Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:16, 23. 7. 2019.

| Sport

Haskića Radnički još nije licencirao za novu sezonu, Petrović se vratio u Švedsku

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nermin Haskić
Nije licenciran, a da li će biti - ne zna se; foto: Vanja Keser

Najboljeg napadača niškog Radničkog iz prošle sezone Nermina Haskića klub još nije licencirao za novu sezonu, rekli su u Superligi, iako su sa "Čaira" više puta stizale informacije da Bosanca nema jer je povređen, ali da će se vratiti na teren čim se oporavi. Iako je tu bio tokom priprema, niški klub napustio je i mladi Petar Petrović, koji se, prema podacima specijalizovanog sajta Transfer market, vratio u Švedsku.

To što Haskić nije licenciran ne znači da ne može da bude u narednom periodu, iako je Superliga već počela. Ipak, ostaje nejasno zašto nije, a sportski direktor Marko Jovanović nije odgovarao na pozive i poruke novinarke Južnih vesti kako bi ovo razjasnio.

Još na početku priprema za novu sezonu, Jovanović je rekao da će Haskić biti prodat ukoliko se ukaže “ponuda koja se ne odbija”, ali nakon toga više nije bilo pomena o ovoj temi. Ipak, trener Simo Krunić rekao je nedavno da se centarfor trenutno oporavlja od povrede i da će zaigrati čim bude na “optimalnom nivou”.

Ni u saopštenju koje je niški klub objavio na svom sajtu nakon teksta Južnih vesti, a "zbog učestalih negativnih natpisa o FK Radnički", ne odgovaraju na pitanje zašto nije licenciran.

Već je ranije više puta rečeno da je imao problema sa povredom i da je počeo da trenira, što je najbitnije. Takođe, nije tajna, ma kako to neko predstavljao, jer je isto više puta rečeno, da ako stigne adekvatna ponuda za Haskića, da će on biti prodat - navodi se u saopštenju.

Petrović je u Radnički stigao zimus, tokom prolećnog dela sezone nastupio na 11 utakmica i postigao 2 gola. Iako je bio na spisku putnika za Sloveniju, gde je Radnički odradio pripreme, nije zaigrao ni na jednoj od 3 dosadašnje utakmice.

Iako nije bilo u klubu pomena o njegovom odlasku, prema podacima Transfer market-a, Petrović se vratio u Švedsku, u drugoligaša Vasteras. Sportski direktor kluba nije odgovorio na pitanje novinara zašto nije zadržan, s obzirom na to da je prošle sezone često dobijao šansu, doduše uglavnom sa klupe.

U saopštenju se napominje da Petrović nije zadovoljio kriterijume za nastavak saradnje, zbog čega je karijeru nastavio van Radničkog.

*Tekst je dopunjen nakon što je FK Radnički objavio saopštenje na svom sajtu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Roki

    08:43 // 24. 7. 2019.

    Ce si bidne!!!!Opusteno.Sve ce si gi pocepamo.Pred praznim tribinama ima prave Cudo u Krusku.

  • Ivica Pešić

    23:45 // 23. 7. 2019.

    Haskić ima problema sa srcem i to kriju u klubu.Išao je na preglede u Bgd i čeka mišljenje lekara da li če uopste nastaviti karijeru.Što se tiče Petrovića klub nije poštovao ugovorne obaveze,video je sa kim ima posla i vratio se Švedsku gde nema toplih reči već ispunjavaju klubovi svoje obaveze u minut.Zato su otisli svi igrači kao i stručni štab.Videćemo ubrzo šta če doneti promene u Radničkom???

    • Djunta

      19:45 // 24. 7. 2019.

      Pozdravljam sto si obavesten i sto demistifikujes situacij
      u sa Haskicem.
      No,pitam se,sad kad krene fudbal u Engleskoj,Nemackoj,Italiji i Spaniji,koga ljubitelja vrhunskog fudbala ce interesovati ova lihvarsko-politicka-menadzerska liga?
      Nazalost!

  • Nesa

    11:33 // 23. 7. 2019.

    DIIREKTOR je i najveci krivac za ispadanje,pa nije Krunic dovodio igrace,nego on...

    • Ouzo

      18:11 // 23. 7. 2019.

      Nije taj ni sanjao ,da ce jednog dana da ga zovu-direktor !
      Da ga pitas,kolko padeza ima srpski,ne bi znao!
      Samo,nemoj da preskaces Tonceva,on rece da je estonski fudbal maciji kasalj i lako ce mo!

    • POLUTKA

      08:43 // 24. 7. 2019.

      Lepo ga Ivica udalji iz kluba,i sto li ga vrati.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: