Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 29. 7. 2013.

| Sport

Intervju: Miloš Živković

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
milos-zivkovic-2

Iskusni štoper Radničkog iz Niša Miloš Živković veruje da ekipa iz Niša može ove sezone da bude u gornjem delu tabele, a priča i o uslovima u klubu, radu sa novim trenerom i atmosferi u ekipi...

Miloš Živković, rođen 1984. godine u Nišu, dete je Radničkog. Prošao je kroz sve selekcije Reala sa Nišave i strpljivo je čekao priliku da zaigra u prvom timu. Nakon igranja u Radničkom, bio je ustupljen Železničaru na dve godine, onda je igrao u beloruskom Gomelju, Sinđeliću iz Niša, Novom Pazaru, Jagodini, Metalcu i Rabotničkom. U matični klub se vratio pred početak prošle sezone.

IMG-0139 Štoperska linija Radničkog: Miloš Živković i Miloš Petrović

Sada je sa ekipom Radničkog na Zlatiboru, gde se obavljaju pripreme za novu sezonu u Superligi.

- Odlični su uslovi na Zlatiboru, a to je normalno za jednu ovakvu ekipu. Ja sam treći ili četvrti put ovde, ali prvi put sa Radničkim. Pohvalio bih osoblje hotela, posebno kuvara jer imamo sve uslove – kaže Živković.

Promena trenera u Radničkom donela je i drugačiji sistem rada, a Živković je sa šefom stručnog štaba Dragoljubom Bekvalcem tek sada dobio priliku da radi.

- Odgovara mi sistem rada šefa i njegovih pomoćnika, bilo da se radi o taktičko-tehničkom ili aerobnom treningu. Mislim da ćemo se dobro spremiti za narednu sezonu – ističe Miloš.

Na štoperskoj pozicji je jaka konkurencija, uz Miloša Živkovića i Miloša Petrovića koji su tu od prošle sezone, za prvih 11 boriće se i Radoš Bulatović, Stefan Marković i Mladen Lazarević.

- Što je jača konkurencija, to je bolje i ekipa je bolja. Ne bežim od konkurencije, to može samo da donese benefit celom timu – priča Živković.

Radnički se pred start sezone ozbiljno pojačao i po imenima „na papiru“ ima jedan od boljih sastava. Ambicije kluba sigurno su veće od same borbe za opstanak.

- Ne bih se bavio prognozama jer moraju da se poklope sve kockice. Imamo jaka imena, proverene internacionalce, dobre igrače. Siguran sam samo da se nećemo boriti za opstanak, a nadam se da ćemo biti u „mirnim vodama“ i boriti se za gornji deo tabele. Ono što je bitno, imamo kvalitet – kaže Miloš Živković.

milos-z

Priča o reflektorima na stadionu Čair još nije završena. Administracija je pravila veliki problem, a kako kažu u klubu trebalo bi da sve bude završeno za utakmicu sa Partizanom 17. avgusta. Igranje pod reflektorima je poptuno drugačije nego u popodnevnom terminu.

- To bi bilo odlično jer su nenormalne vrućine i uveče je prijatnije igrati. A i sportska manifestacija je veća u večernjem terminu, to može omogućiti spektakl. Lepše je i igrati i gledati u večerenjem terminu – ističe Živković.

U prvom kolu niški Radnički će dočekati imenjaka iz Kragujevca. Ta utakmica će biti odigrana 10. avgusta na stadionu Čair.

- To je jedna utakmica, ali je bitna jer je prva. Moramo da se usmerimo na veći broj utakmica jer je sezona preduga. Bez obzira na sve, ipak idemo na pobedu u toj prvoj utakmici pred svojim navijačima – ističe Miloš Živković.

milos-zivkovic

Radnički je prošle sezone igrao u najelitnijem rangu posle 9 godina pauze. Pre početka takmičenja opstanak je bio cilj, a to je i ostvareno. Gledajući na uslove u kojima je rađeno i problemi koji su pratili ekipu, menjanje trenera, kašnjenja plata i ostavki članova Uprave pre kraja sezone, Radnički je zabeležio veliki uspeh.

- Prošle sezone je bila čudna priča. Meni najčudnija, od kako sam u fudbalu, nisam video toliko kontradiktornosti. Zahvaljujući atmosferi u ekipi zajedno smo proživeli nedaće. Napravila se jaka energija u ekipi, što je uz kvalitet igrača donelo da opstanemo u Supelrigi. Atmosfera iz svlačionice je ipak presudila – ispričao je Živković.

Radnički je zimus, pred početak drugog dela sezone imao dosta problema, ekipa nigde nije išla na pripreme, promenio se trener 3 dana pred nastavak šampionata...

- U drugom delu sezone su se manifestovali svi problemi. Loše pripreme, prateći problemi koji nisu mali već pitanje egzistencije. Bilo bi mnogo bolje da nije bilo svega toga – rekao je Živković.

A sada je, kako se čini, optimizam na mnogo većem nivou.

- Sa mnogo više optimizma ulazimo u novu sezonu u odnosu na prošlu – dodaje Miloš Živković.

milos i bojan Na treningu: Radoš Bulatović, Vladan Pavlović, Bojan Đorđević i Miloš Živković

Atmosfera u ekipi je presudila prošle sezone, a još je rano da se priča o energiji nove ekipe. Ipak, sudeći prema onom što se vidi na Zlatiboru u toku priprema, igrači su „se našli“ i šala nije retka.

- Većina nas se zna, važno je što je okosnica tima ostala. Par igrača je otišlo. Mi smo takva sredina koja uvek brzo prihvati igrače sa strane. Treba malo vremena da se svi uklopimo, svi smo različiti – ističe popularni Žile.

Kako se ekipa uklopila videćemo već 10. avgusta kada niški Radnički dočekuje imenjaka iz Kragujevca i kada se superligaški fudbal vraća u grad.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • trošarinac

    02:24 // 29. 7. 2013.

    Ti si car burazeru ,jes da si mi komšija ,ali takav pregled igre,samouverenost,stalozenost,tehnika,skok... U top 5štopera u ligi pored Ivanova,Trajkovića(Vojvodina),Tomića(Jagodina),Vitasa(Rad).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: