Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:42, 9. 5. 2013.

| Sport

Ima li spasa za “Radnički”?

Autor:Miodrag StankovićIzvor:Južne vesti
Dragan Bošković

Jedini spas za poznati niški fudbalski klub je da Grad odluči da li će imati superligaša ili neće i da u potpunosti finansijski stane iza njega, ocenjuje član Upravnog odbora ovog kluba, Dragan Bošković.

U godini u kojoj FK “Radnički” Niš slavi 90 godina postojanja, pitanje njegovog, ali i opstanka drugih niških sportskih klubova u prvom rangu nacionalnog takmičenja zavisi isključivo od odluke Grada da stane iza njih, smatra Bošković.

On je u emisiji “15 minuta” ocenio da drugog izlaza nema, jer, kako kaže, u Nišu u kojem privreda gotovo da ne radi, nema ni jednog sponzora.

- Vi nemate ni jedan klub u gradu, ne samo u fudbalu, nego uopšte, koji ima sponzora. Spas za “Radnički”, i ne samo za “Radnički”, žao mi je i “Železničara” i “Naisse”, je da se ovo pitanje digne apsolutno na gradski nivo, da bude tema gradske Skupštine, da Grad, kao što je to radio Kragujevac, kao što je to radila Jagodina, kaže: “Da, mi hoćemo da imamo superligaša! To košta toliko i toliko! – kaže Bošković.

Dragan Bošković Bošković smatra da je za opstanak “Radničkog” trenutno potrebno najmanje 50 do 55 miliona dinara godišnje, od čega oko 60 odsto izdvaja Grad. Ali, dodaje da zbog velikih dugovanja, koja se prema nekim procenama kreću i do  80 miliona dinara, Klub opstaje “jako teško”.

- Jasno je da sa ovakvom privredom i sa ovakvim kolačem koji Grad izdvaja da bi, kako - tako održao ne samo “Radnički”, nego i druge sportove u gradu, nema dovoljno para ni za koga da bi to bili neki elitni klubovi – kaže Bošković. 

Iako pretpostavlja da su dugovanja porasla zbog prelaska u viši rang takmičenja i dovođenja “skupljih” igrača, Bošković tvrdi da, kad se o tome odlučivalo, on “nikada nije bio pozivan”, već da su o tome odlučivali sportski direktor, predsednik i potpredsednici kluba. Dragan Bošković

- To je politika koju je vodila garnitura koja je pre možda dvadesetak dana i podnela ostavku. Znači, čelni ljudi “Radničkog” su odlučivali o tome koji su to igrači koje je trebalo dovesti… Ali to je uvek tako, jer se u poslednji trenutak obezbede neka sredstva - kaže Bošković.

On je demantovao da je iko od potencijalno jačih sponzora, uključujući i Gazprom, ikada pokazao namere da “uđe” u klub.

Opširnije o ovoj temi, u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nele Popovic

    15:40 // 9. 5. 2013.

    Privatizacija je resenje!

  • Marko

    15:33 // 9. 5. 2013.

    Narod nema hleba da jede a kamoli da ulaze u klubove.

  • goksi

    12:43 // 9. 5. 2013.

    Nekada je Niš kao i drugi gradovi imao svoju industriju koja je u to vreme bila jaka /EI,MIn itd./ koji su po direktivi (političkoj)pomagale klubove uz obavezno mešanje politike u fudbal. Danas je Niš po proseku plate čak ispod pojedinih manjih gradova (Kragujevac idr.) pa mislim da bi svaki klub trebao da se izdržava od svog rada i ispuha. Dakle isterati razne političare iz klubove, iste privatizovati i po mom skromnom mišljenju problem je rešen.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: