Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:02, 14. 12. 2018.

| Sport

Haskić i Drinčić u idealnom timu Superlige

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Drinčić Radnički Partizan
Lucidni vezista među najiskusnijima u Superligi; foto: Vanja Keser

Kapiteni i treneri srpskih superligaša birali su idealni tim najjačeg domaćeg takmičenja, a među idealnih jedanaest našla su se i dva fudbalera jesenjeg vicepravaka Srbije Radničkog iz Niša - vezista Nikola Drinčić i napadač Nermin Haskić.

Razboriti vezista ove polusezone sjajno je otpočinjao akcije i pronalazio rešenja tamo gde ih naizgled nije bilo. Sa Sašom Stojanovićem činio je verovatno najkreativniji vezni red u ligi, davao iskustvo ekipi sa “Čaira”, a trener Nenad Lalatović više puta je isticao da bi Drinčić, da je mlađi, sigurno bio reprezentativac.

Haskić se pak u domaćem prvenstvu obreo nakon 5 godina pauze i zasenio većinu napadača. Sa 11 postignutih golova u Superligi, uz još 8 asistencija, drugi je strelac Superlige. Sem u domaćem prvenstvu, Haskić je tresao mrežu i u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pošto je dva gola dao Gziri sa Malte. Haskic Radnicki Drugi najbolji strelac Superlige; foto: Vanja Keser

Još jednim priznanjem može se delom pohvaliti niški klub, pošto je Milan Pavkov, fudbaler koji je do ovog leta obitavao na “Čairu”, a onda prešao u redove Crvene zvezde, proglašen za najhumanijeg.

Radnički Iako je letos stigao na "Čair", Drinčić je često preuzimao kapitensku traku ove sezone; foto: Vanja KeserMožda bi se očekivalo da jesenji viceprvak Srbije ima i više predstavnika, ali je apsolutna dominacija Crvene zvezde uzela danak, te je iz redova aktuelnog šampiona čak petorica fudbalera našlo svoje mesto u idealnom timu: Milan Borjan, Filip Stojković, Miloš Degenek, El Fardu Ben i Marko Marin.

Sem igrača prva dva tima na tabeli tu su i Nemanja R. Miletić i Danilo Pantić iz trećeplasiranog Partizana, a Miroslav Bogosavac je predstavnik četvrtoplasiranog Čukaričkog. Svoje mesto među najboljim jesenjim pojedincima našao je i napadač kruševačkog Napretka Aleksa Vukanović, koji je ujedno i najbolji strelac Superlige, jer je postigao 12 golova - jedan više od Haskića.

Inače, ko je najuspešniji od dvojica Haskić i Vukanović, koji su izabrani za najbolje napadače, videće se u nedelju, 16. decembra, kada će Radnički gostovati u Kruševcu, u okviru poslednjeg kola Superlige u 2018. godini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    07:42 // 15. 12. 2018.

    Da,oni su ponikli u Radnickom!
    Sram vas bilo,o skoli Radnickog ni reci,pod kakvim uslovima ta deca rade,da bi ih ustupali po selskim klubovima!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: