Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 19. 11. 2012.

| Sport

Intervju: Sava Ranđelović

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
vaterpolo-1.jpg
Sava Ranđelović (četvrti sa leva u gornjem redu)

Niš je oduvek imao sportske talente, a vaterpolista Sava Ranđelović je jedan od njih. Da bi uspeo u ovom sportu morao je da ode iz rodnog grada, ali ne odbacuje mogućnost da se nekada i vrati.

Sava je rođen u Nišu 1993. godine, a u prvom razredu osnovne škole odlučio je da ode na bazen i trenira vaterpolo. Sport koji je ovu naciju uvek radovao, ali koji nije plaćen kao neki drugi. Septembra ove godine kada je juniorska reprezentacija u vaterpolu osvojila srebro na Evropskom prvenstvu, na pobedničkom postolju je bio i jedan Nišlija. Sava Ranđelović je iz Francuske doneo srebro i tako pokazao da i Niš ima bisere vredne pažnje.

- Kada se vratiš sa nekog velikog takmičenja sa medaljom, utisci su sigurno fenomenalni. Biti drugi u Evropi nije mala stvar, ja sam prezadovoljan. Krivo mi je što nismo izvukli snage da pobedimo u finalu, ali to je sport, nekad pobeđuješ, nekad gubiš. Iskreno, verovao sam u uspeh, u svoje saigrače da možemo do medalje. Imali smo težak put do finala i ponosan sam na svoju ekipu... Atmosfera u timu je fenomenalna, to nas je krasilo celog prvenstva, kao i želja, volja i atmosfera u i van bazena - rekao je Sava.

sava-2

Srebro za Savu sija kao zlato. U finalu Srbija je izgubila sa 7:6 od Italije, ali još jedna osvojena medalja govori da se ovde igra najbolji vaterpolo.

- Ja sam prezadovoljan, ponavljam, ostaje mali žal za zlatnom medaljom, ali opet i srebro je veliki uspeh. Od 16 ekipa biti drugi u Evropi nije mala stvar - kaže Ranđelović.

Vaterpolom je počeo da se bavi kada je imao 7 godina, dakle pre 12 godina. U Vaterpolo klubu Niš proveo je tačno jednu deceniju, a tada je otišao iz rodnog grada da bi napravio karijeru.

- U Nišu sam napravio svoje prve "korake" i stekao neko određeno iskustvo pored dosta iskusnih igrača i trenera koji su me trenirali i pomogli da napredujem - priča Sava Ranđelović.
sava-3 Ekipa Crvene zvezde
 
Iz Niša je 2010. godine otišao u Vaterpolo klub Kikinda, odakle je stigao u Crvenu zvezdu gde i sada igra.

- Drugu sezonu za redom sam u Zvezdi, klub je doveo velika pojačanja, Prlainovića, Pjetlovića, Rađena, Šefika i Vapenskog. Čast mi je da treniram sa ovakvim igračima koji će mi pomoći da dosta toga naučim i samim tim napredujem. Očekivanja su velika, mislim da će u našoj ligi biti veoma uzbudljivo. Drago mi je da ću imati dosta jakih utakmica i da će publika moći da vidi mnogo uzbudljivih utakmica što je dobro za naš vaterpolo - kaže Sava Ranđelović.

Uspesi sa mladom reprezentacijom i dobre igre motiv su napredak. Savina želja je igranje u seniorskoj reprezentaciji, a o inostranstvu još ne razmišlja.

- Osvajanjem ove medalje ambicije rastu. Sledece godine ova generacija ima Svetsko prvenstvo. Kada budem zadovoljio kriterijume selektora, nadam se da ću biti pozvan u A reprezentaciju jer je san svakog vaterpoliste da igra za seniorski tim. Što se inostranstva tiče, ne razmišljam puno o tome, imam ugovor sa Zvezdom na 4 godine. Sada sam posvecen njoj, a ako dobijem neku ponudu i ako budu bolji uslovi za napredak, sve je moguće - ističe Ranđelović.

Sava Foto: mojacrvenazvezda.net
 
Vaterpolo klub Niš, u kom je ponikao i Sava, ne postoji više jer je ugašen zbog velikih dugovanja. Niški vaterpolo sada predstavlja Nais koji se takmiči u Prvoj B ligi. Stanje u vaetrpolu u Nišu je teško, ali mladi Ranđelović ne odbacuje mogućnost da se vrati "korenima".

- Naravno da bih voleo da se vratim u klub u koji sam ponikao. Kao što sam rekao, ako dobijem ponudu i ako budu bolji uslovi za napredak, sve je moguće - iskren je Sava.

Do tada Sava će da predstavlja Niš kroz igre u reprezentaciji, medalje, pehare koji ga čekaju. Da bi uspeo morao je da ode iz Niša, nadamo se da mladi talenti koji uporno treniraju i žele uspehe poput Milanovića, Šefika, Šoštara, Šapića, Udovičića i drugih, neće morati da odlaze iz svog grada. A da bi se to ostvarilo, uz marljiv rad potrebna je i velika podrška.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • H2O

    13:59 // 20. 11. 2012.

    Za neupućene novinare Sava je iz Doljevca i svakog dana je putovao u Niš na treninge to se isplatilo a nadamo se da će jednog dana stići i do olimpijskog zlata sa seniorskom reprezentacijom!!!

  • Araon Minuion

    09:09 // 19. 11. 2012.

    Svaka čast! Momka lično ne poznajem, ali mislim da je krajnje vreme da neko sa juga Srbije sa ovakvim pogledom na svet, predanošću i skromnošću postane najbolji u vaterpolu, a ovaj momak ima sve šanse za tako nešto. Samo napred, sve najbolje u budućoj siguran sam uspešnoj karijeri i veliki pozdrav!

    P.S Success is focusing the full power of all you are on what you have a burning desire to achieve!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: