno želeti i da ponove.

Direktor Sportskog centra Čair Bratislav Ignjatović nije previše uznemiren zbog mogućeg problema.

- Hala Čair je visoka 10 metara, kao i pre rekonstrukcije. Plafon je na istom mestu, nismo smanjili visinu. Tamo gde su i ranije bili zvučnici i reflektori, nalaze se i posle rekonstrukcije. Mi nismo pravili halu za Dejvis kup. Mogu da je vide i ako im odgovara da je iznajme. Ljudima iz Odbojkaške federacije nije ranije smetalo što je hala niža za 2 metra. Bilo im je lakše da plate po danu 2.000 ili 2.500 evra za iznajmljivanje Čaira, nego da plaćaju 25.000 evra dnevno za Arenu u Beogradu - rekao je Bratislav Ignjatović, direktor Sportskog centra Čair.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miodrag Jocić

    15:19 // 17. 10. 2011.

    Treba pitati nadzorni organ kako se dese takvi previdi (i u visini ali i za prokišnjavanje)i koliko to košta. Nisu li to oni isti stručnjaci koji prave projektni zadatak za tribine novog stadiona sa kojih se ne vidi cela atletska staza a posle obrazlažu propust navodnom činjenicom da Niš i nije atletski grad i da će par hiljada ljudi moći da se smesti na deo odakle se sve vidi!!!!????? Redakcijo istražuj jer drugi izgleda nesmeju

  • kinez

    10:35 // 14. 10. 2011.

    SAD ISKOPAJTE RUPU U HALI I DOBICETE VISINU.
    KOLIKO KOSTA RUPA.
    PA RUPU NEKA KOPAJU UCESNICI RENOVIRANJA HALE, ALI PREKO FIRME KP DOM NIS(TA FIRMA SE NALAZI PORED METROA)

  • Sani boy

    23:01 // 13. 10. 2011.

    kad nemate metar nek igraju patuljci!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: