Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 13. 4. 2019.

| Sport

Haskić najefikasniji fudbaler i na prostoru bivše Jugoslavije

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
rdnicki
Nermin Haskić posle postignutog 13. gola u sezoni; foto: JV / Vanja Keser

Nisu najjači šampionati u svakoj od zemalja bivše Jugoslavije stigli do iste faze, ali su blizu, a Nermin Haskić je ubedljivo najefikasniji među njima. Špic Radničkog samo je u Superligi postigao 20 golova, a po 2 puta tresao je mrežu rivala u kvalifikacijama za Ligu Evrope i u Kupu.

Posmatrajući najjača prvenstva, najbliži Haskiću su sa po 14 golova Makedonac Vlatko Stojanovski iz Renove i Nemanja Bilbija u Premijer ligi Bosne i Hercegovine Nemanja Bilbija.

Nisam pratio tu statistiku, ali drago mi je da čujem da je tako. Poklopile su se mnoge stvari od kada sam došao u Niš, dobro se osećam, imam odličan odnos sa trenerom… Krenulo me je, prvu utakmicu odmah - rekao je Haskić.

Haskić Ranđelović Kojašević Bondarenko fudbal Radnički U Nišu se za Haskića poklopile kockice; foto: Vanja KeserBez mnogo pompe momak iz bosanskog gradića Banovići prošlog leta je dres slovačkog Ružomberoka zamenio onim iz garniture Radničkog. Malo ko je očekivao takvu eksploziju, a ona se dogodila već na prvom koraku, pošto je malteškoj Gziri u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope do 2 gola.

Tu me je publika prihvatila i to mi je mnogo pomoglo u nastavku sezone, a kako se sezona razvijala dalje, igrao sam sve bolje i bolje i bolje sam se osećao. Stvarno se osećam dobro u Nišu i igram bez nekog opterećenja i drago mi je što svojim golovima pomažem ekipi - priča golgeter Radničkog.

Još jedan dokaz toga koliko je prihvaćen na “Čairu” viđen je i u prošlom kolu, protiv Bačke, kada su redovi mališana strpljivo čekali na Haskićev autogram. On kaže da je lepo što toliko dece posećuje utakmice, a nada se i da će to dati primer mališanima, pa da izaberu fudbal, kao svoju profesiju.

Žao mi je samo što nemamo mnogo dresova, da se mogu podeliti, jer najviše to klinci traže. Meni je žao što im ne mogu izaći u susret, jer mnogo je zahteva i onda ne želim da nekome dam dres, a nekome ne dam. Zato probam da ispoštujem, da ne dam uopšte, autogram je jedino što mogu da uradim za njih - kaže Haskić.

Mnogo se u poslednje vreme piše o Haskiću, a možda više i od brojnih pogodaka pažnju pleni izostanak poziva Roberta Prosinečkog u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Radnicki-Spartak-2018-Cair-Haskic-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Drago mu je što ga dovode u vezu sa reprezentacijom; foto: Vanja Keser

Drago mi je da me uopšte i malo povezuju sa reprezentacijom, mnogo mi znači. Reprezentacija igra dobro, Prosinečki sigurno zna šta mu treba, ako budem to ja u junu, biće mi drago. Ja sam tu da se svojim igrama nametnem koliko mogu, a na selektoru je da odluči koga će da pozove. Bilo bi mi drago da dobijem pozivim i budem sa takvom generacijom - skroman je Bosanac.

Inače, najefikasniji u najjačoj hrvatskoj ligi je Mirko Marić sa 13 pogodaka, Rudi Požeg Vancaš u slovenačkoj Prvoj ligi postigao je 12 golova, a Nikola Krstović u crnogorskoj 10.

Red za Haskićeve autograme

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: