Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:46, 8. 12. 2015.

| Sport

Ilić: "Cilj je da Radnički igra Ligu Evrope"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
fk-radnicki
Igrači dobili premije od po 1.100 evra, kaže predsednik kluba; foto: Vanja Keser

Cilj Upravnog odbora Fudbaskog kluba Radnički je vrh tabele i učešće  u Ligi Evrope, a za to je važna i naredna utakmica sa Čukaričkim, smatra predsednik niškog kluba Radan Ilić.

Da bi se Radnički približio navedenom cilju potrebno je da pobedi u petak 11. decembra kada od 18 sati na Čairu dočekuje trećeplasirani Čukarički. Ulaz na taj meč biće besplatan.

Želja nam je da ostvarimo što bolji rezultat sa Čukaričkim, a iskoristio bih priliku da pozovem sve Nišlije i navijače da dođu na derbi u kom će se Čukarički i petoplasirani Radnički boriti za vrh tabele. Važna nam je podrška publike jer često ume da bude 12. igrač - kaže Radan Ilić.

radan ilic Radan Ilić veruje da Radnički može u Evropu

On dodaje da će "igrači biti stimulisani za pobedu" u tom susretu.

Igračima su obećane premije i na taj način ih stimulišemo da izgaraju na terenu i osvoje neophodne bodove - dodaje prvi čovek Radničkog.

Neće ovo biti prvi put da igrači budu dodatno nagrađeni za eventualni trijumf, pošto je klub fudbalerima isplatio po oko 1.100 evra, prema rečima Radana Ilića.

Preuzeli smo klub koji je dugovao igračima, a sada smo u situaciji da su se igrači iz Kruševca vratili pevajući što govori o dobroj atmosferi. Sve premije su isplaćene. Moram da dodam da smo i za poraz od Zvezde isplatili premije od 100 evra po igraču jer smo hteli da ih motivišemo - ističe predsednik “Reala sa Nišave”.

On napominje da je u planu Uprave da sportski direktor dovede 3 pojačanja u zimskom prelaznom roku, a da će za to biti izdvojeno oko 100.000 evra.


“Uprava konsolidovala klub”

Radan Ilić na čelo kluba došao je 10. oktobra na Izbornoj skupštini, a od tada račun kluba bio je ukupno 5 dana u blokadi.

Uspeli smo da nadoknadimo mnoga dugovanja, sve trenutne obaveze smo izvršili. Za dva meseca isplaćene su stanarine, hranarine i dve cele zarade i igračima, stručnom štabu i pomoćnom osoblju. Od 10. oktobra plaćen je i poslednji dinar poreza. Uspeli smo da konsulidujemo klub i pored činjenice da Uprava nije imala pomoć iz budžeta Grada jer kada smo došli već je bila povučena tranša za novembar - kaže Ilić.

On dodaje da je klub imao i veliku pomoć sponzora.

Imali smo pomoć “Ratko Mitrović Niskogradnje” iz Beograda koja nam je uplatila 12 miliona dinara, a dobili smo pomoć i od “Jugorosgasa”, “Pobede” i Zajednice superligaša - kaže Ilić.


Pripreme u Kini

fk-radnicki-nis Zimske pripreme Nišlije će obaviti u Kini; foto: Vanja Keser

Radan Ilić potvrdio je da će Radnički otići na zimske pripreme u Kinu. U klub je još oktobra stigla ponuda kineske firme "Austiger-A" da Nišlije sledeće godine učestvuje na fudbalskom turniru u Šenženu.

Igrači će biti u Kini od 15. do 26. januara. Pasoši su već dati i overeni. Imaće dva treninga dnevno i tri utakmice na pripremama. A plan je da se pored ovih pripema obezbede i dodatne - dodaje Ilić.

Prema ranijim najavama, predviđeno je da Radničkom budu plaćeni svi troškovi smeštaja, avionskog i autobuskog prevoza i usluga u hotelu sa 4 zvezdice.


Radnički ima kandidata za izbore u FSRIS-u

Izbori u Fudbalskom savezu regiona istočne Srbije biće početkom naredne godine, nakon čega će biti i izbori u Fudbalskom savezu Srbije, a Radan Ilić demantovao je nezvanične informacije da Radnički nema kandidata.

Smatramo da Niš kao sedište ovog regiona treba da ima predsednika. Uz konsultacije sa predstavnicima Grada i Fudbalskog saveza Niša imaćemo zajednički stav i izaći ćemo na izbore sa zajedničkim predlogom. Imamo neka imena, ali nećemo još da ih iznosimo - kaže Ilić.


Klub vodi navijače u Surdulicu

radnicki radnik Radnički i Radnik igraju već u sredu; foto: Vanja Keser

Posle duela sa Čukaričkim ekipu Radničkog očekuje duel poslednjeg ovogodišnjeg kola sa Radnikom u Surdulici, a predsednik niškog kluba Radan Ilić ističe da će Upravni odbor obezbediti besplatan prevoz za navijače.

Nemamo limit za mesta u autobusima, želimo da u Surdulici igramo kao kod kuće i pred publikom od koje ćemo imati podršku. Svi koji budu želeli da idu, imaće priliku, od petka će početi kampanja i pozivanja Nišlija - dodaje Ilić.

U prvom ovosezonskom susretu ove dve ekipe na Čairu bilo je 1:1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zapad

    11:35 // 11. 12. 2015.

    Gledam sa zapada u lozu i vidim ljude koji vode klub i iskreno je velika sramota da je jedan od njih Kacar decko koji ne zna sta je ofsajd a da ne pricam za druge stvari, to je stvarno velika sramota za Radnicki. Toliko je Radnicki izbacio dobrih igraca i koji su imali evropsku karijeru da ne mogu biti deo kluba to je strasno i sramota.

  • Zapad

    11:23 // 11. 12. 2015.

    Kako moze da prica da je obezbedio 100.000 e za pojacanja kad se igracima duguje po 2,3 plate. Pa sad na zimu mogu da odu svi igraci ako ne izmiri dugovanje do kraja godine. On treba da stavi klub na nohe pa da juri Evropu, ma kakva evropa mi nemamo uslove gde da treniramo. Ja vam kazem ako sportski sektor i trener ode iz kluba klub se gasi.

  • Zapad

    11:18 // 11. 12. 2015.

    Uslovi u skoli su katastrofa a svaka uprava koja dodje kaze mi cemo skolu mi cemo nasu decu SRAM TE BILO lazes ovaj narod. Ti ZA OVAJ USPEH NISI 1% zasluzan nego sportski sektor koji su doveli igrace i tenera a ne ti koji si dosao pre mesec dana i sad se kitis tudjim perjem.Sutra da ti odu ljudi iz Sportskog sektora klub se Gasi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: