Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 26. 2. 2024.

| Sport

Hapšenje u niškom "Želji" zbog malverzacija sa novcem iz budžeta Grada

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
policijska uprava
Osumnjičenom S. M. je određeno zadržavanje do 48 sati; foto: arhiva JV

Zbog sumnje da je 1,6 miliona koje je dobio od Grada za potrebe kluba iskoristio za drugu namenu, kao i da je uz falsifikovanje računa uplatio 1,5 miliona para kluba na račune preduzeća, uhapšen je 53-godišnji S. M. iz Niša. Kako Južne vesti nezvanično saznaju, radi se o odgovornom licu Rukometnog kluba Železničar iz Niša. Pored njega, uhapšeni su i 43-godišnji B. K, 57-godišnji G. B. i 37-godišnji M. J. V. iz Niša, kao i 42-godišnji A. M. iz Prokuplja zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba poverenja podstrekavanjem.

Uhapšeni S. M. se sumnjiči da je od decembra 2021. do septembra 2022. godine, novac u iznosu od 1.688.596 dinara, koji je dobio od Grada za određene potrebe kluba, iskoristio za drugu namenu, što je suprotno finansijskom planu utrošaka sredstava, kažu u niškoj policiji.

Sumnja se da je izvršio krivična dela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti i zloupotreba poverenja. Takođe se sumnja da je tokom 2022. godine, na osnovu falsifikovanih računa, uz podstrekavanje ostalih četvoro osumnjičenih, na račune njihovih preduzeća prebacio 1.566.000 dinara, a koje su takođe pripadale klubu - kažu u policiji.

Takođe, policija je uhapsila 43-godišnjeg B. K, 57-godišnjeg G. B. i 37-godišnjeg M. J. V. iz Niša, kao i 42-godišnjeg A. M. iz Prokuplja zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba poverenja podstrekavanjem.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su sproveli hapšenje u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu.

S. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, dok su B. K, G. B, M. J. V. i A. M, uz krivičnu prijavu, privedeni u tužilaštvo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbiriga

    20:30 // 27. 2. 2024.

    Normalno, da ljubitelji Železničara, gradska deca, znaju o kome se radi! Dzabe inicijali! Bruka! A,sramota za sve bivse asove, koji ćute i ne interesuje ih klub, sto im dade leb u ruke. Pera Seratlic se u grobu prevrće !

  • Nislija

    19:42 // 27. 2. 2024.

    Ugasiti sve spotske klubove i ovo malo sto je ostalo gradonacelnica se lepo bori da sport opstanevu Nisu a oni se ovako ponadaju.Ha ha samo se salim!

  • Raspadori

    07:36 // 27. 2. 2024.

    Uskoro ćemo videti koji drugi klub će biti žrtva za za centrifugiranje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: