Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:12, 24. 12. 2019.

| Sport

Haskić, Nurkić i Spasić u najužem izboru za najboljeg sportistu Niša

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
haskic, spasic i nurkic
Haskić, Spasić ili Nurkić?

Da li će nagradu za najboljeg sportistu Niša u ovoj godini dobiti najbolji strelac fudbalske Superlige Nermin Haskić, igrač Radničkog, Filip Nurkić, seniorski prvak Srbije i član Džudo kluba Kinezis ili Đorđe Spasić, levo krilo Rukometnog kluba Železničar koji je bio treći, biće poznato u sredu, 25. decembra na 41. "Sportskom balu". U najužem izboru za kolektiv godine su Radnički, ŽRK Naisa i Kinezis, a za najboljeg mladog sportistu kik-bokser Vladimir Pavlović, džudista Nemanja Milić i plivač Andrija Petković.

Žiri, koji, osim niških sportskih novinara, članova Sekcije, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja "sportista godine Niša“, odlučio se za najbolje u godini.

U kategoriji "sportista godine Niša" nominovani su: Nermin Haskić, najbolji strelac Superlige sa 24 gola, u istorijskoj sezoni niškog kluba, zatim Filip Nurkić iz Kinezisa koji je drugi put u karijeri postao seniorski prvak države i objedinio tri titule u kategoriji do 60 kilograma i zvanično drugi najbolji igrač i drugi strelac ARKUS lige Đorđe Spasić, član "Želje" koji je osvojio treće mesto u plej-ofu Superlige.

U kategoriji "sportski kolektiv godine" nominovani su: Fudbalski klub Radnički, vicešampion i polufinalista Kupa Srbije u sezoni 2018/19, Ženski rukometni klub Naisa, trećeplasirana u plej-ofu Superlige i četvrtfinalista Čelendž kupa i Džudo klub Kinezis, aktuelni vicešampion Srbije, peti na Evropskom kupu, čiji su takmičari osvojili šest medalja na Pojedinačnom prvenstvu Srbije za seniore.

U kategoriji "najbolji mladi sportista godine" nominovani su: Vladimir Pavlović, koji je svetskoj, ove godine dodao i titulu evropskog kik-boks prvaka u lou kiku na prvenstvu u Đeru; Nemanja Milić, član Kinezisa, koji je prvak Srbije u kategoriji mlađih seniora i juniora, a vicešampion u seniorskoj konkurenciji, treći na Evropskom studentskom prvenstvu, osvajač srebrne i bronzane medalje na evropskim kupovima i Andrija Petković, član Plivačkog kluba Naisus, osvajač po tri zlatne medalje na Otvorenom i Zimskom, a dve na Letnjem prvenstvu Srbije, koji je tri puta obarao nacionalni rekord za plivače do 18 godina i osvojio 12. mesto na Evropskom i 16. na Svetskom juniorskom prvenstvu.

aleksandar Nikolic Aleksandar Nikolić rekao da mu je velika čast da dobije nagradu od kolega; foto: A. N.

Za sportskog novinara godine kolege su izabrale Aleksandra Nikolića, koji je u jednom tekstu pisao o danima u turskoj bolnici, borbi sa leukemijom i susretu sa nekadašnjim reprezentativcem Turske i svetskim vicešampionom Keremom Tunčerijem.

Ovogodišnji „Sportski bal“ proteći će u znaku velikog jubileja, pošto je prvi Izbor sportiste godine Niša održan upravo 25. decembra 1979. godine, a očekuje se dolazak nekoliko ekskluzivnih gostiju iz sveta vrhunskog srpskog sporta - najavljuju organizatori.

Nagrade će biti dodeljene u sredu 25. decembra na "Sportskom balu" u restoranu „Bolji život 2“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • johny

    23:02 // 25. 12. 2019.

    Keita iz odbojkaskog kluba Nis,ovom prilikom pozivam sve Nislije da prisustvuju gradskom derbiju u kosarci KK KONSTANTIN-KK FAIR PLAY 28.12.
    17-30 u hali Dusko Radovic

  • ana st

    10:34 // 25. 12. 2019.

    kakav nam je sport takvi su nam kandidati. Sve klubovi u SNS dilu ili vlasništvu. Moje dete neće nikad da trenira ništa u ovim klubovima i njima sličnim...

    • Djunta

      05:22 // 26. 12. 2019.

      Ma,to sto su rukovodstva klubova clanovi sekte,nego i decu teraju da se uclanjuju i pricaju afirmativno o sns-u !

  • maki

    21:51 // 24. 12. 2019.

    A sta ce ovaj sto ga prodali pre neki dan???
    Oce u japanu da bude sportista godine?
    Sram da vas bude.......

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: