Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 4. 7. 2019.

| Sport

Igrači Crvene zvezde pojačali Radnički

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
meleg i jirka
Meleg i Jirka biće u konkurenciji za utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope; foto: FK Radnički

Ugovore o pozajmici sa niškim Radničkim potpisali su dojučerašnji igrači šampiona Srbije Crvene zvezde Dejan Meleg i Erik Jirka. U klubu sa "Čaira" kažu da su dobili dva velika pojačanja za predstojeću sezonu koja počinje 11. jula utakmicom protiv Flore u Talinu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Dan nakon povratka sa Zlatibora, gde su igrači Radničkog obavili glavni deo priprema za novu sezonu, vicešampiona Srbije pojačali su dosadašnji crveno-beli igrači.

24-godišnji igrač sredine terena Dejan Meleg je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije, a tokom karijere je nastupao za Vojvodinu, Ajaks, Kajzerispor, Levadiakos i Crvenu zvezdu.

Tri godine mlađi Slovak Erik Jirka je krilni igrač i važi za jednog od najtalentovanijih slovačkih fudbalera i mladi je reprezentativac te zemlje. Seniorsku karijeru počeo je u Spartaku iz Trnave, pa je zimus stigao u Crvenu zvezdu odakle sa Melegom stiže na "Čair".

Meleg i Jirka će se odmah staviti na raspolaganje stručnom štabu Radničkog i biće u konkurenciji za utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv estonske Flore iz Talina - kažu u Radničkom.

U Radničkom još zvanično ne potvrđuju ime novog stratega, iako je Simo Krunić ranije rekao za Južne vesti da će najverovatnije preuzeti mesto šefa stručnog štaba niškog kluba.

Prethodno su vicešampiona Srbije pojačali dosadašnji levi bek češkog prvoligaša Karvine Lazar Đorđević, odbrambeni fudbaler Ivan Ostojić iz praškog kluba Dukla, doskorašnji napadač beogradskog Rada Stefan Mihajlović, golman Nikola Petrović iz kruševačkog Napretka i zadnji vezni Luka Čermelj.

Sezona za Nišlije počinje 11. jula kada gostuju Flori u Talinu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Revanš je nedelju dana kasnije na "Čairu".

Glavni deo priprema Radnički je odradio u Sloveniji gde je savladao Domžale sa 2:0 i Goricu sa 1:0, dok su igrači na probi i omladinci odigrali bez golova sa slovenačkom ekipom Bravo, a u generanoj probi je izgubio od ruskog prvoligaša Sočija (2:0) u utakmici koja je trajala samo 70 minuta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Box

    13:38 // 5. 7. 2019.

    U ovom trenutku prava pojacanja za Radnicki.

  • Jonca

    10:18 // 5. 7. 2019.

    Ja ne omalovazavam nikoga samo govorim realno,zelje su jedno a realnost drugo.Ja recimo imam viziju poput velikog vodje vizionara da radnicki dodje do ajntrahta i izbaci ga,ali realno sa ovim igracima nemoguce,jer da su dobri trebali bi i zvezdi u ligi sampiona.A zvezda u pocetku ima neuporedivo lakse protivnike nego ajntraht.A sto se tice Babusnice tamo nisam stigao jer sam rodjeni Nislija.

    • Dusan

      14:19 // 5. 7. 2019.

      I ja sam rodjeni nislija ali prosto ne zelim da nekogaponizavam i prozivam a da mu pre toga ne dam sansu da igra a oni jos nisu odigrali ni 1 zvanicnu tekmu za nas Radnicki a ti si vec utvrdio da nisu dobri i kako ja nisam realan e tu je razlika sto ja docekam pojacanja lepo i pozelim im dobrodoslicu a ti ocenis da nisu dovoljno dobri i da ne vrede a da im pre toga nisi dao ni sansu. Spirtski poz.

  • Roki

    22:46 // 4. 7. 2019.

    Necemo se od ovih leba najesti!!!Treba nam standardno dobri igraci koji su igrali po svojim klubovima a ne igraci koji su 3 puta usli u igri u toku cele sezone.Tesko nama protiv Flore,Ajntraht je daleko....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: