Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 19. 6. 2017.

| Sport

I Rusi veslali na 21. Nišavskoj regati

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
21. Nišavska regata
I kišu, koja je počela da pada tokom spusta, veslači su dočekali spremno; foto: JV/M.J.

Dvadesetak splavova, kajaka i gumenih čamaca moglo se videti ovog vikenda na Nišavi, u sklopu 21. regate. Loše vreme i nedovoljan nivo reke uslovili su malo kašnjenje, ali nisu pokvarili veselu atmosferu i dobro raspoloženje, koje tradicionalno prati ovu manifestaciju.

Bilo je veslača debitanata, kojima je ovo bilo “vatreno krštenje”, onih koji se redovno pojavljuju na manifestacijama ovog tipa, ali i onih koji se mogu podvesti pod profesionalce. Tako je ekipa Srpsko-ruskog humanitarnog centra regatu iskoristila i kao priliku za vežbu.

Organizator je, kao i svaki godine, bio klub Safari, a njihov predsednik Vlasta Stanojević rekao je da ima ekipa iz Vranja, Babušnice, a da su Rusi posebno obeležili ovogodišnju manifestaciju. Nišavska regata čamci Utisci svih učesnika bili su izuzetno pozitivni; foto: JV/M.J.

Vreme uvek utiče kada je organizacija Nišavske regate u pitanju, jer ljudi obično ustanu, pogledaju u nebo i ako je loše ne dođu. I ove godine je, zbog kiše koja je padala, sigurno 15 % odustalo. Došli su oni najuporniji, kojima ni vreme ne smeta. Vidim i da je raspoloženje dobro - rekao je Stanojević.

Kao i prethodnih 5 godina, najupečatljiviji su bili Gusari od kude Nišavu na splavu napravljenom od plastičnih pivskih flaša, a kapetan Zoran Veljović kaže da često učestvuju na regatama.

Učestvujemo na ovim našim poznatijim regatama: Veselom spustu u Kraljevu, na Ibru, na Drini, Nišavi, možda odemo i u Grdelicu. Kada čovek toliko potroši piva, mora da mu zasvetli sijalica negde, pa tako smo se setili i dogovorili da ih iskoristimo - kažu oni.

Gusari od kude Nišavu splav od pivskih flaša Veslanje na regatama kao hobi; foto: JV/M.J. Najveći deo spusta, koji je vodio od Proseka, pa do Vrežinskog mosta, nije bio opasan. Na nekoliko deonica za koje su, poučeni prethodnim iskustvima, organizatori ustanovili da mogu biti riskantne, kajakaši kluba Medicinar usmeravali su čamce.

Ovi delovi ocenjeni su kao najopasniji zbog granja, kamenja, uskih i plitkih delova reke, mada je veslačima, kako sami kažu, tamo bilo najzabavnije. Posebno uzbudljivo bilo je na slapovima, gde su učesnici jedva uspevali da se održe u čamcima, što je izazivalo mnogo smeha i navalicu dobrog raspoloženja.


Ekipa "Nešić elektroniks" po 3. put šampion, niški funkcioneri 3.

S obzirom na to da je u drugom delu, koji je bio takmičarski, bilo strožih propisa vezanih za veličinu čamca i broj posade, 7 plovila se upustilo u ovu avanturu. Veslalo se od Vrežinskog bazena do amfiteatra na nišavskom keju, a ubedljivo 1. bio je tim Nešić elektroniks. Takmičari Nišavske regate Peharima su nagrađene tri prvoplasirane ekipe; foto: JV/M.J.

Njima je ovo 3. godina kako su najbrži na takmičenju, a iskustvo se videlo od samog početka, jer su se usklađenim i energičnim veslanjem vrlo brzo odvojili od ostalih čamaca, na rastojanje koje je bilo sasvim dovoljno da do kraja niko nije uspeo ni da im se približi.

Relativno sigurno, 2. je na cilj stigla ekipa Srpsko-ruski humanitarni centar, dok se za 3. mesto vodila velika borba. Pred sam kraj trke, ekipa Grad Niš, gde su članovi bili niški funkcioneri, a u kojoj je kapetan bio gradonačelnik Darko Bulatović, uspela je da pretekne konkurente i tako i sama osvoji pehar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Меда Божанин

    15:51 // 22. 6. 2017.

    "Tako je ekipa Srpsko-ruskog humanitarnog centra regatu iskoristila i kao priliku za vežbu."

    Ово је очигледно и флафрантно увежбавање за "руске шпијуне"!

    /сарказам

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: