Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:50, 2. 7. 2019.

| Sport

Humanitarni turnir u basketu ove godine sa košarkašima u kolicima

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Basket
Turnir za juniore, seniore, seniorke i košarkaše u kolicima; foto: Vanja Keser

Svi oni koji bi da se okušaju u jednom od najmlađih olimpijskih sportova, basketu 3x3, moći će to da učine na turniru koji se održava u subotu, 13. jula, ispred prostorija Opštine Pantelej. Takmičenje je u okviru Prvenstva Srbije, prihod će ići NURDOR-u, a novina je da će učestvovati i košarkaši u kolicima.

Ovo je 4. put kako se ovaj turnir održava ispred Panteleja, ali prvi na kome će učestvovati i osobe sa invaliditetom. Najmanje 4 ekipe biće u ovoj kategoriji, kaže većnik zadužen za sport u Opštini Pantelej Miljan Hadžović i član stručnog štaba reprezentacije, koja će odavde biti ispraćena na pripreme.

Poseban pozdrav je za Savez košarkaša u kolicima koji je prihvatio naš poziv i učestvovaće sa našim reprezentativcima na našem turniru. U toku su pripreme za Evropsko prvenstvo koje je u Sofiji i biće naši gosti i promovisati ovaj sport u našoj zemlji. Voleo bih da se okupimo u što većem broju, da ih ispratimo na pripreme i poželimo što veći uspeh - rekao je Hadžović.

Sav prihod otići će Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, po čemu je turnir na Panteleju jedinstven, a kako kaže volonter NURDOR-a Aleksa Janković, udruženju će ova pomoć značiti dosta.

Već treći put sav prihod od kotizacija će ići NURDOR-u, što će pomoći samom poboljšanju uslova lečenja dece, olakšati ceo taj period i pomoći i samom radu NURDOR-a. Zahvaljujem se na tome. Znači i što se ovaj događaj dešava u Nišu, jer je on jedan od centara lečenja u Srbiji - ispričao je Janković.

Sem u kategoriji košarkaša u kolicima, prijave su otvorene i za juniore, seniore i seniorke.

Prijave su otvorene od 1. do 11. jula u 20 sati, a moguće ih je obaviti putem telefona na broj 065/5428014 ili na mejl [email protected]. Kotizacija ne postoji za košarkaše u kolicima, za seniore je 3.000, a za juniore i seniorke 1.500 dinara.

Otvaranje turnira je u subotu, 13. jula u 10 sati, a igraće se na celog dana, na dva terena.

Za pobednike su, kažu organizatori, predviđene novčane nagrade, one koje su obezbedile firme, kao i sportska oprema Košarkaškog saveza Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: