Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 4. 7. 2018.

| Sport

I dres Ivana Miljkovića na novoj humanitarnoj aukciji za pomoć niškom novinaru

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
aukcija dresova
Nova akcija tokom kik-boks revije na keju Nišave; foto: Miroslav Lavrenčić

Reprezentativci Srbije u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu i tenisu donirali su svoje dresove za humanitarnu aukciju, sa koje će novac otići za lečenje mladog niškog sportskog novinara Aleksandra Nikolića. Oni koji su pristigli kasnije i za njih se nije čulo nisu se prodali na prvoj licitaciji, među kojima je najzvučniji onaj koji je nosio odbojkaš Ivan Miljković, pa će ponovo biti ponuđeni 8. jula.

U prostorijama Oficirskog doma od 20 sati, tokom revije profesionalnog kik-boksa na amfiteatru na keju Nišave, biće izloženi svi preostali dresovi.

Sav novac otići će za lečenje mladog niškog novinara Aleksandra Nikolića, koji je nedavno oboleo od mijeloidne leukemije. Transplatacija matičnih ćelija mu može pomoći, procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali je Aleksandru za to potrebna finansijska pomoć.

Osim ove aukcije, svi koji žele mogu pomoći i slanjem SMS-a sa sadržajem 499 na 3030, a novac se može uplatiti i na račune Fondacije “Budi human”.

Podsetimo, na prvoj aukciji prodati su brojni sportski rekviziti i sakupljeno je 217.000 dinara za lečenje mladog niškog novinara.


Dresovi košarkaša, fudbalera, odbojkaša, rukometaša...

Osim dresa koji je nosio jedan od najboljih odbojakaša na svetu Nišlija Ivan Miljković u italijanskom Lubeu, ovaj sport “predstavljaće” i Aleksandar Atanasijević i Stefana Veljković, reprezentativci Srbije.

Od rukometaša tu je stari dres rukometne reprezentacije Srbije, koji je nosio Nedeljko Jovanović, a od teniserki ženske nacionalne selekcije, u kome se nadmetala Aleksandra Krunić.

Najviše dresova stiglo je iz sveta košarke i fudbala.

Što se tiče “najvažnije sporedne stvari na svetu”, tu je dres Partizana koji je nosio reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović, kao i dva Crvene zvezde. Jedan je golmana Milana Borjana, koji su pored njega potpisali i prvotimci Savić, Stojković i Radonjić, a drugi Aleksandra Pešića.

Nišlije će moći da nabave i dresove sugrađana: povremenog reprezentativca Srbije Nikole Stojiljkovića iz portugalske Brage, Radeta Dugalića, koji igra za ruskog premijerligaša Tosno, kao i belgijskog Mehelena, koji nosi Uroš Vitas.

Najviše je među ovom opremom one sa natpisom Jovanović, pa će tako kolekcionari moći da nabave reprezentativni dres Nišlije Aleksandra Jovanovića, sa kvalifikacija za Svetko prvenstvo 2018, njegov dres iz kluba Arhus, u kome je minule sezone briljirao, kao i njegove nove golmanske rukavice.

I košarkaši “večitih” rivala, bivši i sadašnji, odazvali su se humanitarnoj akciji, pa će u Oficirskom domu biti izloženi i njihovi dresovi. Tu su onaj koji je nosio bivši kapiten Luka Mitrović i Milko Bjelica, s tim što je dres krilnog centra unikatni plavi i nema ga u slobodnoj prodaji, a i potpisan je od svih igrača. Od dresova KK Partizan na raspolaganju je onaj koji je nosio Predrag Drobnjak.

Pristigli su i dresovi nekadašnjih reprezentativaca naše zemlje: Raška Katića iz španske Saragose i Danila Anđušića iz Uniksa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: