Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:45, 25. 7. 2023.

| Sport

Igrače i članove 6 reprezentacija na EP u Nišu "pokosio" virus, jedan u KC zbog trovanja hranom, ostali čekaju analize

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Košarka, koš, lopta
Novi problemi na EP u Nišu; foto: Jelena Mišić

Brojni igrači i članovi delegacija Finske, Grčke, Litvanije, Slovenije, Španije i Turske imaju simptome virusne infekcije, objavila je Svetska kuća košarke (FIBA). Iz Košarkaškog saveza Srbije kažu da će se zvanično oglasiti nakon lekarskih analiza i rezultata. Iz Univerzitetskog kliničkog centra Niš kažu da se jedan igrač javio zbog trovanja hranom, a da su ostali igrači sa istim problemima bili pod nadzorom lekara reprezentacija.

Nakon problema sa prokišnjavanjem hale "Čair" i neklimatizovanim uslovima u sali Osnovne škole "Mika Antić", novi problemi na košarkaškom Evropskom prvenstvu za juniore koje se održava u Nišu, ovoga puta reč je o trovanju hranom.

Tačan uzrok i dijagnoza nije još utvrđena, stoji u saopštenju FIBA, a svi sa virusnom infekcijom su pod stalnim nadzorom tima doktora i lokalnih zdravstvenih ustanova.

FIBA, KSS i lokalni organizatori nastaviće da prate situaciju, uz razmatranje potencijalnog odlaganja mečeva - piše u saopštenju FIBA.

Iz FIBA žele brz oporavak svima, a iz Košarkaškog saveza Srbije za Južne vesti kažu da su u stalnom kontaktu sa predstavnicima FIBA, selekcija čiji su članovi oboleli i da će ujutru dati saopštenje u zavisnosti od rezultata krvi igrača i članova delegacija koji su se požalili na simptome.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Niš kažu da se jedan igrač javio i zadržan je zbog trovanja hranom, a ostali košarkaši i članovi stručnih štabova koji su imali trovanje su bili pod nadzorom lekara reprezentacija.

Jedan momak je bio kod nas na Infektivnoj. Bio je sve vreme stabilno, a lekar njegove reprezentacije ga je poslao zbog sigurnosti i konsultacija. Ostali su pod nadzorom lekara selekcija - kažu u UKC.

Džonatan Dživoni, analitičar NBA drafta na ESPN-u, napisao je na Tviteru da su igrači iz više timova izjavili za ESPN da su se probudili sa temperaturom, bolom u abdomenu i dijarejom.

Svi pogođeni timovi su u istom hotelu u Nišu, dodaje.

Podsetimo, prvog dana Evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina protekao je u prokišnjavanju hale "Čair" i štrajku košarkaša Poljske i Turske koji nisu želeli aktivno da igraju poslednjih pet minuta zbog loših uslova u sali OŠ "Mika Antić". Iz FIBA su, kako kažu za ESPN, pokrenuli istragu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tony

    21:30 // 27. 7. 2023.

    ...Dragana Sotirovski da podnese ostavku, svojom nesposobnošću nanosi veliku štetu ugledu i imidžu grada Niša

  • Marxman

    12:27 // 27. 7. 2023.

    Nije samo ovo problem... Celokupna organizacija ovog takmičenja samo nas je još više upropastila kao domaćine, a imali smo prilike da vidimo pre nekoliko godina da Niš i te kako ume da ugosti svetske sportiste.
    Ovako nam ostaje da ovo takmičenje pamtimo po krovovima koji prokišnjavaju, halama bez klime, prevozom sportista GRADSKIM AUTOBUSIMA (?!) i trovanju igrača.
    Čast i bruka žive dovijeka!

  • Amaterizam

    13:53 // 26. 7. 2023.

    Po svim kodekdima treba da se napise u kom hotelu.Drugo pa zna se gde du igraci sm3steni. Nis nije Pariz.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: