Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:18, 15. 2. 2019.

| Sport

I Crvena zvezda bila na pragu debakla, ali se ipak "provukla" dalje

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Crvena zvezda Dinamik Kup Koraća
U polufinalu na Megu; foto: Vanja Keser

Sekunde su delile Crvenu zvezdu od ispadanja u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, s obzirom na to da je Dinamik vodio tokom skoro celog meča u hali "Čair". Ipak, sa 6 slobodnih bacanja u poslednjih pola minuta meča, crveno-beli su postavili najveću prednost koju su imali na meču i slavili rezultatom 75:70. Uočljivo je i da nije bilo organizovanog navijanja u ovom duelu.

Prilično neočekivano, Dinamik je prvi poveo i prednost održavao tokom čitavog prvog perioda meča, koji je završen sa 19:13. U drugoj deonici crveno-beli su uspeli da smanje zaostatak na dva poena (25:23), ali su trojkama razliku povisili prvo njihov nekadašnji igrač Petar Rakićević, a potom Mirko Đerić i Miloš Glišić, koji je već do poluvremena nakupio dvocifreni broj poena.

Nastavili su da "terorišu" aktuelnog šampiona Srbije mladi košarkaši u crno-narandžastim dresovima, pa se nervoza uvukla u redove Crvene zvezde. Sa vođstvom Dinamika od 9 poena (39:30) otišlo se na pauzu.

Još jedna Glišićeva trojka odvela je četvrtoplasirani tim ABA lige 2 na do tada maksimalnih 13 poena prednosti, ali su crveno-beli ekspresno reagovali i snizili zaostatak na 8 poena. Niz nekoliko veoma lepih poteza prikazali su košarkaši oba tima u ovom periodu - veoma lepu rampu Ognjen Dobrić, zakucavanje Đorđa Savkovića, te atraktivno polaganje Bilija Barona.

Baš kao i u prethodnom četvrtfinalu, pred poslednju deonicu tim koji je važio za autsajdera vodio je sa dvocifrenom razlikom (58:48). Ipak, isti scenario viđen je i ovog puta. Glasno zviždanje publike, mada bez organizovanog navijanja, dalo je "vetar u leđa" crveno-belom timu, koji je očas posla "istopio" zaostatak.

Mladi košarkaši Dinamika davali su sve od sebe da održe prednost, trčali, skakali, pa i preterivali sa agresivnošću. Tako je zahvaljujući slobodnim bacanjima Boriše Simanića Crvena zvezda stigla do izjednačenja (63:63), a onda zahvaljujući polaganju Barona i povela, tek drugi put od početka meča. Međutim, najpribraniji u redovima Dinamika u presudnim trenucima meča Dušan Kutlešić vratio je prednost svojoj ekipi.

Tri puta po dva slobodna bacanja dosuđena su prošlogodišnjem finalisti Kupa tokom poslednjih sekundi, svih 6 je iskorišćeno, te je postavio konačnih 75:70.

U polufinalu, koje je na programu sutra od 21 sat, crveno-beli će igrati protiv Mege, koja je pokazala veliku mentalnu stabilnost na paketu "Čaira" i u poslednjih 5 minuta meča prestigla Borac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: