Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:12, 3. 1. 2013.

| Sport

Intervju: Mladen Kocić Cipi

Autor:Milena PavlovićIzvor:Južne vesti
mladen
Mladen Kocić u dresu reprezentacije; foto: sportal.rs

Mladen Kocić Cipi, dvadesetčetvorogodišnji Nišlija, futsaler kragujevačkog Ekonomca, reprezentativac Srbije i 3 godine za redom najbolji strelac u zemlji, uspešno je okončao 2012. godinu pošto je proglašen najboljim sportistom grada Kragujevca u izboru RTV Kragujevac, a pored ove titule dobitnik je i priznanja za najboljeg sportistu u seniorskoj konkurenciji "Ponos Šumadije".

Popularni Cipi još jednom je dokazao da je ponos ovog grada pošto je posle 30 godina prvi sportista kojem su pripala oba pomenuta priznanja. Pored toga što je zasijao na kragujevačkoj sportskoj sceni Kocić je već 4 godina futsalski reprezentativac Srbije sa kojom je nastupao na Svetskom i Evropskom prvenstvu, dok je sa Ekonomcem u protekloj godini 4. put učestvovao u Ligi Šampiona.

mladen kocic Mladen Kocić u dresu Ekonomca (beli dres); foto: Sportske.net

Mladen je rođen 22. oktobra 1988. godine u Nišu, u gradu u kojem se još kao dečak najpre oprobao na velikom travnatom terenu na Čairu kada je nosio dresove najuspešnijeg niškog fudbalskog kluba Radničkog, nešto kasnije fudbalsku karijeru nastavio je u prvim redovima OFK Niša.

Pošto je uvideo da, kako kaže, od velikog fudbala u Srbiji ne može da se živi, promenio je podlogu i započeo novu, uspešniju karijeru u malom fudbalu. Najpre je debitovao u niškom Kopernikusu, nakon čega je otišao u Kragujevac gde postaje futsalska "zvezda u usponu" a sada je i jedan od najzaslužnijih futsalera za uspeh trenutnog šampiona Srbije Ekonomca.

Za Južne vesti govori o karijeri u malom fudbalu, ali i uopšte o futsalu u Srbiji.

Sa koliko godina si počeo da treniraš futsal?

- Sa 18 godina sam krenuo da treniram u Kopernikusu, gde sam i proveo oko 6 meseci.

Zašto si se opredelio za ovaj sport?

- Zbog toga što veliki fudbal kod nas ne može da uspe. Jednostavno, nije bilo uslova da se živi od velikog fudbala.

Oprobao si svoje mogućnosti i u fudbalu na travi i u malom fudbalu. Koji od ova dva je lakše igrati?

mladen kocic Mladen Kocić sa nagradom; foto: sumadijapress.co.rs - Lakše je jednostavno mali fudbal da se igra. Po mom mišljenju mnogo je zanimljiviji sport. Mnogo više šansi, a i moguće je dati mnogo više golova nego na velikom. U malom fudbalu je rezultat 0:0 skoro nemoguć.

Koliko je teško bilo prilagoditi se načinu igre kragujevačkih futsalera?

- U početku je bilo jako teško. Pre svega zato što sam bio mlad, ali došao sam u ekipu koja je odmah "jurila" titulu i gde je pritisak bio da se svaka utakmica pobedi, za razliku od Kopernikusa. Imao sam veliku pomoć Nišlije Vladana Cvetanovića koji me je odveo tamo i sa njim je bilo mnogo lakše.

Kakav je osećaj uspeti u gradu koji nije tvoj i koliko ti to znači?

- Osećaj je dosta lep. Ovo mi je već 6. godina u Kragujevcu, tako da mi je to sada druga kuća i znači mi. Krivo mi je što nismo mogli sve to da napravimo u Nišu, ali ko zna šta će se u budućnosti dešavati jer se Niš ponovo vraća na vrh malog fudbala. Ekipa Naisusa je pravi primer ove sezone.

Postoji li razlog zbog kojeg bi se vratio fudbalu na travi?

- Sada teško. Ne postoji razlog zbog kojeg bi se vratio velikom fudbalu.

Kada bi birao, najradije bi zaigrao za koji klub?

- Kada bih mogao da biram, najradije bih igrao u Španskoj ligi. To je najjača liga, sa najboljim igračima.

Kakav je kvalitet srpskog futsala?

- Kvalitet i nije baš sjajan. Imamo ekipu Marba koja je počela da posustaje što je veliki problem za naš futsal, ali nadam se da će doći neki novi klinci koji će podići kvalitet naše igre. Što se tiče reprezentacije, na Svetskom prvenstvu prošle godine koje je održano na Tajlandu stigli smo do osmine finala.

mladen kocic Mladen Kocić razgovara sa novinarkom Južnih vesti

Da li bi ponovo zaigrao za neki niški klub?

- Ako bi se stvorili dobri uslovi, zašto da ne, ali na žalost to je jako teško u ovom trenutku i baš mi je krivo zbog toga.

Kakav je niški futsal u odnosu na ostale u Srbiji?

- Niške ekipe se polako vraćaju. Naisus je sada sa stopostotnim učinkom, dok se sa druge strane Kopernikus posle lošeg starta polako budi i mi smo upravo sa ovom ekipom imali velikih problema u prošloj utakmici.

Šta bi poručio novim nadama srpskog futsala?

- Pre svega poručio bih da moraju što više da treniraju i rade. U početku ne mogu sigurno da žive od ovog posla, ali ako budu vredno trenirali i radili, sigurno će ljudi prepoznati taj kvalitet i kasnije će moći da naprave dobre karijere i da žive dobro.

Mladen će 7. i 8. januara sa reprezentacijom odigrati u Beogradu 2 prijateljska meča protiv Holandije, a posle samo 2 dana odmora, očekuje ga i nastavak prvenstva Prve futsal Lige Srbije, kada će u Kragujevcu, u okviru 6. kola sa svojim timom Ekonomcem dočekati nišku ekipu Naisusa i odigrati derbi kola.

Mladen Kocić u akciji

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: