Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 26. 12. 2017.

| Sport

I Nišlije među novim balkanskim košarkaškim zvezdama

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kadeti i kadetkinje KSS
I kadeti i kadetkinje će sledeće godine igrati Evropsko prvenstvo; foto: KSS

Turnir “Kup budućih zvezda Balkana”, koji je održan u Bukureštu, osvojila je ženska kadetska košarkaška reprezentacija, a značajnu ulogu imala je i Nišlijka Mina Đorđević. 15-godišnjakinja je jednu utakmicu propustila zbog povrede, ali je zato u meču protiv Rumunije briljirala i bila najbolji pojedinac.

Ona je standardni prvotimac u Studentu, ekipi koja je jesenji deo sezone završila na deobi 3. pozicije u najjačem domaćem prvenstvu. Strateg niškog sastava Dimitrije Stojiljković trenira Đorđevićevu već godinama, tako da je poznaje odlično i kaže da je njena najveća prednost samopouzdanje.

Izuzetno je talentovana, predana, vredna, ne plaši se nikoga i zato i može da igra Prvu ligu. Samopouzdanje gradi na osnovu onoga što radi, a ne na osnovu toga šta joj neko priča. Nametnula se zato što je kvalitetna, ona je lider na terenu, što su starije prihvatile bez pogovora - ispričao je Stojiljković.

Inače, u utakmici protiv Rumunije, Đorđević je zabeležila 25 poena, 6 asistencija i 7 ukradenih lopti. Koliko god ovaj učinak zvučao odlično, on nije njen najbolji ove sezone, jer je u ligaškoj utakmici Studenta i Vršca ostvarila “kvadripl-dabl” - zabeležila je 19 poena, 12 skokova, 11 osvojenih lopti i 10 asistencija.


Zlato i za Nišliju

I dečaci su bili uspešni u Bukureštu, pa su i oni u Srbiju doneli zlato. Među košarkašima se našao i Nišlija Matija Svetozarević, koji je odigrao sve tri utakmice, a dve je završio sa dvocifrenim učinkom.

On je član Nibaka, niškog kluba koji se bavi radom sa mlađim kategorijama, a koji je ponos reprezentativcem izrazio i na svojoj Fejsbuk stranici.

Ponosni smo na Matiju, ali i na naš kontinuitet stvaranja igrača, reprezentativaca - kažu u Nibaku.

Sa prosečno 9 poena po utakmici na svom kontu, Svetozarević je bio jedan od najistaknutijih pojedinaca. On igra na poziciji beka i godinu dana je mlađi od vršnjaka iz nacionalnog tima, ali se ipak izborio za svoje mesto.

Podsetimo, Niš ima svoje predstavnike i u starijim kategorijama, pa tako plejmejker Stefan Jović važi za jednu od najvećih uzdanica selektora seniorskog tima Saše Đorđevića. Sa druge strane, Andrija Marjanović je postao prvi Nišlija, koji je osvojio evropsko zlato u košarci ne nekom FIBA takmičenju, a reč je o ovogodišenjm prvenstvu za juniore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: