Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:52, 19. 10. 2013.

| Sport

Halilović: "Deo projekta koji obećava"

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Halilovic.JPG

Legenda niškog fudbala Slobodan Halilović novi je trener Sinđelića koji trenutno zauzima 8. poziciju u Srpskoj ligi. Za Južne vesti Halilović priča o novom angažmanu, planovima i fudbalu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Stručni štab niškog fudbalskog kluba Sinđelić pretrpeo je promene u proteklim danima. Posle perioda blede i neubedljive igre, rezultata ispod očekivanja i skromne 8. pozicije na tabeli srpskoligaškog Istoka, danak je platio prvi trener Milan Dimoski.

Na njegovo mesto došao je 61-godišnji Slobodan Halilović, igračka legenda niškog fudbala i Radničkog iz Niša. Kao igrač popularnog "Reala sa Nišave" proveo je čak 13 sezona odigravši u tom periodu 225 utakmica na kojima je postigao 11 golova.

Po završetku trenerske karijere odazvao se trenerskom pozivu i u dosadašnjih 20 godina vodio je nekoliko niških i crnogorskih klubova (Radnički Niš, Dinamo Vranje, Mogren, Zeta, Jedinstvo Bijelo Polje...). Poslednje 3 godine radio je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde je ostavio dubok trag i poneo nadimak profesora.

U sezoni 2009/2010. vodio je ekipu Sinđelića, i u tadašnjoj Srpskoj ligi Istok i zauzeo lidersko mesto i uveo ekipu u viši rang.

U razgovoru za Južne vesti govorio je o iskustvu stečeno radom u arapskom fudbalu, motivima koji su ga vratili u srpski fudbal, o prednostima, manama i dometima svoje nove ekipe.

Upoređujući srpski i fudbal u Emiratima Halilović ističe da se u poslednje vreme tamo ulaže veliki novac, ali da je razlika i dalje neminovna.

- Fudbal u Emiratima je u poslednje vreme dosta napredovao. Vlasnici klubova ulažu čitavo bogatstvo u infrastrukturu i uslovi za rad su stvarno izvanredni. Azijsko tlo je u poslednje vreme interesantno klubovima iz najjačih evropskih liga, pa sam imao priliku da sarađujem sa ljudima iz Ajaksa, Milana, nekoliko engleskih klubova i to je za mene neverovatno iskustvo. Sa druge strane, azijski fudbal još gleda u leđa evropskom, jer igrači u tamošnjim klubovima još fudbal gledaju kao igru, dok se kod nas to odavno smatra profesijom - kaže Halilović.

Što se prihvatanja posla u niškom klubu tiče, on je došao totalno neočekivano. Halilović kaže da je u pitanju projekat za koji smatra da će učestvovanjem u njemu biti od pomoći.

- Izolovan od sveta i u iščekivanju evropskog angažmana dobio sam poziv od ljudi iz Sinđelića da budem deo projekta koji za cilj ima stvaranje zdravog i jakog kluba. Mislim da je stvorena odgovorna i ambiciozna uprava sa Jovanovićem, Spasićem, bivšim fudbalerom Bratislavom Ristićem i da će kroz predan rad Sinđelić postati još ozbiljniji klub. Smatram da svojim iskustvom mogu da doprinesem napretku kluba, i da kroz rad sa mladim fudbalerima postavim osnovu koja će imati svetlu budućnost - nastavlja on.

Kroz par odrađenih treninga sa novom ekipom, Halilović je uspeo da se upozna sa prednostima i manama svojih novih fudbalera, i ističe koji su realni dometi Sinđelića u ovom trenutku.

- Posle dvadesetogodišnjeg rada kao trener ne treba mi puno vremena da se upoznam sa novom ekipom. Radi se o dobrim momcima, ali je situacija takva da ekipa trenutno nema dovoljan broj kvalitetnih igrača. Iskreno, nisam bio upoznat sa pravilom o bonus igračima, a smatram da smo upravo u tom segmentu u deficitarnoj poziciji. Međutim, ima tu još dosta prostora za rad i mislim da će treningom i predanim radom napredovati u budućnosti. Kao realan domet ove jeseni, vidim povratak u vrh tabele i dobru poziciju za prolećne mečeve - zaključuje Halilović.

Već na debiju Halilović i njegovi izabranici imaju možda i najteži izazov ove jeseni, pošto u nedelju gostuju u Pirotu lideru prvenstva, ekipi Radničkog.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Babakaj

    00:07 // 21. 10. 2013.

    Sindjelic u Durlan!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: