Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 21. 2. 2017.

| Sport

I ove godine planinari osvajaju Trem

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Planinari
Oprez i zimska oprema neophodni; foto: planinari-zeleznicar.rs

Od Gornje Studene, preko Bojaninih voda, pa do najvišeg vrha Suve planine, vodiće 23 km duga staza koju će 25. februara prelaziti planinari. Osvajanju Trema mogu da se priključe i početnici, ali moraju biti svesni da je staza izuzetno zatevna.

„Zimski uspon na Trem“ je akcija koju Planinarski klub Železničar organizuje 21. godinu zaredom, a ove godine očekuju preko 1.000 planinara.

Cilj je osvajanje Trema (1.810m), najvišeg vrha Suve planine. Početak i kraj staze je Gornja Studena, do koje učesnici mogu doći ličnim prevozom ili autobusom.

Za učesnike akcije koji dolaze iz Niša, biće pojačan prevoz do Gornje Studene na prigradskoj liniji br. 21 u 7 časova, kao i za povratak u 19 časova. Mole se učesnici da garderobu prilagode zimskim uslovima i da na stazi poštuju uputstva vodiča i pripadnika Gorske službe spasavanja, a vlasnici automobila da pri parkiranju vode računa o ostalim učesnicima - poručuju organizatori.

Po završetku uspona, u Domu kulture u Gornjoj Studeni će, kako kažu, biti obezbeđen ručak po ceni od 150 dinara, ali je neophodno imati sopstveni pribor za ručavanje.

Učesnici se mogu opredeliti za prelazak samo jednog dela staze jer je ovaj uspon vrlo teško savladati. Suva planina, kojom vodi staza, obiluje lepim predelima i netaknutom prirodom, a njen najviši vrh Trem se nalazi na preko 1.800 metara nadmorske visine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bidza

    12:40 // 22. 2. 2017.

    Ljudi krenimo svi na Trem. Pokazimo da volimo nas Niski kraj i planine. Svi imamo jakne i cipele,uzivacemo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: