Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:46, 11. 9. 2020.

| Sport

I takmičenje u futsalu se vraća - prvo kreću drugoligaši, za njima i prvoligaši

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
futsal Kalča Vinter sport
Vraća se "magična igra na petoparcu"; foto: Vanja Keser

Za vikend 26. i 27. septembar zakazan je početak najjačeg domaćeg takmičenja u futsalu, u kojem će jug Srbije ove sezone imati tri predstavnika - niške klubove Kalču i Vinter sport, kao i KMF Vranje. Prvoligašima će uvertiru napraviti drugoligaši, pošto je početak ovog takmičenja najavljen za 19. i 20. septembar.

Niški klubovi će već u 1. kolu imati teške zadatke - Kalča će ugostiti doskoro neprikosnoveni Ekonomac iz Kragujevca, dok će Vinter sport gostovati aktuelnom šampionu Srbije Crvenoj zvezdi.

Vranjanci će na početku gostovati Novom Pazaru.

Za razliku od većine sportova, u futsalu jeste bilo ispadanja, iako je sezona prekinuta zbog epidemije, a uvažen je aktuelni poredak. Tako će i sledeće sezone takmičenje izgledati isto - osnovni deo lige sa dvokružnim sistemom, a onda kroz plej-of borba za titulu i baraž za opstanak.

Jesenji deo sezone u Prvoj ligi igraće se od 25. septembra do 30. novembra, sledi dvomesečna pauza, pa prolećni deo sezone od 5. februara do 19. aprila. Već narednog vikenda planiran je početak plej-ofa i baraža.

Podsetimo, poslednja četiri kola Prve lige, kao i plej-of i plej-aut nisu odgrana prošle sezone. Tri južnjaka zauzimala su od 4. do 6. pozicije, Vinter sport je već obezbedio plasman u doigravanje, a Kalča i Vranje bili na putu da isto ostvare. Jastrebac iz Blaca je bio poslednji, zbog čega je posle četiri godine morao da napusti najjače domaće takmičenje.


I u Drugoj ligi tri kluba sa juga

Sa 12 klubova koji se bore za ulazak u najjače domaće takmičenja startovaće drugi rang takmičenja u futsalu, a jug će predstavljati Jastrebac iz Blaca, Zufo iz Bujanovca i Leskovac.

Leskovčani su novajlije u Drugom rangu takmičenja, Blačani su ispali iz Prve lige, dok je Zufo već standardni drugoligaš kome dve sezone zaredom zamalo izmiče plasman u najviši rang.

Jastrebac će jedini u 1. kolu gostovati - Metalcu u Gornjem Milanovcu. Zufo će dočekati Banjicu iz Beograda, a Leskovac Ivanjicu.

Osim što je plan da počne nedelju dana ranije, isti kalendar kao za prvoligaše važi i za drugoligaše - jesenji deo do 30. novembra, prolećni od 5. februara do 19. aprila, a onda će najbolji u doigravanje za ulazak u Prvu ligu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: