Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:21, 19. 12. 2022.

| Sport

I dalje bez uslova za rad u Nišu, ali svom gradu donosi medalje - uspešan finiš godine mlade klizačice

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
sofija rodic na postolju, foto petar rodic
Sofija ponovo donosi medalje; foto: Petar Rodić

Nakon tri vikenda i tri takmičenja u finišu 2022. godine 13-godišnja Sofija Rodić iz Niša donela je u rodni grad šest medalja u brzom klizanju, a prvi put u štafeti osvojila je dva odličja - zlatno i srebrno. Iza nje su Evropski kup u Sofiji, kao i turniri u Beogradu i Budimpešti.

sfija rodic 1, foto petar rodic Nove medalje i uspesi; foto: Petar Rodić Talentovana Nišlijka, bez uslova za rad u rodnom gradu, ali uz veliko zalaganje, trud i motiv ponovo je pokazala zašto je budućnost srpskog brzog klizanja. Na takmičenju 2. kola Evropskog kupa u Sofiji ISU Danubia Series 2 osvojila je treće mesto i bronzanu medalju.

Na ovom takmičenju bilo je 140 takmičara iz 12 zemalja, a Sofija na treninge odlazi u Sofiju i tamo je imala punu podršku poblike i navijače koji su je bodrili u svakoj trci. Da nije bilo pada na 500 m u finalnoj trci i to na pola kruga do kraja, Sofija bi osvojila zlato u ukupnom plasmanu. Sofiju je oborila najbolja klizačica Turske zbog čega je Turkinja bila disfalifikovana. Najviše nas raduje što je Sofija imala i snage i volje da se kroz osmeh bori za što bolji plasman i da se druži sa decom - kaže njen otac Petar.

sodifija rodic, postolje, foto petar rodic Ponovo na postolju; foto: Petar Rodić Sledeći izazov je bio u Beogradu na takmičenju Alpe Adria Trophy koje je okupilo takmičare iz 9 zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Nemačke, Austrije, Slovenije, Singapura, Slovačke i Srbije.

Sofija je osvojila zlato. U štafeti sa devojičama iz Hrvatske osvojila je zlato, a u mešovitoj štafeti sa dečacima i devojčicom iz Hrvatske osvojila je srebro. Takmičenje u Beogradu je besprkorno organizovano i ono što je na ovom takmičenju bilo najlepše, bilo je puno publike - kaže Petar Rodić.

sofija rodic, foto petar rodic Uspešna godina; foto: Petar Rodić Usledio je turnir 30 Santa Claus Cup u Budimpešti, gde je bilo 330 takmičara, što je rekord po broju učesnika.

U Sofijinoj kategoriji bilo je 27 devojčica, a ona je osvojila 2 medalje. Na 500 metara bila je druga, a na 1.000 metara bila je treća. Zbog velikog broja takmičara, bio je nokaut sistem i u svim trkama je bila je velika borba za prolazak u narednu trku. Takmičenje u Budimpešti je bilo naporno i puno uzbuđenja i nikada više publike koja je bodrila i navijala - priča Petar Rodić.

Ovo nije kraj obavezama u ovoj godini mlade i uspešne Nišlijke, a nove medalje sigurno već čekaju da stigne do njih.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Korisnik klizalista

    18:39 // 19. 12. 2022.

    Bravo Sofija. Samo napred!

    Nadamo se da ce kad se kaze od sledece nedelje znaciti "od Ponedeljka" a ne od Petka ili Nedelje, i nadam se da ce SC Cair i rukovodstvo istog osposobiti klizaliste da moze da radi kontinuirano, i da se isto NE RENTIRA za privatne proslave (sto je bio slucaj vise puta prosle godine).

    Na zalost, permanento klizaliste, roller rink ili nesto slicno, moze samo da se sa

  • Jova

    16:50 // 19. 12. 2022.

    Sve čestitke Sofiji i veliko bravo za najistrajnijeg tatu na svetu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: