Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:02, 30. 3. 2017.

| Sport

Igračima Konstantina zamalo izmakla pobeda

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Konstantin
Dosuđeni 5. faul Bogavcu uticao na konačni ishod; foto: Vanja Keser

Posle pobede nad Spartakom koja im je dala krila, košarkaši Konstantina nisu smogli snage da vežu još jednu i izgubili od OKK Beograda u glavnom gradu, rezultatom 74:70. Ipak, pružili su sjajnu partiju, koja je bila neizvesna do poslednje sekunde, a u štabu Nišlija skrenuli su pažnju i na jednu spornu sudijsku odluku. 

Nišlije su napravile solidnu prednost u prvoj četvrtini, ali nisu mogli da održe isti ritam sve vreme, pa su ih protivnici ubrzo stigli. Ipak, zahvaljujući Slaviši Bogavcu, Jovanu Antiću i Milošu Stojanoviću, uspeli su da uspešno privedu kraju prvo poluvreme.

Drugi deo bio je mnogo napetiji, pa su se timovi smenjivali u vođstvu, a kada je delovalo kao da su gosti stabilizovali igru, protivnici su vezali nekoliko važnih poena i priveli deonice kraju sa samo jednim poenom zaostatka.

U samoj završnici, pri izjednačenom rezultatu, faul u napadu dosuđen je Bogavcu, zbog čega je morao da napusti igru, što je značajno umanjilo šanse Konstantina, pa 3 poena Miljana Drekalovića, a onda i promašena trojka Antića označili su novi poraz niškog kluba.

Najbolji igrači ponovo su bili Jovan Antić, koji je na parketu proveo svih 40 minuta, i Slaviša Bogavac sa po 18 poena, s tim što je kapiten bio nešto bolji u skoku. Njih su najbolje ispratili Miloš Stojanović i Jovan Anđelković poenima, ali i David Dojčinović sa čak 7 asistencija.

Trener Nišlija Ivan Simić čestitao je na pobedi OKK Beogradu, ali je istakao da bi i u slučaju da su izgubili to bilo zasluženo.

Još jedna dobra utakmica, zaista smo se borili i odligrali sjajno, imali smo kakvu-takvu prednost. Međutim, na kraju su neke neshvatljive sudijske odluke i manjak sreće doveli do toga da izgubimo. Želim da pohvalim igrače koji su se sve vreme borili i, kao što sam i rekao, nastavićemo da se borimo do kraja - kaže Simić.

Konstantin će već u subotu, 1. aprila dočekati Napredak iz Kruševca, koji se nalazi na 8. mestu Košarkaške lige Srbije u sali Osnovne škole “Duško Radović”.

Košarkaška liga Srbije, 23. kolo: OKK Beograd - Konstantin 74:70 (15:17, 23:20, 17:19, 19:14)

Hala: Šumice, Beograd

Gledalaca: 350

Sudije: Jasmina Juras, Marko Strika i Petar Pešić

OKK Beograd: Manojlović 7 (3sk), Simeunović 15 (5as), Milovanović 2, Dimitrijević, Nešić, Torbica 10 (8sk), Jovanović 8 (3sk, 8as), Mišković 6 (6sk), Ćirković, Drekalović 3 (4sk), Stanković 11 (3as), Nešović 12 (6sk, 4as)

Konstantin: Dojčinović 5 (3sk, 7as), Milojević 2, Kostić, Živadinović, Anđelković 12 (3as), Stojanović 15 (6sk, 5as), Antić 18 (3sk, 3as), Tasić, Bogavac 18 (6sk, 3as), Rilak

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: